Lara Stone in VOGUE Exclusieve shoot en interview in het meinummer van VOGUE Nederland.

© Josh Olins

Nederlands topmodel Lara Stone schittert op de cover van het meinummer van VOGUE, in Londen gefotografeerd door Josh Olins. Schrijfster Jessica Durlacher zocht de 28-jarige op in Londen en trof een opmerkelijk down to earth schoonheid die nuchter naar haar succes kijkt. Een gesprek over werk, liefde en geluk. Over haar fascinerende schoonheid: “Je moet jezelf niet willen definiëren door dit werk. Veel meisjes doen dat. Ik ben op een punt in mijn leven dat ik denk: wat als dit allemaal ophoudt – wat doe ik dan?
Over haar relatie met komiek David Walliams, met wie ze bijna twee jaar getrouwd is: “Liefde op het eerste gezicht? Voor hem wel!” Over waarom ze niet meer drinkt: “Op een gegeven moment keek ik in de spiegel en dacht, ‘ik zie er helemaal niet uit! Hoe is dit nou gebeurd?’ Ik drink al drie jaar niet meer.” En over de andere grote liefde in haar leven, hondje Bert, op wie kinderen voorlopig moeten wachten: “Zo leuk als hij wordt een baby vast nooit.”
Het volledige interview met Lara Stone is te lezen in het meinummer van VOGUE, dat verschijnt op donderdag 26 april.

Verder in het nummer: Exclusieve interviews met topkunstenaar Marina Abramovic en Lanvin-ontwerper Lucas Ossendrijver. Fiona Hering sprak met fotograaf Bart van Leeuwen over hoe het hem verging na zijn glamourous leven in de 80’s.
Model Rianne ten Haken draagt tribal summer style met punkinvloeden in de jungle van Costa Rica, en een serie die losjes is geïnspireerd op de boyish stijl van Lee Miller, met model Iekeliene Stange op Zanzibar.
Een ode aan Elsa Schiaparelli, de comeback van de pantalon en alle zomertrends in een front-row report. En verder beauty, kunst en veel cultuur.

Op de cover: model Lara Stone, in een top van Christopher Kane, gefotografeerd door Josh Olins. Styling door Gillian Wilkins, haar: Sam McKnight en make-up door Lucia Pica.