Paul Smith opent in Amsterdam De eerste Nederlandse winkel van de Brit.

© Reinier RVDA

De P.C. Hooftstraat in Amsterdam heeft er een internationale flagship store bij. Paul Smith opent er deze maand namelijk z'n eerste Nederlandse winkel. De winkel van 180 m2 beslaat twee etages met de verschillende collecties voor man en vrouw. Elke kamer presenteert de signatuur Paul Smith mix van vintage en modern, met wereldwijd ingekochte producten en interieurartikelen. 

"De winkel is een eclectische mix van onze verschillende lijnen en het interieur heeft een modern gevoel met ons bekende gevoel voor humor", laat Smith weten. Enkele hoogtepunten uit de winkel zijn de door Wiener Werkstatte geïnspireerde kamer met womenswear en de art wall, gedecoreerd met foto's, curiosa en originele kunst uit Paul's eigen leven.

Smith geeft aan erg enthousiast te zijn over de opening: 'We zijn al te koop bij een aantal hele mooie winkels in Nederland en ik voel een sterke affectie voor dit land. Daarom ben ik blij een plek te hebben gevonden in deze belangrijke straat met prachtige winkels als buren."

Paul Smith, P.C. Hooftstraat 136, Amsterdam