Design in New York Van Snarkitecture's pop-up stores en installaties tot 's werelds eerste ondergrondse park.

Het gebeurt niet vaak dat je een kijkje kunt nemen in de studio’s, ateliers en werkplaatsen van de succesvolste designers van New York. HTC organiseerde een designtour die van Queens, via de Lower East Side naar Brooklyn leidde.Johnson Trading Gallery
Paul Johnson verhuisde zijn zeer succesvolle Johnson Trading Gallery vorig jaar van het hippe West Soho naar een verlaten theater in Queens. Inmiddels staat het bomvol kunst en design, vanuit de meest uiteenlopende stromingen. Van vintage meubelen tot moderne kunst.
www.johnsontradinggallery.com

Snarkitecture
In Greenpoint bevindt zich het atelier van Snarkitecture, een samenwerkingsverband tussen Daniel Arsham en Alex Mustonen. Ze stellen exposities samen, ontwerpen pop-up winkels en bouwen de meest fantastische installaties. Dat blijft niet onopgemerkt. Alleen al het afgelopen jaar lanceerden ze onder meer een project met Odin-parfums, een Palladium pop-up store en exposeerde Arsham in Singapore, Los Angeles en Parijs. Kijk voor hun allerlaatste projecten op www.snarkitecture.com en www.danielarsham.com.High Line
De High Line in The Big Apple is al jaren een groot succes. De oude spoorbaan is, mede dankzij de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf, tot een prachtig bovengronds park omgetoverd. In een stad die zo vol is als New York moet je alle plekken die er zijn benutten.
www.thehighline.org

Lowline
Dat dachten James Ramsey en Dan Barasch ook toen ze ontdekten dat er een verlaten trolley terminal ter grootte van Gramercy Park leegstond aan de Lower East Side. Kleine complicatie: De terminal bevindt zich onder de grond, waarmee het park de allereerste ondergrondse ter wereld zou worden. Ze ontwikkelden een nieuwe techniek waardoor ze ook dáár de zon kunnen laten schijnen. De eerste bomen en planten bloeien er al.
www.lowline.org

The Future Perfect
Het duo Chen-Williams veroverde de designwereld met hun Cold Cuts Coasters, onderzetters gemaakt van allerlei verschillende samengeperste materialen. Je kunt ze vinden bij The Future Perfect, een geweldige designwinkel aan Berry Street in Williamsburg. Maar gelukkig hoef je niet naar NY te gaan om ze te kopen, ze hebben ook een webshop: www.thefutureperfect.com.

Roman and Williams
Robin Standefer en Stephen Alesch zijn verantwoordelijk voor de interieurs van onder andere het Ace Hotel en het nieuwe Royalton. Hun studio ziet er al net zo schitterend uit. Al hun recente werk is er te zien, maar ook de orginele tekeningen van bijvoorbeeld de beroemde Boom Boom Room, bovenin het Standard hotel. Zin om je huis ook helemaal om te gooien? Je kunt inspiratie opdoen door het lezen van hun boek Things We Made.
www.romanandwilliams.com