Feest voor 95 jaar De hele Houtenbos-familie komt naar Nederland voor een bijzonder verjaardagsfeest.

Van dat naakte gedoe in Londen naar mijn geweldige moeders 95'ste verjaardag in Bovenkarspel.
Hotel Ambassade was ons nest.Marianne, Piet en broer Rob arriveerden van JFK, Henk van de Malediven, via Moskou.
In shorts en flip flops dus meteen naar Concrete in de Spuistraat voor schoenen en een dikke jas.We konden Henk eindelijk zijn verjaardagscadeau geven, een nieuwe Bose, top of the line, headset voor piloten. En meteen weer naar bed.

Als je een lekkere kamer heb, ergens in den vreemde, maak er dik gebruik van.
Het sneeuwde buiten!!!! Een uitzicht dat al 400 jaar geleden is neergezet. Kon niet beter.Het eerste gebeuren elk jaar is vrijdagavond bij Café Zwart op het Spui. Dat zetten we dan vol met Houtenbossen en verwanten tot we er uit worden gegooid.
Lawaai om gek van te worden.De traditie is begonnen toen mijn broers daar in die buurt net deden of ze studeerden en het is met hun mee naar New York verhuisd in de 1980's waar het de beruchte fridaynite @ Fannelis geworden, op Prince street en Mercer. Het heeft nog een tijdje op de Nederlandse NYC toeristen tiplijst gestaan. De hele straat stond soms vol en werd zo bar dat burgemeester Guiliani er een eind aan maakte toen er geen auto meer door kon.
No more drinking on the street.Dus zondag allemaal met de trein naar Bovenkarspel.
Het werd van alle kanten een geslaagd feest, er werd gezongen en gedanst. Moeder en ik nog een rondje op z'n ouderwets, 1 2 3, 1 2 3.
De partytent was perfect en bood van alle soorten vermaak voor klein tot groot.
Hier wat indrukken.

En oké ja, dat platteland daar is bezaaid met mooie gezonde teenagers. Dus die Nederlandse modellenmachine kan rustig doordraaien.