Jay-Z x Barneys New York

Rapper Jay-Z en warenhuis Barneys maken samen feestcollectie 'A New York Holiday'.

Sinds juli deden geruchten over een aanstaande samenwerking tussen Jay-Z en Barneys New York al de ronde. De bevestiging hebben we nu: de rapper en het warenhuis werken samen voor een feestdagen-collectie. Modehuizen als Lanvin, Balenciaga, Balmain, Proenza Schouler, Rick Owens en Moncler hebben samen met ShawnJay-ZCarter gewerkt aan een custom collectie.

Om deze speciale collectie, die draait om Kerstmis en nieuwjaar, aan de man te brengen krijgt Jay-Z een speciale shop-in-shop in Barneys New York: BNY SCC Gallery (Barneys New York en Shawn Corey Carter). De lijn, die draait om de concrete jungle where dreams are made of - oftewel New York, bestaat uit onder meer een zwarte, leren rugtas van Balenciaga, een zwarte shawl van Balmain, een hoodie van Rick Owens, een jasje van Lanvin, een zwart leren plunjetas met faux-krokodillenprint van Proenza Schouler en een 18-karaats gouden ring van Hoorsenbuhs.

De in New York geboren en getogen rapper wil met de samenwerking voor ‘A New York Holiday’ laten zien hoe inspirerend de stad altijd voor hem is geweest: “Met dit project konden Barneys New York en ik de slickness, energie en innovatie van New York City vertalen naar tijdloze items van grote kwaliteit.”

De exclusieve lijn is van 20 november tot 3 januari te koop in Barneys in New York, San Fransisco, Beverly Hills, Boston en Chicago. Ook via de website zal de collectie te verkrijgen zijn. Een selectie van de items gaat al eerder in de verkoop via de e-shop van het warenhuis. Vijfentwintig procent van de opbrengsten gaat naar Jay-Z’s Shawn Carter Scholarship Foundation. Prijzen variëren van €52 voor een T-shirt en €500 voor een jas, tot ruim €25.000 voor een horloge.

Het is niet de eerste keer dat het bekende warenhuis rond de feestdagen een samenwerking aangaat. Vorig jaar werkte Barneys samen met Disney voor ‘Eclectic Holiday’ en het jaar ervoor met Lady Gaga voor ‘Gaga Workshop’.

Bekijk de eerste beelden van Jay-Z voor Barneys New York in de gallery.

Meer foto's

 • Shopping bag - Jay-Z x Barneys New York - Nieuws - Fashion

  Shopping bag

  De speciale Barneys New York x Shawn Corey Carter tasjes.

  1 / 6

 • Shawl - Jay-Z x Barneys New York - Nieuws - Fashion

  Shawl

  De Balmain-shawl.

  2 / 6

 • Leren rugtas - Jay-Z x Barneys New York - Nieuws - Fashion

  Leren rugtas

  De leren Balenciaga-rugtas.

  3 / 6

 • Regenjas - Jay-Z x Barneys New York - Nieuws - Fashion

  Regenjas

  De regenjas van Stutterheim.

  4 / 6

 • Gouden ring - Jay-Z x Barneys New York - Nieuws - Fashion

  Gouden ring

  De 18-karaat gouden ring van Hoorsenbuhs.

  5 / 6

 • Kasjmieren deken - Jay-Z x Barneys New York - Nieuws - Fashion

  Kasjmieren deken

  Een kasjmieren deken van The Elder Statesman.

  6 / 6

« »

Thumbnails