image
Cluse Vigoureux

Minimalisme sloeg lang de klok in de mode, maar met een nieuw decennium (hallo, 2020!) aan de horizon is het tijd om deze zelfverzekerd in te stappen. Niet op safe spelen, maar kiezen voor daadkracht. Juist ook in je stijlkeuzes, waaronder een horloge. Het Amsterdamse label CLUSE heeft naam gemaakt met simpele, elegante horloges. Maar, zo bedachten de makers achter Cluse, het is tijd voor iets nieuws om in de tijdgeest te blijven: maak voor dit najaar kennis met de nieuwe horlogecollectie Vigoureux.

image
CLUSE Vigoureux

Krachtige horloges

De naam – Vigoureux betekent 'krachtig' – zegt het al. Deze horloges vallen op. Allereerst door het chunky formaat, die je ook mooi over een longsleeve heen draagt. Hiernaast is er op de tekentafel losgegaan op detaillering: geborsteld en gepolijst staal, maar ook verfijnde dessins. Denk je dat zo'n kloeke klok alleen te krijgen is binnen haute joaillerie? Bekijk dan vooral even de nieuwste horlogecollectie van Cluse. Exclusief en luxe van uitstraling, without breaking the bank.

image
V.l.n.r. Valentino, Jacquemus, The Row, fotografie Imaxtree

Wrist game strong

Deze nieuwe horlogetrend, waar Cluse slim op inspringt, past bovendien perfect bij Vogue's favoriete modetrends voor Herfst/Winter 2019, waaronder het pak. Het beige en oversized pak zien we veel terug deze winter, bij onder meer Valentino, Stella McCartney, The Row, Jil Sander en Jacquemus. Sterke, sculpturale silhouetten waarin je serieus genomen mag worden. Wellicht waren designers ook geïnspireerd door het politieke klimaat, waarin steeds meer vrouwelijke leiders zichtbaar worden: van activist Alexandria Ocasio Cortez tot Nieuw-Zeelands premier Jacinda Ardern. Tegelijkertijd zijn de horloges van Cluse zo sterk dat je ook op casual kunt gaan: wellicht met hoge jeans of een geplisseerde rok en een paar suède afzaklaarsen zoals gezien bij Saint Laurent. Het nieuwe bourgeoisie, met een twist. Met de horloges van Cluse laat je in ieder geval zien waar je staat: pak de controle terug en plan je tijd – toch ons kostbaarste bezit – zo in zoals je zelf wil.

image
Cluse

De Vigoureux-collectie komt in drie kleuren: goud, zilver en roségoud. Alle horloges hebben een roestvrijstalen, 33mm horlogekast en een geïntegreerde roestvrijstalen schakelband.

Meer van Stijl