Food

Ode aan Frida Kahlo: een kleurrijk Mexicaans recept Foodblogger Yo-kaw eert stijlicoon Frida Kahlo met een recept vol smaakexplosies.

' haar leven heeft zij geruime tijd in het westen doorgebracht, maar altijd wilde ze weer naar huis, onder andere omdat ze heimwee kreeg naar het Mexicaanse eten.' >

Octopus is niet eng Foodblogger Miljuschka waagt zich aan het paarse tentakel-beest, waar de meesten liever vanaf zien: octopus.

‘Zelfs bij de visjuwelier gruwelt de Volendamse dame ervan om het voor me te pakken.’ >

Glutenvrije high tea in het woud Yo-kaw Pat geeft je alle ingrediënten die je maar nodig hebt voor een sprookjesachtige high tea op het mos.

'Nu de zomer eindelijk zijn entree heeft gemaakt en de bossen bruisen van het leven, is het tijd om een middagje te wandelen met Pantoufle, mijn konijn en een high tea op het mos te doen.' >

Geroosterde Druiven met Kip Foodblogger Miljuschka gaat na Amerikaanse hoeveelheden koolhydraten, vet en suiker op de lichte tour.

‘Ik weet dat dit raar klinkt uit mijn mond, maar ik wil licht en gezond, voor minimaal een week!’ >

Havermoutpap met gekarameliseerde peer Foodblogger Carlijn geeft met een übersimpel recept een geheel nieuwe draai aan havermoutpap.

'Verwarm, roer er nog een extra scheut amandelmelk doorheen en maak af met de rest van de peer (en gesmolten roomboter!), walnoot en een snufje kaneel.' >

Moeiteloze Moederdag Foodblogger Yo-Kaw weet haar moeder op moederdag heerlijk te verwennen met een groene Gazpacho vol frisse mei-groentes en kruiden.

‘Een groene Gazpacho is moeiteloos te bereiden en zit boordevol gezonde vitamines, zodat we nog heel veel moederdagen met onze moedertjes kunnen vieren!’ >

Vrijheid: Halloumi met Hollandse Aardbeien Foodblogger Yo-Kaw bundelt verschillende culturen samen tot een heerlijk en bevrijdend gerecht.

‘Met dit gerecht probeer ik het kleurrijke van Nederland te weerspiegelen.’ >

Maïsbrood met spek en jalapeño Foodblogger Miljuschka deelt een simpel recept voor een heerlijk maïsbrood met een zoetig tintje.

‘Dit brood is heerlijk om te dippen in het vocht van een stoofschotel omdat het heerlijk vocht opzuigt. Maar het is ook een goed ontbijt.’ >

Speltpannenkoeken met Gegrilde Ananas Foodblogger Carlijn deelt een fairtrade droomontbijt vol tropische smaken waaronder ananas, kokos en banaan.

‘Een gerecht smaakt gewoon nét iets beter als je weet dat het gebaseerd is op eerlijke en duurzaam geteelde producten. Feel good food pur sang!’ >

Naar Top