Privacy en voorwaarden

Download als PDF

   - Algemene voorwaarden
   - Gebruikersvoorwaarden
   - Privacybeleid
   - Algemene Leveringsvoorwaarden Abonnementen
   - Actievoorwaarden
   - Retourneren


Algemene voorwaarden

www.vogue.nl (hierna: 'de Website') is een domeinnaam, geregistreerd door G+J Uitgevers C.V.

Copyright © 2014 Les Publications Condé Nast. Alle rechten voorbehouden. 'VOGUE' is een geregistreerd handelsmerk van Advance Magazine Publishers Inc. onder licentie van G+J Uitgevers C.V. (hierna: 'G+J')

Contactinformatie
Vestigingsadres:
Spaklerweg 50/52
1114AE Amsterdam-Duivendrecht

Postadres:
Spaklerweg 50/52
1114AE Amsterdam-Duivendrecht

Inhoud
Onder de Inhoud van de Website wordt onder meer verstaan: teksten (waaronder iedere vorm van User Generated Content), scripts, artikelen, Tweets, blogs, lay-outs, banners, afbeeldingen, logo's, (beeld)merken, foto's, beeld- en/of geluidsfragmenten, games, software, (hyper)links, (sub)domeinnamen, downloads, applications (app's) en overige items. Bezoek, raadpleging en gebruik van de Website impliceert de acceptatie van de onderhavige algemene voorwaarden.

Gebruik
Voor het op welke wijze dan ook, maar anders dan voor eigen niet-(semi)commercieel gebruik kopiëren, opslaan, opnemen, heruitgeven, verspreiden en/of zich toe-eigenen, doorzenden, verhandelen, verveelvoudigen en/of openbaarmaken van de Inhoud van de Website, dient vooraf schriftelijke toestemming te worden verkregen van G+J.

Het is uitdrukkelijk niet toegestaan op welke manier dan ook wijzigingen aan te brengen op de Inhoud van de Website. De door G+J middels de Website verzamelde gebruikersgegevens worden conform de door G+J gepubliceerde Privacy Verklaring behandeld. G+J behoudt zich het recht voor gebruikers zonder opgaaf van redenen de toegang tot en/of het gebruik van de Website of bepaalde onderdelen daarvan en/of andere diensten te ontzeggen, onverminderd het recht van G+J om nadere rechtsmaatregelen te nemen en schadevergoeding te vorderen.

G+J heeft het recht de Inhoud van de Website (technisch) dusdanig aan te passen of te convergeren dat zij toegankelijk wordt vanaf mobiele apparatuur of software applicaties van derden. Dit geldt nadrukkelijk ook voor Inhoud die door gebruikers van de Website geplaatst is.

Intellectueel eigendom
De Inhoud van de Website is onder meer auteurs-, databank-, merk- en modellenrechtelijk beschermd. Het maken van kopieën, aanpassingen, vertalingen, bewerkingen, wijzigingen van (een gedeelte, dan wel gedeelten van) de Inhoud van de Website, in welke vorm en op welke manier dan ook is nadrukkelijk verboden, tenzij hiervoor de voorafgaande schriftelijke toestemming van G+J is verkregen. Het opvragen en hergebruiken van substantiële delen van de inhoud van de op de Website geplaatste databanken, alsook het herhaald en systematisch opvragen en hergebruiken van niet-substantiële delen van deze inhoud in de zin van de Databankenwet is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van G+J eveneens nadrukkelijk verboden.

Door het plaatsen van Inhoud op de Website geeft de gebruiker G+J eeuwigdurende en wereldwijde toestemming deze te gebruiken voor publiciteitsdoeleinden, op welke wijze dan ook en in de ruimste zin des woords. Gebruikers garanderen door generlei verplichting verhinderd te zijn deze toestemming te verlenen en doen voor zover mogelijk afstand van hun persoonlijkheidsrechten met betrekking tot dergelijke Inhoud.

Rechten van derden
G+J heeft al datgene gedaan wat redelijkerwijs van haar kan worden verwacht om de eventuele rechten van derden ten aanzien van het op de Website gebruikte materiaal te achterhalen. Indien derden desalniettemin menen rechten op de Inhoud van de Website te kunnen doen gelden, kunnen zij zich alsnog tot G+J wenden.

Websites/webpagina's van derden
De Website bevat (hyper)links naar en/of banners en buttons van websites en/of specifieke webpagina's van derden. Voor zover deze opgenomen zijn door G+J is dit uitsluitend gebeurd ter informatie en gebruiksgemak, zij zijn te goeder trouw geselecteerd. G+J heeft geen zeggenschap, invloed of controle over de inhoud, het beleid en andere kenmerken van dergelijke websites en/of webpagina's en kan in geen geval aansprakelijk en/of verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud en/of kenmerken daarvan, dan wel voor de wijze waarop derden omgaan met uw persoonsgegevens en privacy. G+J verwijst u hiervoor naar de op dergelijke websites gepubliceerde algemene voorwaarden en/of privacy verklaringen.

G+J conformeert zich aan de IAB Europe Gedragscode voor Online Behavioural Advertising (OBA). OBA is het gebruik van gegevens die door middel van cookies worden afgeleid uit het surfgedrag van u als bezoeker van de Website. De Gedragscode bevat bindende voorschriften voor Online Behavioural Advertising die bedoeld zijn om de transparantie voor u als bezoeker van de Website te vergroten en u de keuze te bieden reclame van onze adverteerders die gebaseerd is op uw surfgedrag te accepteren of te weigeren. G+J vraagt van al haar adverteerders de bepalingen uit de Gedragscode strikt na te leven. Voor meer informatie, zie: http://www.genj.nl/uploads/OBA_gedragscode.pdf en www.youronlinprintices.com/nl.

Cookies
G+J gebruikt cookies om het gebruiksgemak van de Website te bevorderen, alsook voor het analyseren van informatie over het bezoek aan de Website teneinde de Website en de daarop aangeboden diensten te verbeteren. Een ‘cookie' is een klein bestandje met gegevens dat op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. G+J maakt gebruik van tijdelijke cookies. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens en worden uitsluitend gebruikt om het gebruiksgemak te bevorderen. Daarnaast maakt G+J ook gebruik van een speciale cookie. Aan de hand hiervan kan de Website u als gebruiker herkennen wanneer u de Website bezoekt. In dat geval wordt de Website op uw voorkeuren aangepast. Het accepteren van cookies dient indien gewenst vooraf via een internet browser ingeschakeld te worden, waarmee automatisch toestemming tot het gebruik daarvan wordt gegeven. Het niet inschakelen van cookies zou het gebruik van (delen van) de Website enigszins kunnen belemmeren.

Aansprakelijkheid en schade
G+J besteedt de uiterste, constante zorg aan de Inhoud van de Website, waaronder het zo actueel, toegankelijk, nauwkeurig en compleet mogelijk maken en houden hiervan. G+J past de Inhoud van de Website vrijwel dagelijks aan, eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde worden doorgevoerd. G+J kan echter niet instaan voor de deugdelijkheid, juistheid en/of geschiktheid voor een bepaald doel van de informatie en aanvaardt als zodanig geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik, de onvolledigheid van informatie of de al dan niet tijdelijke onmogelijkheid om de Website te raadplegen, op welke manier dan ook. Aan de inhoud van de Website kunnen voorts geen rechten worden ontleend.

De Inhoud van de Website en de daarop aangeboden informatie, producten en diensten worden aangeboden in de staat waarin deze zich op dat moment feitelijk bevinden en zonder enige (impliciete) garantie of waarborg ten aanzien van hun deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins.

G+J sluit iedere aansprakelijkheid voor directe en/of indirecte schade, van welke aard dan ook die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik en/of de Inhoud van de Website of met de tijdelijke en/of blijvende onmogelijkheid om de Website te kunnen raadplegen, nadrukkelijk uit. Daarnaast is G+J niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor storingen en andere gebreken in de netwerken van derden waarmee toegang tot de Website wordt verkregen.

Gebruikers van de Website die mededelingen, meningen, waaronder begrepen maar niet beperkt tot User Generated Content, Tweets, blogs, reacties, foto's, afbeeldingen of andere uitingen op de Website achterlaten onthouden zich van handelen in strijd met enige wet- en regelgeving en/of met het beleid van G+J zoals op de Website is verwoord, verstrekken geen onjuiste of misleidende informatie en handelen niet in strijd met enige rechten van derden. Gebruikers zullen voorts geen spam, kettingbrieven, piramidespelen, virussen of andere programma's verspreiden die G+J of de belangen of het eigendom van gebruikers van de Website kunnen schaden. Gebruikers zullen de goede werking van de Website niet verstoren, inhoud of persoonlijke gegevens van derden kopiëren, bewerken of verspreiden, dan wel informatie verzamelen over derden.

Gebruikers zijn zelf aansprakelijk voor de eventuele schade die uit dergelijk handelen voortvloeit. Gebruikers garanderen dat hun bijdragen geen strafbare feiten opleveren, niet onrechtmatig zijn jegens derden of inbreuk maken op rechten van intellectuele eigendom. Gebruikers vrijwaren G+J ten aanzien van eventuele claims van derden dienaangaande. Voor meer informatie omtrent het gebruik van de Website verwijst G+J u naar de eveneens op de Website gepubliceerde Gebruiksvoorwaarden.

De mededelingen en meningen in de artikelen op en/of de openbare gedeelten van de Website, waaronder begrepen maar niet beperkt tot User Generated Content, Tweets, blogs, reacties, foto's, afbeeldingen of andere uitingen komen voor rekening van de betreffende auteur(s) en de inhoud daarvan wordt niet noodzakelijkerwijs gedeeld door de redactie, de webmaster, de internet provider dan wel G+J.

G+J garandeert en/of ondersteunt de (kwaliteit van de) op de Website, al dan niet in advertenties genoemde producten, diensten of aanbiedingen niet. Ook staat G+J niet garant voor enige door een aanbieder van dergelijke producten en/of diensten gedane mededelingen en/of toezeggingen. G+J adviseert de bezoeker hieromtrent bij de betreffende aanbieder nadere inlichtingen in te winnen.

Misbruik
Indien wordt gehandeld in strijd met de hierboven gestelde bepalingen, behoudt G+J zich het recht voor zonder nadere aankondiging maatregelen te treffen, waaronder over te gaan tot het nemen van rechtsmaatregelen of het doen van aangifte.

Algemene bepalingen
G+J behoudt zich het recht voor onderhavige algemene voorwaarden op ieder gewenst moment aan te passen en adviseert u dan ook deze regelmatig te raadplegen. Dergelijke wijzigingen zullen met onmiddellijke ingang van kracht zijn. Op deze algemene voorwaarden is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen die ten aanzien van de Website mochten ontstaan worden uitsluitend onderworpen aan de bevoegde rechter te Amsterdam.

Alle rechten worden voorbehouden.

G+J Uitgevers C.V.
Spaklerweg 50/52
1114AE Amsterdam-Duivendrecht


Gebruikersvoorwaarden

Inschrijving en aanmaken van een profiel
Voor het gebruik van sommige onderdelen van de website www.vogue.nl (hierna: ‘de Website') of de Website als geheel wordt soms geëist dat u zich inschrijft of een profiel aanmaakt. Daartoe wordt u voorzien van, dan wel verplicht tot het opgeven van een wachtwoord, een gebruikersnaam en/of andere informatie die tezamen als ‘inschrijfgegevens' worden aangeduid. U staat er voor in dat alle door u opgegeven inschrijfgegevens accuraat en actueel zijn. Bij het inschrijven op en/of aanmaken van een profiel voor de Website is het niet toegestaan zich als iemand anders voor te doen. Indien dit wordt geconstateerd behoudt G+J zich het recht voor u het gebruik van en de toegang tot de Website zonder voorafgaande aankondiging te ontzeggen. Indien u uw inschrijfgegevens deels of volledig wijzigt, dient u dit – indien aanwezig – via de daartoe bestemde toepassing van de Website door te voeren.

Het gebruik van andere gebruiksnamen/wachtwoorden
Indien u zich inschrijft of een account aanmaakt op de Website, bent u zelf verantwoordelijk voor het behoud van de vertrouwelijkheid van de betreffende inschrijfgegevens. Het is nadrukkelijk niet toegestaan uw inschrijfgegevens door anderen laten gebruiken. U mag uw inschrijfgegevens niet aan derden in licentie geven of aan derden overdragen, verkopen of toekennen zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van G+J. Elke poging daartoe is niet rechtsgeldig en zal als schending van deze voorwaarden worden beschouwd.

Alle gebruik van en activiteiten op uw account op de Website vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid, ook indien uw inschrijfgegevens, met of zonder uw toestemming door een ander worden gebruikt of indien een ander toegang heeft tot enige computer waarmee uw profiel te bereiken is of welke daartoe automatisch toegang verleent, bijvoorbeeld middels de daarop opgeslagen inschrijfgegevens.

Indien u redenen heeft om aan te nemen dat uw profiel niet langer veilig is (bijvoorbeeld in het geval van verlies, diefstal of ongeoorloofde openbaarmaking of gebruik van uw inschrijfgegevens of van nummers van een of meerdere betaalrekeningen, betaalpassen of creditcards die op de Website zijn opgeslagen), dient u de betreffende inschrijfgegevens onmiddellijk aan te passen met gebruikmaking van – indien aanwezig – de daartoe bestemde updatetoepassing op de Website, of G+J hiervan via de contactpagina op de hoogte te stellen.

Tarieven en betalingen
G+J of derde partijen kunnen u kosten in rekening brengen voor producten of diensten die op de Website worden aangeboden en/of voor de toegang tot gedeelten van de Website of de Website als geheel. U stemt in met het voldoen van alle geldende kosten en toeslagen, met inbegrip van maar niet beperkt tot de daarbij geldende belastingen die het gebruik van uw profiel met zich meebrengen, tegen de tarieven die voor de duur van uw abonnementsperiode gelden, inclusief de kosten voor de aanschaf van producten of diensten die op de Website, door G+J of door derde partijen worden aangeboden (deze kosten, toeslagen en belastingen zullen voortaan als ‘tarieven' worden aangeduid).

G+J behoudt zich het recht voor alle tarieven of de berekeningsbasis daarvan te veranderen en nieuwe tarieven in te stellen mits zij u daaromtrent voorafgaand heeft geïnformeerd.

Indien u de gegevens van uw betaalrekening, betaalpas of creditcard ten behoeve van inschrijving of anderszins aan G+J verstrekt, geeft u G+J daarmee toestemming om alle tarieven die het gebruik van uw profiel met zich meebrengen op de door u aangegeven betaalrekening, betaalpas of creditcard in rekening te brengen. Aanvullende tarieven (anders dan verlengingstarieven) zullen gelden vanaf het moment dat zij aan u kenbaar zijn gemaakt. Indien betaling via uw betaalrekening, betaalpas of creditcard onmogelijk is of uw betaling om enigerlei reden door G+J wordt terugverwezen of terugbetaald, dan behoudt G+J zich het recht voor uw profiel en alle daarbij behorende verplichtingen, hetzij tijdelijk hetzij definitief, en onder toepasselijkheid van deze voorwaarden, te beëindigen.

Aanvullende Gebruikersvoorwaarden
De Website is niet bedoeld voor gebruikers jonger dan 16 jaar. Voor zover desondanks sprake is van het verzamelen en/of verwerken van persoonsgegevens van dergelijke gebruikers of gebruik van door hen verstrekte gegevens, gebeurt dit buiten de bedoeling van G+J om en tegen haar uitdrukkelijke wens.

Het is dergelijke gebruikers nadrukkelijk verboden om hun persoonsgegevens aan ons te verstrekken en om die gedeelten van de Website te gebruiken waarvoor inschrijving is verplicht, zoals de forums, mededelingenpagina's, reactieformulieren, contactadvertenties, chatpagina's, en dergelijke.

Tenzij anders aangegeven, is de Website uitsluitend voor uw persoonlijk gebruik bedoeld. U mag anderen geen toestemming geven tot het gebruik van de Website en u bent zelf als enige verantwoordelijk voor al het gebruik door uzelf en door degenen die u desondanks toestaat om de Website te gebruiken of die u tot de Website toegang verleent. Het is u bij het gebruik van de Website niet toegestaan zich als iemand anders voor te doen.

U mag geen beeldmateriaal, afbeeldingen, tekst, foto's, video's, audio of ander materiaal op de Website plaatsen of via de Website verzenden dat valt aan te merken als junkmail, spam, advertenties en/of commerciële aanbiedingen. U mag eenzelfde bericht niet meerdere malen op de Website doen publiceren.

U stemt ermee in op de Website geen obscene, onzedelijke of beledigende taal te hanteren of enigerlei beeldmateriaal, afbeeldingen, tekst, foto's, video's, audio of ander materiaal van smadelijke, beledigende, intimiderende, bedreigende, racistische, haatdragende of gewelddadige aard op de Website te plaatsen of via de Website te verzenden. U stemt ermee in zich bij het gebruik van de Website te onthouden van (etnische) beledigingen, religieuze intolerantie, seksisme, homofobie en persoonsgerichte aanvallen.

U stemt er tevens mee in om geen seksueel expliciet taalgebruik aan te wenden of beeldmateriaal, tekst, foto's, afbeeldingen, video's, audio of ander materiaal van seksueel expliciete aard op de Website te plaatsen of via de Website te verzenden. U mag op de Website niet ‘cyberen' (deelnemen aan virtuele seksuele activiteiten) of iemand anders daartoe aanzetten of uitnodigen.

U mag geen beeldmateriaal, tekst, foto's, afbeeldingen, video's, audio of ander materiaal aan of via de Website verschaffen of verzenden dat gecodeerd is, iemands privacy schendt, of dat gedrag illustreert, onderschrijft of aanmoedigt dat een strafrechtelijk overtreding inhoudt en/of tot civielrechtelijke aansprakelijkheid in alle internationale en nationale rechtsgebieden aanleiding geeft (zoals drugsgebruik, alcoholgebruik door minderjarigen, etc.).

U stemt ermee in deze website alleen te gebruiken voor wettige en legale doeleinden en u erkent dat u bij schending van deze voorwaarde strafrechtelijk en/of civielrechtelijk aansprakelijk kan worden gesteld.

U dient er voorts zorg voor te dragen dat beeldmateriaal, tekst, foto's, afbeeldingen, video's, audio of ander materiaal dat u aan of via deze website verschaft of verstuurt, met inbegrip van, maar niet beperkt tot forums, mededelingenpagina's, reactieformulieren, contactadvertenties, chatpagina's of anderszins, het auteurs-, merken- en handelsrecht of enig ander persoons- of eigendomsrecht van derde partijen niet schendt of zonder toestemming van de eigenaar(s) van dergelijke rechten op de Website wordt geplaatst of via de Website wordt verzonden.

De Website kan beeldmateriaal, tekst, foto's, afbeeldingen, video's, audio- of ander materiaal bevatten dat expliciet is aangemerkt als zijnde voor uw gebruik (hierna: ‘assets'). Deze assets worden beschermd onder het auteurs- en merkenrecht en andere wetgeving inzake intellectueel eigendom in alle geldende internationale en nationale rechtsgebieden. Desalniettemin verschaft G+J (en onze licentiegevers) u het onbeperkte, niet-exclusieve recht op en toestemming voor het gebruik van deze assets, mits in overeenstemming met de aard daarvan, de op deze Website omschreven voorwaarden en mits u alle auteursrechtelijke en andere eigendomsrechtelijke bepalingen respecteert.

De Website bevat tevens andere tekst, foto's, afbeeldingen, video's, audio, software, codes en ander (beeld)materiaal dat door de provider of zijn licentiegever is verschaft en dat niet duidelijk is aangemerkt, of bedoeld, als zijnde voor uw gebruik, met inbegrip van maar niet beperkt tot de organisatie, het ontwerp en de samenstelling en ‘look' van de Website en de advertenties daarop (hierna: ‘website content').

De website content wordt beschermd onder het auteurs- en merkenrecht en andere wetgeving inzake intellectueel eigendom in alle geldende internationale en nationale rechtsgebieden en is eigendom van G+J of haar licentiegevers. Het kopiëren, reproduceren, publiceren, tentoonstellen, opnieuw arrangeren of distribueren, aanpassen, reviseren, veranderen, gedeeltelijk uitnemen (‘cropping'), in afmetingen aanpassen (‘re-sizing'), terugbrengen (‘reverse engineering'), verplaatsen, verwijderen, uitwissen of anderszins ingrijpen in de website content, hetzij direct of indirect en met inbegrip van maar niet beperkt tot verwijdering of verandering van advertenties, is strikt verboden.

U mag op generlei wijze op commerciële of anderszins ongeoorloofde wijze gebruikmaken van materiaal van de Website door middel van publicatie, doorverzending, distributie, opvoering, opslaan (‘caching') of andere manieren, met inbegrip maar niet beperkt tot de assets of de website content, tenzij u dit is toegestaan op basis van de Auteurswet of andere wetgeving of door de expliciete en schriftelijke toestemming op basis van de voorwaarden of door G+J.

U erkent dat u de Website en de daarmee geassocieerde en daarvoor gebruikte software, hardware en/of servers op generlei wijze zult verstoren, overspoelen, aanvallen of veranderen, of zal onderwerpen aan ‘reverse engineering' of andere ingrepen. U stemt ermee in anderen in hun gebruik van de Website niet te hinderen of hun gebruik te verhinderen of daarin in te grijpen.

Pogingen om toegang tot de servers van G+J of haar internetprovider te krijgen anders dan via http-verzoeken door middel van een webbrowser – met inbegrip van maar niet beperkt tot het gebruik van beheerderswachtwoorden of het zich voordoen als beheerder tijdens het gebruik van de Website of anderszins – zijn strikt verboden.

Alle informatie en al het materiaal dat online wordt gezet, inclusief adviezen en standpunten, weerspiegelen uitsluitend de opvattingen en zijn de uitsluitende verantwoordelijkheid van degenen die deze uitingen hebben geplaatst en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs opvattingen van G+J of van dienstverleners die bij de Website betrokken zijn. U stemt ermee in dat G+J of haar dienstverleners noch verantwoordelijk noch wettelijk aansprakelijk zijn met betrekking tot enige informatie of enig materiaal dat door anderen is geplaatst, inclusief opruiende, beledigende of onwettig materiaal en zelfs materiaal dat deze voorwaarden schendt.

Gebruik van door u geplaatst materiaal
Als u meer wilt weten over de mogelijkheden met betrekking tot het gebruik van het door u aan de Website overgedragen of op de Website geplaatst materiaal, kunt u onze privacy verklaring en algemene voorwaarden raadplegen. Deze zijn gepubliceerd op de Website. Tenzij op expliciete wijze elders anders aangegeven, stemt u ermee in dat u G+J door het plaatsen van berichten, het uploaden van tekst, grafisch materiaal, foto's, afbeeldingen of video- of audiobestanden, het invoeren van gegevens op de Website, of het doen van enige andere vorm van communicatie aan of via de Website, aan ons de rechtenvrije, aanhoudende, niet-exclusieve, onbeperkte en wereldwijde toestemming verleent tot het gebruik en de reproductie, verandering, aanpassing, vertaling, verbetering, doorverzending, distributie, publiekelijke opvoering of uitstalling of in het licentie overdragen van deze communicatie(s), (inclusief uw identiteit en informatie betreffende uzelf) in welk medium dan ook (in zowel momenteel bestaande als hierna ontwikkelde) en met welk doel dan ook, inclusief commerciële doeleinden, of ook anderen daartoe het recht geeft. Bedenkt u zich daarnaast goed dat de informatie die u op de publiekelijk toegankelijke delen van de Website prijsgeeft, voor alle gebruikers van deze website beschikbaar zijn; overweegt u dus goed welke persoonlijke informatie en welk ander materiaal u wilt plaatsen.

Klachten betreffende auteursrecht/copyright
G+J respecteert het intellectuele eigendom van anderen, en vraagt van haar gebruikers dat eveneens te doen. In bepaalde omstandigheden kan G+J naar eigen inzicht een gebruiker de toegang tot de website tijdelijk of definitief ontzeggen of andere maatregelen nemen tegen gebruikers, abonnees, ingeschrevenen en profielhouders die inbreuk maken op de rechten van derden.

Als u meent dat uw werk is gekopieerd en op de Website toegankelijk is op een wijze die inbreuk op uw (auteurs)rechten maakt, of dat de Website links of andersoortige verwijzingen naar andere online locaties bevat die materiaal of activiteiten bevatten die inbreuk maken op uw (auteurs)rechten, dan kunt u G+J daarvan op de hoogte stellen.

Producten die op of via deze website worden verkocht
Noch G+J, noch haar internet provider of met deze provider samenwerkende dienstverleners achten zich op enigerlei wijze aansprakelijk voor koopwaar, producten en/of diensten van enigerlei soort die op of via de Website worden aangeboden, genoemd of verkocht. Transacties van welk van deze producten dan ook zijn de verantwoordelijkheid van de gebruiker en de derde partij die deze producten verkoopt, distribueert of vervaardigt, zonder enige betrokkenheid van G+J of van de met G+J samenwerkende dienstverleners.

U stemt ermee in dat G+J en haar samenwerkende dienstverleners niet verantwoordelijk zijn en tegenover u niet aansprakelijk zijn voor koopwaar, producten en/of diensten die op of via de Website worden aangeboden, genoemd, verkocht of gedistribueerd, inclusief illegale of onwettige voorwerpen of voorwerpen die onderhavige voorwaarden schenden.

Vrijwaring
U stemt ermee in G+J en haar partners, werknemers, agenten, vertegenwoordigers en samenwerkende dienstverleners schadeloos te stellen, te behoeden voor en te vrijwaren van welk verlies, welke schade en welke kosten dan ook (inclusief rechtsbijstandkosten) als gevolg van enigerlei vordering en aansprakelijkheid voortkomend uit de door u opgegeven informatie, uit uw wederrechtelijk gebruik van materiaal dat via de Website is verkregen of uit enigerlei handeling voortkomend uit uw gebruik van de Website.

Redactie en inkortingen
G+J behoudt zich het recht voor maar verbindt zich niet om al het op de Website en meer in het bijzonder de daarop opgenomen forums, mededelingenpagina's, reactieformulieren, contactadvertenties, chatpagina's, etc. ter publieke aankondiging of plaatsing aangeleverde materiaal naar eigen inzicht en zonder aankondiging te controleren, redigeren, verplaatsen of verwijderen.

Tijdelijke of definitieve beëindiging van de toegang tot deze website
G+J heeft te allen tijde het recht u zonder opgaaf van redenen, en zonder aankondiging de toegang tot de Website of enig deel daarvan tijdelijk of definitief te ontzeggen.

Contactinformatie
G+J Uitgevers C.V.

Vestigingsadres:
Spaklerweg 50/52
1114AE Amsterdam-Duivendrecht

Postadres:
Spaklerweg 50/52
1114AE Amsterdam-Duivendrecht



Privacy- en cookiebeleid

Inleiding
Dit privacybeleid is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers, bezoekers, klanten en abonnees van (mobiele) websites (waaronder apps) en diensten en producten van G+J Uitgevers C.V. (hierna: ‘G+J’). In dit privacybeleid verstrekt G+J informatie over de gegevens die wij verwerken van abonnees op onze tijdschriften en klanten en gebruikers van onze (mobiele) websites (waaronder apps), webwinkels en andere diensten, zoals acties, prijsvragen en online promoties.

G+J behandelt de informatie die het over onze gebruikers, bezoekers, klanten en abonnees verzamelt (hierna ‘persoonsgegevens’) met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. G+J houdt zich daarbij aan alle toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). G+J Uitgevers C.V., Spaklerweg 50/52, 1114AE Amsterdam-Duivendrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens en heeft deze aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) onder nummer 1457022. Op de website http://www.cbpweb.nl kunt u meer informatie vinden over het CBP en over privacy. In dit privacybeleid wordt uiteengezet welke gegevens G+J verzamelt, hoe G+J deze gegevens verkrijgt, voor welke doelen het dit doet, wat uw rechten zijn en hoe u deze kunt inroepen.

Indien u niet in overeenstemming met dit privacybeleid handelt, kan aan u zonder voorafgaande waarschuwing de toegang tot de een of meerdere websites van G+J – hetzij tijdelijk, hetzij definitief – worden ontzegd. Daarnaast kan de provider in dat geval aanvullende maatregelen nemen.

Soorten gegevens en doel gegevensverwerking
G+J kan bij het aanbieden van zijn diensten persoonsgegevens verwerken, bijvoorbeeld naam, contactgegevens, geboortedatum, geslacht en e-mailadres. Het kunnen ook gegevens zijn over interesses van de gebruikers van een of meer van de diensten van G+J, bijvoorbeeld omdat u hebt aangegeven wat uw interesses zijn of omdat G+J uw interesses heeft afgeleid van de manier waarop u van de (mobiele) websites (waaronder apps), diensten of producten gebruikmaakt. Het is ook mogelijk dat u G+J toegang heeft geboden tot bepaalde gegevens, bijvoorbeeld locatiegegevens of koppelingen met sociale media. Verder worden er financiële gegevens, zoals uw bankrekeningnummer, verwerkt als u producten bestelt op een website of als u een abonnement neemt, voor zover dat noodzakelijk is voor de betaling.

De servers van G+J kunnen ook automatisch bepaalde gegevens vastleggen, zoals URL, IP-adres, browsertype en -taal, en de datum en tijd van uw bezoek aan de betreffende (mobiele) website (met inbegrip van apps).

Op basis van deze gegevens wordt een profiel opgesteld, opdat G+J u beter van dienst kan zijn en de inhoud van zijn producten en diensten nog beter op uw interesses kan afstemmen.

Met behulp van deze informatie kan G+J de kwaliteit en toegankelijkheid van zijn websites verbeteren. Voor zover deze informatie wordt gebruikt, gebeurt dit altijd anoniem en getotaliseerd (niet op persoonsniveau). De persoonsgegevens worden door G+J verzameld en verwerkt voor de volgende doeleinden:

a. De totstandkoming en uitvoering van een met u gesloten overeenkomst, bijvoorbeeld een abonnement;

b. De administratie en communicatie met betrekking tot (het gebruik van) de G+J-websites;

c. Het plaatsen van user-generated content of anderszins het plaatsen van informatie en het uitwisselen daarvan – daarbij inbegrepen, maar niet beperkt tot, de deelname aan (discussie)fora en het achterlaten van reacties;

d. Het verzenden van digitale nieuwsbrieven, aanbiedingen, gebruikersinformatie, serviceberichten of andere elektronische berichten;

e. De deelname aan prijsvragen en soortgelijke acties;

f. Het doen van gerichte aanbiedingen, bijvoorbeeld via e-mail of door het tonen van een advertentie op een website of in een app, waarvan G+J vermoedt dat het uw interesse heeft op basis van de verwerkte gegevens. G+J kan in het kader van de optimalisatie van zijn aanbiedingen een profiel van u opstellen;

g. Het verhuren van NAW-gegevens aan derde partijen die u producten, diensten of informatie kunnen aanbieden;

h. Het voldoen aan wet- en regelgeving.

Mocht u bovengenoemd gebruik niet op prijs stellen, dan kunt u uw gegevens laten blokkeren of de verleende toestemming voor het gebruik van uw gegevens intrekken. In beide gevallen dient u een brief te sturen naar G+J Uitgevers C.V., tav afdeling persoonsgegevens, Spaklerweg 50/52, 1114AE Amsterdam-Duivendrecht. U kunt ook een e-mail sturen naar privacy@genj.nl, onder vermelding van ‘bezwaar direct marketing’.

G+J bewaart persoonsgegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en verwijdert persoonsgegevens wanneer deze niet langer noodzakelijk zijn voor de hiervóór omschreven doeleinden.

Delen van persoonsgegevens
Uw persoonsgegevens kunnen door G+J worden gecombineerd met gegevens die zijn verzameld in het kader van de aankoop of het gebruik van G+J-producten of -diensten.

Uw adresgegevens kunnen voorts voor het per telefoon en/of per post toesturen van informatie en aanbiedingen worden verstrekt aan zorgvuldig geselecteerde derde partijen. Deze derde partijen kunnen uw gegevens gebruiken om u aanbiedingen te doen waarvan zij verwachten dat die aanbiedingen aansluiten op uw interesses. Als u daarop geen prijs stelt, zal G+J uw gegevens op verzoek voor dat doel blokkeren.

Uw elektronische contactgegevens, zoals uw e-mailadres, kan G+J uitsluitend gebruiken voor het toesturen van informatie en aanbiedingen van derden over hun producten en diensten indien u G+J daarvoor ondubbelzinnig toestemming heeft gegeven. U kunt een verleende toestemming voor het gebruik van uw elektronische contactgegevens door derden altijd weer intrekken door een brief te sturen naar G+J Uitgevers C.V., Afdeling persoonsgegevens, Spaklerweg 50/52, 1114AE Amsterdam-Duivendrecht of een e-mail te sturen naar privacy@genj.nl, onder vermelding van ‘verwijderen persoonsgegevens’.

In bijzondere gevallen kan G+J zonder toestemming uw persoonsgegevens ter beschikking stellen aan derden. Bijvoorbeeld om gehoor te geven aan rechtmatige verzoeken van autoriteiten, dagvaardingen of gerechtelijke bevelen, handelingen om schade of fraude op te sporen of te voorkomen, of handelingen om de veiligheid van het G+J-netwerk en de G+J-diensten te garanderen. G+J kan uw persoonsgegevens ook verstrekken aan zogenaamde bewerkers die in opdracht van G+J aan u op uw verzoek producten of diensten leveren, waarbij uw persoonsgegevens uitsluitend zullen worden gebruikt voor het uitvoeren van die leveringsverplichting.

Inzage, correctie, wijziging en verwijdering van persoonsgegevens
G+J tracht te allen tijde de persoonsgegevens die het heeft verkregen correct te registeren. Bij de verwerking daarvan, of als gevolg van technische en andere omstandigheden, kunnen fouten in de gegevens ontstaan of gegevensverzamelingen onvolledig worden.

Voor zover de Wet bescherming persoonsgegevens dit bepaalt, heeft u het recht de door G+J verwerkte persoonsgegevens te allen tijde in te zien, te (doen) verbeteren of te (doen) verwijderen. Geregistreerde gebruikers kunnen hun persoonsgegevens bekijken, wijzigen of verwijderen in het ‘Mijn profiel’-gedeelte van de betreffende website. Zij en andere gebruikers kunnen ook schriftelijk contact opnemen met G+J door een brief te sturen naar G+J Uitgevers C.V., Afdeling persoonsgegevens, Spaklerweg 50/52, 1114AE Amsterdam-Duivendrecht of een e-mail te sturen naar privacy@genj.nl, onder vermelding van ‘inzage persoonsgegevens’. G+J aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van fouten of de onvolledigheid van gegevens, op welke manier dan ook ontstaan.

Algemeen geldt dat indien u vragen hebt over de manier waarop G+J met uw persoonsgegevens omgaat, u altijd een e-mail kunt sturen aan privacy@genj.nl of een brief kunt sturen aan G+J Uitgevers C.V., Afdeling persoonsgegevens, Spaklerweg 50/52, 1096 BA Amsterdam-Duivendrecht onder vermelding van ‘Vraag privacy’.

U kunt ook doorgeven dat u er niet langer prijs op stelt dat uw persoonsgegevens worden verstrekt aan derden of dat deze worden gebruikt voor het doen van gerichte aanbiedingen, of dat u niet langer informatie en aanbiedingen per e-mail of post wenst te ontvangen. In uw bericht dient u in elk geval uw volledige naam, adres en woonplaats op te nemen. Op verzoek dient u ook een kopie van een identificatiebewijs op te sturen, zodat G+J kan verifiëren dat de informatie naar de juiste persoon wordt gestuurd. Als uw verzoek niet helemaal duidelijk is, kan G+J vragen om nadere specificatie. Nadat uw verzoek is uitgevoerd, stuurt G+J u altijd een bevestigingsbericht.

Indien u zich op een website van G+J heeft geregistreerd, geeft de betreffende website u vaak zelf de mogelijkheid uw persoonsgegevens zelfstandig in te zien en te wijzigen of om deze geheel of gedeeltelijk te verwijderen.

Gebruik van cookies
Cookies zijn eenvoudige, kleine tekstbestanden die worden opgeslagen op de harde schijf of in het geheugen van uw computer. Cookies kunnen uw computer of de daarin opgeslagen bestanden niet beschadigen.

G+J gebruikt cookies om het gebruiksgemak van de G+J websites te bevorderen. Aan de hand van cookies kunt u bijvoorbeeld op de websites van G+J worden herkend als u deze opnieuw bezoekt. G+J gebruikt ook cookies om bij te houden welke producten u in uw winkelmandje hebt liggen of om de voorkeuren die u heeft ingesteld vast te leggen (bijvoorbeeld taalkeuze).

Daarnaast gebruikt G+J cookies ook voor statistische doeleinden, voor het analyseren van informatie over het bezoek aan de G+J websites, teneinde de website en de daarop aangeboden diensten te kunnen verbeteren.

G+J kan cookies ook gebruiken – afhankelijk van de gegeven toestemming – om advertenties op de websites die u bezoekt beter op uw behoeften en interesses af te stemmen, om te voorkomen dat u een bepaalde advertentie te vaak ziet. Daarbij wordt gebruikgemaakt van ‘sessiecookies’; deze worden automatisch verwijderd op het moment dat u uw internetbrowser afsluit.

Daarnaast maakt G+J gebruik van een speciale cookie. Aan de hand hiervan kan de betreffende G+J website u als gebruiker herkennen wanneer u de website bezoekt. In dat geval wordt deze website op uw voorkeuren aangepast.

Het accepteren van cookies dient, indien gewenst, vooraf via een internetbrowser te worden ingeschakeld, waarmee automatisch toestemming tot het gebruik ervan wordt verleend. Het niet-inschakelen van cookies zou het gebruik van (delen van) de G+J website enigszins kunnen belemmeren. Cookies worden niet gebruikt voor het identificeren van individuele personen.

G+J conformeert zich aan de IAB Europe Gedragscode voor Online Behavioural Advertising (OBA). OBA is het gebruik van gegevens die door middel van cookies worden afgeleid uit het surfgedrag van u als bezoeker van de website. De Gedragscode bevat bindende voorschriften voor Online Behavioural Advertising die bedoeld zijn om de transparantie voor u als bezoeker van de website te vergroten en u de keuze te bieden reclame van onze adverteerders die gebaseerd is op uw surfgedrag te accepteren of te weigeren. G+J vraagt van al haar adverteerders de bepalingen uit de Gedragscode strikt na te leven.

Voor meer informatie over het gebruik van cookies op onze websites zie:
http://www.genj.nl/cookies

Voor meer algemene informatie over cookies zie:
http://www.genj.nl/uploads/OBA_gedragscode.pdf
http://www.youronlinechoices.com/nl

Websites/webpagina’s van derden
De websites van G+J bevatten (hyper)links naar en/of banners en buttons van websites en/of specifieke webpagina’s van derden. Voor zover deze zijn opgenomen door G+J, is dit uitsluitend gebeurd ter informatie en voor het gebruiksgemak; zij zijn te goeder trouw geselecteerd. G+J heeft geen zeggenschap over, invloed op of controle over de inhoud, het beleid en andere kenmerken van dergelijke websites en/of webpagina’s, en kan in geen geval aansprakelijk en/of verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud en/of kenmerken daarvan, dan wel voor de wijze waarop derden omgaan met uw persoonsgegevens en privacy. G+J verwijst u hiervoor naar de op dergelijke websites gepubliceerde algemene voorwaarden en/of privacy verklaringen.

Het komt voor dat u op pagina’s van de website persoonlijke informatie aan ons verschaft die door derden wordt beheerd of die anderszins ter inzage is van derden, zoals veilingsites of winkelpagina’s. In die gevallen kan deze informatie door ons en derde partij(en) worden gebruikt in overeenstemming met hun eigen voorwaarden en privacybeleid.

Beveiliging
G+J heeft – met optimaal gebruik van de technologie die daartoe nu voorhanden is – adequate technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van niet-geautoriseerde toegang, niet-geautoriseerde bekendmaking of anderszins onrechtmatige verwerking. Zo worden alle inloggegevens beveiligd opgeslagen. Alle G+J-websites zijn daarnaast beveiligd tegen misbruik.

Wijzigingen
G+J behoudt zich het recht voor om te allen tijde wijzigingen aan te brengen in zijn privacybeleid. Daarom adviseren we u om dit privacybeleid regelmatig te bekijken om te controleren of er nog wijzigingen zijn.

Vragen
Heeft u vragen of opmerkingen over ons privacybeleid, dan kunt u deze richten aan: G+J Uitgevers C.V., Klantenservice, Afdeling persoonsgegevens, Spaklerweg 50/52, 1114AE Amsterdam-Duivendrecht, of aan privacy@genj.nl onder vermelding van ‘vraag privacy’.

Dit privacy- en cookiebeleid is voor het laatst gewijzigd op 12 februari 2014.



Algemene Leveringsvoorwaarden Abonnementen

Deze Algemene Voorwaarden zijn geldig vanaf 1 oktober 2013. Per die datum vervallen de eerder gepubliceerde Algemene Leveringsvoorwaarden Abonnementen.


1. Definities

In deze abonnementsvoorwaarden wordt verstaan onder:

  • Abonnee: een ieder (al dan niet een rechtspersoon) die ten behoeve van zichzelf dan wel een ander met Uitgever een abonnementsovereenkomst op een Tijdschrift, voor bepaalde of onbepaalde tijd is aangegaan.
  • Abonnement: een abonnementsovereenkomst tussen Abonnee en Uitgever, waarin Uitgever zich verplicht tot het leveren van een vooraf vastgesteld aantal edities van een Tijdschrift op een door Abonnee aan te geven adres in Nederland. Levering in het buitenland is mogelijk met een toeslag voor additionele verzendkosten.
  • Abonnementsperiode: de opgegeven periode of aantal edities die staan voor een bepaalde periode waarvoor een Abonnement wordt aangegaan en plus - indien van toepassing - de periode tot wederopzegging van het Abonnement.
  • Klantenservice: de klantenservice wordt door Betapress Abonnementen Services uitgevoerd. De contactgegevens van de Klantenservice staan vermeld in het colofon van het betreffende Tijdschrift of op de bijbehorende website.
  • Tijdschrift: een van de thans dan wel toekomstige door Uitgever uit te geven tijdschriften zoals Glamour, JAN, National Geographic, Traveler en Quest, Quest Psychologie, Quest Historie, Vogue en de eventueel bijbehorende uitgeefproducten zoals een online editie van voornoemde tijdschriften.
  • Uitgever: G+J Uitgevers C.V., statutair gevestigd en kantoorhoudende te (1096 BA) Amsterdam aan de Spaklerweg 50-52. G+J Uitgevers C.V. is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 3420 1213, hierna ook aangeduid als: ‘G+J Uitgevers’.
  • Voorwaarden: onderhavige Abonnementsvoorwaarden.

2. Algemeen

2.1 Deze Voorwaarden zijn van toepassing op alle Abonnementen op door G+J Uitgevers uitgegeven Tijdschriften.


2.2 Doorhet aangaan van een Abonnement geleverd door G+J Uitgevers wordt Abonnee geacht met deze Voorwaarden te hebben ingestemd.


2.3 G+J behoudt zich het recht voor om te allen tijde deze Voorwaarden aan te passen. De ingevoerde wijziging zal zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd op de betreffende website van het Tijdschrift.


2.4 Deze Voorwaarden zullen op verzoek worden toegezonden en zijn tevens op de websites van de verschillende door G+J Uitgevers uitgegeven Tijdschriften gepubliceerd.


2.5 Deze Voorwaarden, evenals de abonnementsprijzen, zijn onder voorbehoud van kennelijke fouten en vergissingen, druk- en zetfouten.


2.6 Uitgever is bevoegd om bij de totstandkoming en uitvoering van de Abonnementen gebruik te maken van derden, waaronder Betapress Abonnementen Services te Gilze.


2.7 Uitgever is gerechtigd het Abonnement en de daaraan ten grondslag liggende overeenkomst over te dragen aan een derde, mits deze derde de door Uitgever aangegane verplichtingen jegens de Abonnee nakomt. Uitgever zal Abonnee zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen van een dergelijke overdracht.


2.8 Uitgever is gerechtigd om welke reden dan ook om de uitgave van het Tijdschrift op ieder moment te staken. Alsdan is zij niet verplicht nog enige levering uit te voeren. Abonnee heeft alsdan echter wel recht op gedeeltelijke restitutie van de vooruitbetaalde abonnementsgelden.


3. Aanbiedingen

3.1 Alle door Uitgever gedane aanbiedingen zijn vrijblijvend. Uitgever behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om deze te wijzigen, onder andere op grond van de jaarlijkse inflatie-indexatie. Uitgever zal de tariefswijziging tijdig en door middel van publicatie in het betreffende Tijdschrift aan Abonnee kenbaar maken.


3.2 Uitgever is te allen tijde gerechtigd de omvang, inhoud en lay-out van de door uitgegeven Tijdschriften naar eigen inzichten te wijzigen, waarbij Uitgever ervoor zal zorgen dat het betreffende Tijdschrift ook na de wijzigingen kwalitatief en kwantitatief in een redelijke verhouding blijft staan met het abonnementstarief. Uitgever is bovendien gerechtigd om welke reden dan ook om de uitgave van een Tijdschrift op ieder moment te staken. Alsdan is zij niet verplicht nog enige levering uit te voeren. Abonnee heeft in dat geval recht op gedeeltelijke restitutie van de vooruitbetaalde abonnementsgelden.


4. Aangaan Abonnement en welkomsgeschenken

4.1 Het Abonnement kan op ieder moment zowel telefonisch, elektronisch of schriftelijk worden afgesloten. Uitgever bevestigt het aangaan van een Abonnement schriftelijk per per e-mail indien het e-mail adres bij Uitgever bekend is. Uitgever is zonder opgaaf van redenen gerechtigd een verzoek tot het aangaan van een Overeenkomst te weigeren.

4.2 Aanbiedingen met een welkomsgeschenk gelden alleen zolang de voorraad strekt en alleen indien Abonnee de voorafgaande zes maanden geen Abonnement op hetzelfde Tijdschrift heeft gehad. Dit laatste geldt tevens voor een kortingsaanbieding. Mocht dit wel het geval zijn dan vervalt het recht van Abonnee op het welkomsgeschenk dan wel de kortingsactie.


4.3 Indien het welkomsgeschenk niet meer op voorraad is dan zal Uitgever een alternatief daarvan bieden in de vorm van een vervangend welkomsgeschenk dan wel een korting op het abonnementstarief, een en ander ter keuze van Abonnee.


4.4 Uitgever doet haar uiterste best om het welkomsgeschenk binnen 6 weken na ontvangst van het abonnementsgeld aan Abonnee te verzenden. Indien levering binnen deze termijn niet mogelijk is, zal Uitgever Abonnee hierover informeren.


4.5 Eventuele schade aan het welkomsgeschenk dan wel ontvangst van verkeerd geleverde producten dient door Abonnee binnen twee weken na ontvangst aan Betapress Abonnementen Service te worden gemeld. Dit kan per telefoon, brief of email. Betapress Abonnementen Service is bevoegd om klachten die na deze termijn ontvangen worden niet in behandeling te nemen.


4.6 Uitgever is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook als gevolg van het overschrijden van de aangekondigde levertermijnen dan wel indien de kleuren van de afgebeelde welkomsgeschenken afwijken van de werkelijke kleuren van geleverde welkomsgeschenken.


5. Looptijd en beëindiging van het Abonnement

5.1 Een Abonnement kan op ieder gewenst tijdstip ingaan en wordt aangegaan voor de (eerste) opgegeven periode of aantal edities die staan voor een bepaalde periode. Gedurende deze eerste Abonnementsperiode kan het Abonnement niet tussentijds worden opgezegd. Tenzij anders vermeld in de aanbieding, wordt na afloop van deze eerste periode het Abonnement automatisch omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd, tenzij Abonnee het Abonnement conform het bepaalde in artikel 5.3 van deze Voorwaarden en met inachtneming van het daarin vermelde opzegtermijn tijdig heeft opgezegd.


5.2 Nadat het Abonnement is omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd, heeft Abonnee het recht het Abonnement met inachtneming van de geldende opzegtermijn van [**1 of 3 maanden**]* te allen tijde tussentijds schriftelijke (brief of e-mail) dan wel telefonisch te beëindigen bij de Klantenservice. De contactgegevens van de Klantenservice staan vermeld in het colofon van het betreffende Tijdschrift of op de bijbehorende website.


5.3 Als moment van opzeggen wordt beschouwd het moment waarop de opzegging de Klantenservice heeft bereikt.


5.4 Uitgeverbevestigt de opzegging schriftelijk aan Abonnee binnen 14 dagen. In deze opzegbevestiging wordt tevens vermeld welke editie het laatste is dat de Abonnee ontvangt.


5.5 Een zgn. cadeau Abonnement afgesloten door Abonnee ten behoeve van een derde, wordt voor bepaalde tijd aangegaan en wordt niet automatisch verlengd.


5.6 Informatie over de Abonnementsperiode kan door Abonnee opgevraagd worden bij de Klantenservice via post, telefoon en e-mail. Indien gedurende de periode na omzetting van het Abonnement in een overeenkomst voor onbepaalde tijd, het Abonnement correct wordt beëindigd, ontvangt Abonnee uiterlijk 2 maanden na de beëindiging van het Abonnement het nog niet genoten abonnementsgeld, na verrekening van eventuele korting en/of administratiekosten, retour op het bij aanvang van het Abonnement door Abonnee opgegeven bankrekeningnummer.


5.7 Indien de Abonnee gedurende de Abonnementsperiode overlijdt, is geen opzegtermijn van toepassing en worden reeds vooruitbetaalde abonnementsgelden gerestitueerd.


* Bij tijdschriften die maandelijks of vaker per jaar verschijnen, geldt een opzegtermijn van 1 maand. Bij Kwartaal uitgaven en tijdschriften die minder dan 11x per jaar verschijnen, geldt een termijn van 3 maanden.


6. Tarieven en betaling abonnementsgeld

6.1 Abonnee dient zorg te dragen voor betaling van het abonnementsgeld. Betaling kan geschieden door middel van een machtiging tot automatische incasso of door betaling van een acceptgiro die Uitgever aan Abonnee doet toekomen (zie artikel 6.4, 6.5 en 6.6).


6.2 Indien gebruik wordt gemaakt van een machtiging, dient het abonnementsnummer door Abonnee opgegeven te worden als kenmerk van de machtiging. Het abonnementsnummer is te vinden op het adreslabel bij het Tijdschrift. Incasso’s worden gedaan onder Creditor ID NL51ZZZ180188770005.


Het abonnementsnummers is het kenmerk waaronder de incasso wordt gedaan.


6.3 Incasso van het abonnementsgeld van nieuw aangevraagde Abonnementen vindt ongeveer 10 dagen na ontvangst van het eerste nummer plaatst. Bij Abonnementen die stilzwijgend zijn omgezet voor een overeenkomst voor onbepaalde tijd, vindt de incasso voor iedere vervolgperiode (maximaal één jaar) enkele dagen voor prolongatie plaats.


6.4 Indien Abonnee gekozen heeft voor betaling per acceptgiro zal deze bij nieuwe aangevraagde Abonnementen bij het eerste nummer van het Abonnement worden gevoegd. Bij Abonnementen die stilzwijgend zijn omgezet voor een overeenkomst voor onbepaalde tijd, wordt de acceptgiro telkens bij het één na laatste nummer van het Abonnement gevoegd. Betaling van de acceptgiro dient uiterlijk te geschieden op de in de acceptgiro genoemde datum.


6.5 Indien een Abonnee niet tijdig betaald heeft, onder andere door stonering van de afgeschreven bedragen of wegens een ontoereikend saldo op de door Abonnee aangegeven rekening, zullen door Uitgever nog twee herinneringen worden gestuurd. Indien deze niet worden voldaan heeft Uitgever het recht de (incasso) vordering over te dragen aan een incasso bureau. De kosten hiervan zullen tevens in rekening worden gebracht aan Abonnee. Bij niet tijdige betaling is Uitgever gerechtigd het Abonnement onmiddellijk eenzijdig te beëindigen alsmede eventuele schadevergoeding en achterstallige betalingen van Abonnee te vorderen.


6.7 Alle abonnementsprijzen zijn in euro’s en inclusief BTW.


6.8 Een wijziging van de abonnementsprijs wordt uiterlijk vier weken voordat deze van kracht wordt door Uitgever in het colofon van het betreffende tijdschrift gepubliceerd.


6.9 Vragen met betrekking tot facturen aangaande het Abonnement dienen uiterlijk binnen acht dagen na ontvangst van de factuur aan de Klantenservice te worden gericht.


7. Bezorging van Tijdschriften

7.1 De bezorging van de Tijdschriften vindt plaats via Sandd. Indien een Tijdschrift niet of beschadigd aangekomen is, dient Abonnee de klachten daarover zo spoedig mogelijk te melden aan de Klantenservice. Uitgever zal zich er vervolgens voor inspannen de betreffende editie van het Tijdschrift zo spoedig als mogelijk bij Abonnee na te bezorgen. Aan deze bezorging zijn geen extra kosten verbonden. Klachten met betrekking tot onder andere de bezorging van het Tijdschrift geven Abonnee niet het recht de betaling van de abonnementsgelden geheel of gedeeltelijk op te schorten.


7.2 Uitgever is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook als gevolg van het niet-tijdig bezorgen van het Tijdschrift.


7.3 Abonnee dient wijzigingen in het bezorgings- dan wel factuuradres, tijdig - te weten uiterlijk vier weken vóór de verhuisdatum, aan de Klantenservice te verstrekken via e-mail, telefonisch, post of via het daartoe bestemde formulier op de website van betreffende Tijdschrift (zie kopje FAQ). Onjuistheden in de adressering of de naamsvermelding van Abonnee dienen eveneens zo spoedig mogelijk aan de Klantenservice gemeld te worden.


7.4 Uitgever is gemachtigd de bezorging van het Tijdschrift te staken indien tijdige betaling uitblijft.


8. Privacy en Wet Bescherming Persoonsgegevens

8.1 De persoonsgegevens van Abonnee worden opgenomen in een gegevensbestand en verwerkt door en onder verantwoordelijkheid van Uitgever. Doel van de verwerking van de persoonsgegevens is om i) uitvoering te kunnen geven aan de overeenkomst tussen Uitgever en Abonnee die aan het Abonnement ten grondslag ligt ii) om een administratie bij te houden van alle Abonnees en iii) om relevante aanbiedingen te doen van Uitgever en door haar zorgvuldig geselecteerde derden.


8.2 Uitgever zal ervoor zorgen dat de persoonlijke gegevens met zorg worden behandeld en zal passende technische maatregelen treffen om deze gegevens te beschermen tegen elke vorm van onwettige verwerking.


8.3 De verwerking van de persoonsgegevens is door Uitgever aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens te Den Haag onder nummer m1457022.


8.4 Abonnee erkent op de hoogte te zijn gesteld van de inzameling en verstrekking van zijn/haar persoonsgegevens en het gebruik dat daarvan kan worden gemaakt door Uitgever en Abonnee gaat akkoord met het privacy beleid van Uitgever.


8.5 Abonnee kan zijn/haar persoonsgegevens te allen tijde inzien en verzoeken deze te wijzigen, aan te vullen of te verwijderen door een brief of e-mail te sturen naar de Klantenservice.


9. Auteursrecht

9.1 De inhoud van het Tijdschrift mag niet door of met medewerking van Abonnee worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar worden gemaakt op welke wijze dan ook, tenzij daartoe voorafgaande schriftelijke toestemming is verkregen van Uitgever.


9.2 Alle auteursrechten en databankrechten ten aanzien van de inhoud van het Tijdschrift worden uitdrukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij Uitgever dan wel bij de door Uitgever ingeschakelde derden.


10. Aansprakelijkheid

10.1 Uitgever is uitsluitend aansprakelijk voor door Abonnee geleden directe schade indien deze schade aan Uitgever is toe te rekenen of indien deze krachtens wettelijke bepalingen voor risico van Uitgever komt. Abonnee dient te bewijzen dat sprake is van opzet of grove schuld veroorzaakt door Uitgever.


10.2 Uitgever is niet aansprakelijk voor enige schade, die later dan 3 maanden na de levering van het welkomsgeschenk is ontstaan en 14 dagen na openbaring schriftelijk aan Uitgever is kenbaar gemaakt. Wanneer de schade later is ontstaan zal Uitgever Abonnee op zijn of haar verzoek informeren over het eventuele verhalen van de schade bij de leverancier van het welkomsgeschenk.


10.3 Uitgever is bovendien niet aansprakelijk voor schade, die het gevolg is van het gebruik door Abonnee van enig door Uitgever geleverd welkomsgeschenk, tenzij Uitgever aansprakelijk is op grond van de bepalingen inzake productaansprakelijkheid als bedoeld in artikel 6:185 e.v. Burgerlijk Wetboek.


10.4 In alle gevallen van overmacht, waardoor bezorging van het Tijdschrift dan wel het welkomsgeschenk buiten de schuld van Uitgever achterwege blijft, is Uitgever zolang de verhindering blijft bestaan, niet gehouden tot nakoming en heeft Abonnee geen recht op restitutie van abonnementsgelden. Onder overmacht wordt onder mee verstaan: staking bij Uitgever c.q. door haar ingeschakelde derden; gebrek aan grondstoffen zowel bij Uitgevers als bij door Uitgever ingeschakelde derden.


10.5 Het is Abonnee niet toegestaan enige vermeende vordering tot schadevergoeding te compenseren met enig bedrag dat Abonnee aan Uitgever verschuldigd is uit hoofde van het Abonnement.


11. Toepasselijk recht en forum

11.1 Op Voorwaarden is bij uitsluiting Nederlands recht van toepassing. In geval van eventuele geschillen is de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam bij uitsluiting de bevoegde rechter.



Actievoorwaarden

1. Algemeen
1.1 Deze algemene actievoorwaarden zijn van toepassing op de ten behoeve van het magazine Vogue door G+J Uitgevers C.V., Spaklerweg 50/52, 1114AE Amsterdam-Duivendrecht, KvK 34201213, BTW NL 8127.64.730.B01 (hierna: ‘G+J’) georganiseerde promotionele winacties (hierna: ‘Actie(s)’).

1.2 Deelname aan een door G+J georganiseerde Actie houdt acceptatie van deze actievoorwaarden in. Geen enkele betwisting van deze actievoorwaarden zal in overweging genomen worden.

1.3 Per Actie zal G+J in de betreffende editie van Vogue dan wel op de betreffende website vermelden op welke wijze en in welke periode aan de Actie kan worden deelgenomen, welke prijzen er gewonnen kunnen worden en of aanvullende voorwaarden voor deelname aan de Actie gelden.

1.4 De kosten per deelname aan de Actie bedragen maximaal de bij de Actie vermelde communicatiekosten.

2. Deelnemers
2.1 Een deelnemer (hierna: ‘Deelnemer’) kan zich slechts eenmaal deelnemen per Actie.

2.2 Deelname staat open voor iedere in Nederland en België woonachtige natuurlijke persoon.

2.3 Deelnemer is verplicht om de inschrijvingshandelingen eigenhandig te verrichten.

2.4 G+J is niet aansprakelijk voor opgave door de Deelnemer van verkeerde gegevens (telefoonnummer, e-mail- of huisadres), voor eventueel verloren gegane inzendingen en/of voor storingen in het netwerk, hardware of software die resulteren in beperkte, vertraagde of verloren gegane gegevens van de Deelnemer.

2.5 Deelnemers tot 16 jaar verklaren toestemming van (een) ouder(s) dan wel verzorger(s) te hebben verkregen voor deelname aan de Actie en kunnen deze toestemming indien G+J daar naar vraag (schriftelijk) overleggen. Indien blijkt dat deze toestemming niet is gegeven, kan G+J besluiten de prijs niet uit te keren, tenzij de Deelnemer aantoont alsnog toestemming te hebben verkregen.

2.6 G+J heeft te allen tijde het recht om een Deelnemer te vragen een kopie van een geldig legitimatiebewijs te tonen.

2.7 Als Deelnemer wordt niet gekwalificeerd een natuurlijk persoon die middels een derde partij/tussenpersoon deelneemt aan een Actie. G+J behoudt zich het recht voor om dergelijke personen/partijen uit te sluiten van deelname.

2.8 G+J heeft het recht om een Deelnemer van de Actie buiten te sluiten indien blijkt dat de Deelnemer onjuiste, onvolledige of misleidende gegevens heeft verstrekt of op andere wijze fraude pleegt of probeert te plegen.

3. Prijzen
3.1 De te winnen prijzen worden vermeld dan wel getoond in de betreffende editie dan wel op de website van Vogue. Per Deelnemer, telefoonnummer dan wel (e-mail)adres wordt slechts een prijs per Actie uitgekeerd en iedere prijs is uniek en staat op naam van de betreffende winnaar. De prijs is niet overdraagbaar, inwisselbaar voor contant geld of een andere prijs.

3.2 Eventuele kansspelbelasting en BTW die in verband met de prijs moet worden betaald, komen voor rekening van G+J, tenzij anders vermeld.

3.3 G+J stelt de niet in geld uitgekeerde prijzen ter beschikking conform de status waarin zij deze op dat moment verkeren. G+J is niet aansprakelijk voor enige (zichtbare en/of verborgen) gebreken aan de prijzen en/of enige andere schade aan de prijzen (zulks inclusief eventuele schade veroorzaakt door transport).

3.4 Door deelname aan de Actie verklaart de Deelnemer zich akkoord mee te werken aan eventuele promotionele activiteiten in verband met de Actie (o.a. de uitreiking van de prijs). Eventuele foto’s en filmpjes van de prijsuitreiking kunnen door G+J dan wel door de partij die de prijs ter beschikking heeft gesteld, worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. G+J is hiervoor geen vergoeding verschuldigd aan de Deelnemer.

3.5 De trekking geschiedt geheel geautomatiseerd waarbij de prijzen geheel willekeurig worden toegekend of de prijswinnaar wordt aangewezen door een onafhankelijke derde. Bij prijsvragen waarin een jureerbare prestatie is gekoppeld, worden de inzendingen beoordeeld door een onafhankelijke jury, die vervolgens de prijswinnaar aanwijst. Nadat de uitslag bekend is, worden de prijswinnaars daarvan persoonlijk op de hoogte gesteld. Alsdan worden zij op de hoogte gebracht hoe een en ander wordt afgehandeld met betrekking tot het overhandigen/toesturen van de betreffende prijs. Over de uitslag van de Actie kan niet worden gecorrespondeerd.

3.6 In principe worden de prijzen binnen een maand na afloop van de Actie toegestuurd naar het door de winnende Deelnemer(s) opgegeven adres. Tevens heeft Vogue het recht de winnende Deelnemers met initialen, achternaam en woonplaats in het betreffende magazine dan wel op de betreffende website bekend gemaakt.

4. Persoonsgegevens en Privacy
4.1 Door deel te nemen aan de Actie(s) geeft de Deelnemer aan G+J toestemming om alle gegevens te verzamelen en te verstrekken aan derden die de G+J noodzakelijk acht voor de organisatie van de Actie en de uitreiking van de prijzen.

4.2 De Deelnemer erkent door deelname aan de Actie op de hoogte te zijn van de inzameling en vertrekking van voornoemde gegevens en van het gebruik dat daarvan kan worden gemaakt en Deelnemer gaat akkoord met het privacy- en cookie beleid van G+J.

5. Klachten
5.1 Eventuele klachten en bezwaren in verband met de Actie kunnen door de Deelnemer aan G+J kenbaar worden gemaakt door middel van het sturen van een voldoende gefrankeerde envelop naar G+J ter attentie van de Klantenservice of een e-mail te sturen naar online@Vogue.nl.

6. Overige bepalingen
6.1 G+J is niet aansprakelijk voor enige schade, van welke aard dan ook, die samenhangt met deelname aan de Actie. Druk-, spel-, zet- of vergelijkbare fouten in deze voorwaarden dan wel in de specifieke voorwaarden in de betreffende titel of website, kunnen G+J niet worden tegengeworpen en kunnen op geen enkele wijze een (schade)verplichting voor G+J in het leven roepen. G+J is evenmin aansprakelijk voor eventuele kosten die de Deelnemer maakt in verband met deelname aan de Actie.

6.2 G+J behoudt zich het recht voor om niet over te gaan tot het uitkeren van een of meerdere prijzen in geval van overmacht. Onder overmacht wordt in ieder geval begrepen de faillietverklaring van de leverancier en/of sponsor van een prijs of de aanvraag van surseance van betaling door deze leverancier en/of sponsor.

6.3 G+J behoudt zich het recht voor om de Actie zonder opgaaf van redenen op ieder moment te beëindigen of de prijzen en/of actieperiode te wijzigen dan wel te besluiten niet tot uitkering van de prijzen over te gaan, zonder enige mogelijkheid tot schadevergoeding voor de winnende Deelnemer(s).

6.4 De Actie wordt gehouden en uitgevoerd in overeenstemming met de Gedragscode Promotionele Kansspelen die op 1 januari 2006 in werking is getreden. Indien gewenst kan extra informatie over deze Code worden opgevraagd via de klantenservice online@Vogue.nl van G+J.

6.5 G+J kan te allen tijde deze Actievoorwaarden wijzigen; het is dan ook aan te raden om deze voorwaarden regelmatig te raadplegen.

6.6 Op deze Actievoorwaarden en de Actie is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met of voortvloeiend uit deze Actie zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Amsterdam.

Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn laatst gewijzigd 02 november 2012.



Retourneren

Het door u aangeschafte Vogue product kan gedurende 14 dagen aan ons worden geretourneerd indien deze ongedragen en in originele staat verkeert en voorzien is van de originele labels en etiketten. Indien u het product retourneert graag op de pakbon aangeven of u deze voor een andere maat zou willen ruilen of de waarde van het product teruggestort op uw rekening wilt ontvangen. Het bedrag staat binnen enkele dagen, doch uiterlijk binnen 14 dagen na verwerking van het retour op uw rekening.

Bij retourneren kan het product gestuurd worden naar: (verzendkosten zijn voor eigen rekening)
Betapress Abonnementen Services
Postbus 97
5126 ZH Gilze
Nederland