carolina-buccis-nieuwe-design-voor-audemars-piguet-geeft-kleurrijke-touch-aan-elke-outfit-211829

“Het horloge zou gedragen moeten worden op een moeiteloze, comfortabele, flexibele en zelfverzekerde manier. En –als ik mijn werk goed heb gedaan – zou het simpelweg geliefd moeten zijn”, vertelt juwelenontwerpster Carolina Bucci aan Vogue. Wij spotten het horloge (de Audemars Piguet 34 mm Royal Oak Selfwinding Carolina Bucci Limited Edition) ook om haar eigen pols, gestyled met twee elegante armbanden.

Carolina Bucci

Carolina Bucci behoort tot de vierde generatie juweliers en herinterpreteert, in samenwerking met de Zwitserse horlogemaker Audemars Piguet, de iconische wijzerplaat van het Royal Oak horloge. Haar nieuwe design omarmt letterlijk alle kleuren van de regenboog. Door wisselende lichtinval worden de kleuren zichtbaar in de zwarte wijzerplaat. Het patroon van de kleuren verschilt per horloge, waardoor elk exemplaar uniek is.

Carolina Bucci

Frosted Gold

Het is niet de eerste keer dat Bucci samenwerkt met Audemars Piguet. In 2016 ontwerpt zij ter ere van de 40ste verjaardag van het Royal Oak model het horloge ook opnieuw. Destijds kiest ze voor een Florentijnse afwerking, die bekend staat als frosted gold. De techniek staat voor het Italiaanse erfgoed van de ontwerpster en haar grote interesse in Florentijns vakmanschap.

Italiaanse handgebaren

“Veel van mijn stukken, zoals die met een Florentijnse afwerking, komen tot leven wanneer je ze draagt”, legt Bucci uit. In haar nieuwste design eert de ontwerpster haar Italiaanse roots. “Ik ben Italiaans en wij gebruiken onze handen veel als we praten. Een goed gesprek zorgt ervoor dat elementen van het horloge tot leven komen.” Daarmee is het horloge niet alleen een welkome pop of color, maar ook een conversatiestarter.

Functionaliteit

Bucci sluit af met een overduidelijk verschil tussen het ontwerpen van juwelen en horloges.”Bij het ontwerpen van juwelen draait alles om het uiterlijk. In de horlogewereld moet je ook denken aan de functionaliteit van je ontwerp.” Al pratend komt het horloge om haar pols met elk handgebaar tot leven. Daarmee illustreert ze onbewust precies waar haar ontwerpen om draaien: juwelen én horloges komen het best tot hun recht wanneer ze gedragen worden.

Wil je meer weten over het ontwerp van Carolina Bucci voor Audemars Piguet? Dat kan hier.