van-verfrissend-citrus-tot-kalmerend-sandelhout-de-kracht-van-de-juiste-geur-in-huis-222819

Hoewel je het niet direct verwacht, is ruiken één van de sterkste zintuigen. Geur staat namelijk nauw in verbinding met onze herinneringen en emoties. Door de juiste geur op specifieke plekken in huis in te zetten, kun je hierop inspelen. De kunst van fragrance zoning, noemen we dat. Nog niet bekend met de term? Wij leggen uit hoe het werkt. Vervolgens kun je vanaf 12 september bij de House of Rituals pop-up shops terecht om de kracht van geur live te ervaren, met een speciaal evenement in het weekend van 24 en 25 september.

Fragrance zoning

Je huis is dé plek waar je ontspant na een lange dag, verbinding maakt met je vrienden of gezin of hard werkt aan een grote droom. Geuren kunnen helpen je stemming een boost te geven en een bepaalde sfeer aan elke kamer te geven. Een voorbeeld: in de werkkamer kies je voor een opwekkende geur als grapefruit, terwijl je in de slaapkamer juist iets wilt dat ontspant, zoals lavendel. Makes sense, toch?

geur

Geuren en hun werking

In het onderstaande overzicht, vind je in één oogopslag een aantal geuren en hun emotionele werking. Zie het als een kleine beginnersguide.

Energiek en verfrissend: citrus, muskaatsalie, grapefruit

Ontspannend: kardemom, patchoeli, jasmijn, lotusbloem, groene thee

Kalmerend: jeneverbes, vetiver, sandelhout, jujube

Een goede nachtrust: ylang ylang, lavendel

Focus en concentratie: oudh, goji berry, groene thee

Romantisch: amber, roos

Van sweet amber tot orris mimosa

Rituals is dé expert op het gebied van fragrance zoning. Met een uitgebreid assortiment aan geurkaarsen, -stokjes en -sprays, biedt het merk een geur voor elke stemming en voor elke ruimte in huis. Verdeeld over verschillende luxueuze collecties, vind je er een rijk assortiment aan geuren als sweet jasmine, precious amber en orris mimosa.

Vogue’s favoriet? The Mansion Collection, waar heerlijke geuren hand in hand gaan met exclusief design. De huisparfums worden namelijk in handgemaakte glazen karaffen gegoten, waarna je er geurstokjes in kunt zetten. Laten we zeggen dat je interieur er absoluut niet onder hoeft te lijden.

Geur

Ervaar de kracht van geur

Geuren zijn ontzettend persoonlijk – je wilt ze altijd even ruiken voor je er daadwerkelijk één aanschaft. Daarom kun je van 12 september t/m 8 oktober terecht bij één van de House of Rituals pop-up shops in de Bijenkorf. Ook staan experts klaar om je te adviseren over de juiste geuren voor jouw woning.

En dat is niet alles: je kunt jouw aankopen kosteloos laten kalligraferen en je ontvangt bij besteding vanaf €60 een tas en sjaal cadeau.

Wil je meer weten over het assortiment van Rituals of de pop-up shops? Klik dan hier