dit-is-hoe-actrices-gaite-jansen-en-bo-maerten-het-leven-vieren-222943

Actrices Gaite Jansen en Bo Maerten zijn echte levensgenieters. In een exclusief interview met Vogue vertellen zij over hun hechte band, het meest bijzondere proostmoment tot nu toe en hoe zij het leven vieren.

Grote en kleine liefde

Hoe was je zomer? 

Gaite: “Heel leuk! Ik was deze zomer druk bezig met de opnames voor Happy Ending, een nieuwe film voor Netflix. We hebben echt heel hard gelachen tijdens de opnames dus ik hoop dat dat zometeen op beeld goed terug te zien is.”

Bo: “Dit was een heerlijke zomer vol stranddagen met mijn vriend, zoontje en vrienden. We wonen 10 minuten van het strand, dat voelt elke zomer als vakantie. Verder is de film Zwanger & Co waarin ik Eva speel uitgekomen begin juli, en ook de familiefilm Silverstar waar ik samen met mijn vader in speel draait sinds deze zomer in de bioscoop.”

Bo en Gaite

Wat betekenen jullie voor elkaar? 

Gaite: “Ik houd super veel van Bo. Dat kan ik zo in een interview niet echt samenvatten. We hebben elkaar leren kennen toen we allebei nog tieners waren en sinds dag 1 voelt Bo als thuis. We hebben al zoveel samen meegemaakt. Samenwonen, bij elkaar in bed kruipen als liefdes misliepen of gewoon om eindeloos te kletsen, de toneelschool, vakanties, verhuizingen, volwassen worden, Bo die moeder werd. Laatst hadden we het erover dat we elkaar al meer dan tien jaar kennen. We leven allebei ons eigen leven en zien elkaar soms heel veel en soms weer even wat minder, maar ik weet dat Bo er altijd is. Voor mij en met mij. En ik ben er voor haar en met haar. Voor altijd. Dat weet ik zeker.”

Bo: “We kennen elkaar al 13 jaar en zijn in die tijd van pubers opgegroeid in vrouwen, waarbij we samen stuntelend, lachend en soms vliegend door elke fase heen zijn gegaan. Gaite is er altijd voor mij en ik altijd voor haar, die liefde zit diep en zal denk ik nooit veranderen.”

Bo en Gaite

Hoe vier je het leven?

Gaite: “Door zoveel mogelijk te genieten van het moment en dingen te doen waar ik plezier uit haal. Zoals spelen, schrijven, zingen, dansen, lezen, tekenen, mijn vrienden en familie zien en heel veel heel lekker eten en drinken.” Bo: “Lachen en dansen.”

Wat is je meest belangrijke proostmoment geweest?

Gaite: “De belangrijkste proostmomenten zijn natuurlijk die wanneer je de liefde viert. Grote liefde of hele grote kleine liefde, zoals wanneer Bo haar zoontje kreeg. Mijn persoonlijke laatste twee proostmomenten waren om het einde van de opnames van Happy Ending te vieren en omdat de film BO de slotfilm wordt van het Nederlands Film Festival.” Bo: “De geboorte van Moos vorig jaar.”

Bo en gaite

Veelzijdige franse wodka

Belangrijke mijlpalen, of júist die kleine dingetjes, vieren de actrices door te proosten. Het drankje van hun voorkeur? Grey Goose, een veelzijdige Franse wodka die anders is dan alle andere. Dit komt door de zachte smaak die zich goed leent voor martini’s en andere cocktails. Je proeft er Frans graan en Frans bronwater in – allemaal puur natuur. “Ik woon op het moment half in New York dus ik zou eigenlijk team chique stadse wereld moeten zijn, maar de Franse natuur wint natuurlijk boven alles. Er is niks romantischer dan dat,” sluit Gaite af.

Bo en Gaite

Wil je meer weten over Grey Goose? Klik dan hier