Dit zijn de allerbeste haartips en -trends voor de zomer, volgens haarstylist Floor Kleyne

Haarstylist Floor Kleyne weet met haar prachtige lange lokken wel raad tijdens de zomermaanden. Daarom deelde zij al haar insights en ervaringen tijdens het exclusieve Vogue x Dyson Summer Hair Health event. Speciaal voor de lezers van Vogue.nl zet Floor namelijk haar beste tips en favoriete haartrends op een rij. Sit back, lees en leer.

Floor Kleyne

Floor Kleyne

Iets wat veel mensen volgens Floor niet weten, is dat je haar permanent kan beschadigen door de zon. In tegenstelling tot je huid, kan je haar zichzelf namelijk niet vernieuwen door bijvoorbeeld te vervellen. “Liever voorkomen, dan genezen”, drukt ze ons op het hart.

Hoe Floor dat doet? Easy. Ze gebruikt graag een UV-spray wanneer ze de zon in gaat, borstelt haar haar niet als het nat is en dept het droog in plaats van hard te wrijven. Ze raadt je ook aan om kritisch te kijken naar de elastiekjes die je gebruikt. Kies er één zonder ijzeren tussenstukje, bijvoorbeeld een zachte scrunchy.

Karakter

Floor merkt dat de haartrends veranderd zijn de afgelopen maanden, al dan niet jaren. “Mensen zijn meer gaan nadenken over hun eigen identiteit en over wat zij belangrijk vinden. Ze willen dat het te allen tijde bij ze past en dat er genoeg karakter in hun haarstijlen zit,” vertelt ze. Zelf moedigt ze dat alleen maar aan en ziet ze graag zo veel mogelijk van ons karakter terug in het straatbeeld.

Haartrends

We vroegen Floor naar een aantal haartrends die momenteel in het oog springen en hoe je deze zelf toepast. “Vaak kun je met kleine details al een heel eind komen. Kies in plaats van een hoge staart, eens voor een hoge fishtail braid. Dat is een trend die je nu veel ziet”, vervolgt de haarstylist.

Zodra je haar gevlochten is, kun je het flyaway opzetstuk van de Dyson Supersonic föhn gebruiken. Die verbergt namelijk alle pluizige haren, waardoor je haarstijl er silky en smooth uitziet. Maar dan zónder gebruik van extreme hitte. Daarnaast helpt de vlecht ook bij de bescherming van je haar tegen invloeden van buitenaf: zon, wind en chloor van het zwembad.

Big hair

Verder zijn volumineuze blowouts à la jaren 70 populair. Floor legt uit: “Dat kun je heel gemakkelijk doen door je krullen uit te borstelen en textuur te maken. Als je geen krullen van jezelf hebt, kun je de aanzet van je haar droogmaken met een föhn. Dan help je de natuur een handje om volume te creëren.”

Floor tipt voor deze haarstijl de Dyson Airwrap Multistyler. Met een reeks nieuwe opzetstukken is het makkelijker dan ooit om die 70’s blowout te creëeren. Droog je haar met het coanda gladmakende droger-opzetstuk en wissel vervolgens naar het airwrap-opzetstuk. Waar je voorheen moest wisselen tussen meerdere opzetstukken om de luchtstroom te veranderen, is dat nu verleden tijd. Zo zit je haar binnen enkele minuten perfect in de krul. En vergeet niet: wat Floor betreft hoeft haar absoluut niet altijd glad, glanzend en compact te zijn. Hoe ruiger, hoe beter. Amen.

Betrouwbare tools

Haar allerlaatste tip: investeer in goede, betrouwbare haartools als die van Dyson. Neem bijvoorbeeld de Corrale stijltang, Airwrap multistyler of Supersonic haardroger. Waar je gebruikelijke föhn wellicht te warm wordt naarmate je hem gebruikt, meet Floor’s go to-föhn namelijk zijn eigen temperatuur. Zo is het gevaar van oververhitting direct geweken. En mocht je deze zomer veel op stap zijn, dan is de Corrale stijltang de ideale reispartner. Deze kun je namelijk geheel draadloos gebruiken.

Tijdens het Vogue x Summer Hair Health demonstreerde zij en het team uitgebreid hoe je de tools kunt gebruiken. Neem een exclusief kijkje bij het event via de onderstaande video.

Ben je benieuwd naar de haartools van Dyson? Hier vind je meer informatie en kun je er zelf één aanschaffen. 

Fotografie: Presstigieux

Video: Milan Gino

Bankje: Fest Amsterdam, stoel en tafel: Detjer, glazen en karaffen: The Table, kettinkjes en outfits hostessen via Atelier Labro