dit-zijn-alle-highlights-en-favoriete-looks-van-het-vogue-x-tommy-hilfiger-rooftop-diner-211991

Op dinsdagavond 17 mei is het eindelijk zo ver: het allereerste diner sinds de (her)lancering van de Nederlandse Vogue gaat van start. Ruim 30 inspirerende vrouwen en Vogue-friends zijn uitgenodigd om samen hun vrouwelijkheid te vieren.

In dit uitgebreide report nemen we je mee door het event en onze favoriete looks van de avond.

Vogue x Tommy Hilfiger

Vogue organiseert het diner samen met Tommy Hilfiger, ter ere van hun nieuwste Spring 2022 Womenswear Collectie. Deze is onderdeel van de SP22 Modern Prep campagne, waarbij zelfexpressie en individuality hoog in het vaandel staan. De gasten, waaronder Marthe Woertman, Khaoula Boumeshouli en Selma Omari, zijn gehuld in zachte, vrouwelijke tinten uit de collectie.

Tommy x Vogue

Rooftop diner

Om 19.30 on the dot gaat het avondvullende programma van start. Het dakterras van de Bijenkorf in Amsterdam is volledig uitgedost in witte en beige tinten met donkerblauwe details. Ook de meterslange tafel is zorgvuldig gestyled door styliste Bonnie Barlag.

Terwijl de gasten binnen druppelen, worden hun looks vastgelegd voor de iconische donkerblauwe wall. Vervolgens is het tijd voor het allereerste (adembenemende) optreden van zangeres Tabitha.

Vogue event

Main course served

Hoofdredacteur Yeliz opent het diner vervolgens met een openhartige speech. De eerste gang is een starter met doperwten, dragon, groene appel en ziltige groenten. Als hoofdgerecht krijgen de gasten asperges, knolselderij, beurre Blanc en waterkers voorgeschoteld. Het dessert – panna cotta, passievrucht, witte chocolade en mango – doet bij het aanzicht direct watertanden.

Vogue x Tommy

DJ Arantxa

Wanneer de gasten uitgegeten zijn, volgt een tweede optreden van Tabitha en sluit DJ Arantxa Oosterwolde af met een spetterende set. Vanaf dat moment zijn ze niet meer van de dansvloer te slepen. Er wordt volop gedanst, gelachen, geproost én gevierd tot in de late avonduren.

Hoofdredacteur Yeliz vertelt na afloop stralend: “Je hoopt altijd dat wanneer je een groep vrouwen bij elkaar zet, ze allemaal dezelfde vibe hebben, willen kletsen en van elkaar willen leren. Vanavond is dat een groot succes en wat mij betreft ook de kern van het hele event.”

Vogue event

De collectie

De nieuwe Spring 2022 Womenswear Collectie van Tommy Hilfiger, genaamd ‘West Coast Prep’, gaat al onze verwachtingen te boven. De collectie vertoont een casual, preppy aesthetic, die zich uit in speelse proporties, relaxte silhouetten en comfortabele items. Aangevuld met plaidpatronen en subtiele accessoires hebben we hier een verbluffende combinatie van vrouwelijkheid en American Varsity te pakken.

Ook maakt het merk gebruik van duurzame innovaties als natuurlijke verfprocessen, organisch katoen en gerecycled PES.

Vogue’s favoriete looks

Gasten als Nilofar Yaqoubi, Bete Boe en Nella Ngingo zijn van top tot teen gestyled in de nieuwe collectie. Dit zijn onze favoriete looks van de avond.

Vogue x Tommy

Vogue event

Vogue x Tommy

Ook onze eigen Yeliz steelt de show in haar double-breasted blazer met bijpassende pantalon in een ivoorgekleurde linnen-mix. Over de collectie zegt ze: “Ik houd van modern prep. Het is een beetje meer aangekleed. Ik kan het dus ook naar ons Vogue office aan, maar het is niet te stijf. Zelf ben ik fan van een mooi ruitje of een pak met relaxte, boxy fit.”

Vogue event

De volledige Spring 2022 Womenswear Collectie van Tommy Hilfiger is onder meer te koop in de winkels en op de website van de Bijenkorf

Fotografie: Presstigieux

Video: Milan Gino