dit-amsterdamse-schoenenlabel-ontwerpt-al-zestig-jaar-funky-en-tijdloze-footwear-219629

Jan Jansen (81) is een van de bekendste Nederlandse schoenontwerpers. In zestig jaar tijd heeft hij zijn label opgebouwd tot een merk met wereldse furore dankzij zijn eigenzinnige werkwijze, vernieuwende technische constructies en een gezonde dosis volharding. Reden genoeg om in zijn carrière te duiken én vooruit te blikken op de nieuwe collectie.

De carrière van Jan Jansen

In de jaren zestig werkte hij op zaterdag in een schoenenwinkel in Nijmegen. Daar sneed hij schoenen open om te kijken hoe deze in elkaar zaten. Niet veel later maakte Jansen zijn eerste schoen met de hand en vier jaar daarna opende hij een klein atelier in Amsterdam. Inmiddels staan er meer dan vierduizend schoendesigns op zijn naam en ontwierp hij voor modehuizen als Dior, Gucci, Falcon en Garcia.

©Jan Jansen

The crazy shoemaker‘, zoals Vogue Italia hem doopte, is wars van heersende trends – zijn ontwerpen zijn eigen en revolutionair. Zo was hij in 1981 zijn tijd ver vooruit toen hij de genderneutrale schoen op de markt bracht. Nog altijd zijn de ontwerpen van Jansen uitgesproken, gemaakt met experimenteel materiaal en in de meest uitbundige kleuren – met rood als herkenbare trademark.

Flamboyant in felle kleuren

De schoenontwerper is al jaren een begrip in Nederland en na zestig jaar zit hij nog steeds niet stil. De nieuwe herfst/wintercollectie balanceert op het randje waar kunst, innovatie en comfort elkaar ontmoeten. Verwacht felle, uitbundige kleuren op nieuwe materialen en stoffen, waarmee je iedere outfit tot een eyecatcher maakt. Exclusief, flamboyant en toch verrassend comfortabel: een combinatie waar we alleen maar voor kunnen buigen.

Ook Vogue’s editor in chief Yeliz Çiçek is fan: zij is gespot in het nieuwste design.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Yeliz Çiçek (@yeliz_cicek)

De nieuwe collectie is voor iedereen die houdt van een statement, maar tegelijkertijd niet met alle winden wil meewaaien. Tijdens Amsterdam Fashion Week was het vakmanschap van dichtbij te bewonderen: in the HUB stond een reuzenpump tentoongesteld, refererend aan de klassieke pump die elke collectie telt.

Gun jezelf een tijdloze schoen die decennialang meegaat. Bekijk de verrassende designs in de nieuwe collectie van Jan Jansen hier

Jan Jansen Amsterdam Fashion Week reuzenpump
©Reuzenpump bij Amsterdam Fashion Week
reuzenpump-jan-jansen-afw