kunstenaar-lotus-krabbe-ik-heb-veel-kledingstukken-die-ik-helemaal-afdraag-en-dan-weer-oplap-224678

Ter ere van het honderdvijftig jaar bestaan van de iconische 501, besloot Vogue de handen ineen te slaan met jeansmerk Levi’s. Nederland barst van jong (kunst)talent en samen benaderden we drie vrijgevochten jonge kunstenaars om meer te leren over hun way of thinking. Waar halen zij hun inspiratie vandaan en hoe gebruiken ze mode om zich uit te drukken?

Lotus Krabbé

We sluiten de reeks af met Lotus Krabbé (21). Ze voelt zich aangetrokken door de romantiek en rauwe kwaliteit uit alledaagse scenario’s. Haar kledingstijl houdt ze het liefst ook simpel en nonchalant. Niets te overdacht, het mag gewoon zijn.

Lotus Krabbé

‘Mijn eigen universum’

“Creativiteit is zo veelomvattend. Voor mij is schilderen al van jongs af aan mijn manier om creativiteit te uiten. Dat komt van nature, ik sta er niet te veel bij stil. Ik kan wel beïnvloed worden door mijn omgeving. Sinds kort zit ik in een oude, vervallen garage onder mijn huis in Amsterdam-Zuid. Met half-rottende houten balken waar ik ineens een boeiende vorm inzie, allemaal planten die naar binnen groeien. Te gek, het voelt als mijn eigen universum. Je zou het helemaal niet verwachten op deze plek in de stad, dus het voelt een beetje als mijn geheim.”

Inspiratie

“Vooral rauwe, ongepolijste plekken die ik al door en door ken, inspireren me. Ik ben bijna een jaar weggeweest: naar Bosnië, Servië, Turkije en uiteindelijk Tbilisi, Georgië. Op de hoek van de straat zag ik van die prachtige oude vrouwtjes in traditionele kleding die appels verkochten. Ik heb een hele verzameling foto’s van kleine momenten. Ik schilder graag het alledaagse en de menselijkheid daarin.”

Trots

“Ik ben trots dat ik zo zeker weet dat ik dit wil doen en me daar volledig aan overgeef. Ik ben blij met een zelfportret dat ik laatst heb gemaakt. Daarin zie je dat ik gesetteld ben in mijn kleurgebruik en het is interessant om een versie van mijzelf in de tijd neer te zetten. Die verandert namelijk continu.”

Lotus Krabbé

Stoer en comfortabel

“Ik draag veel spijkerbroeken, leren jassen en laarzen die ik helemaal afdraag en dan weer oplap. Stoer en comfortabel, daarin kan ik ook gemakkelijk schilderen. Af en toe kies ik voor meer kleur en vorm, zoals een rode bloes met grote mouwen en een hoge hals uit een vintagezaak. Tegenwoordig koop ik bijna alles tweedehands.”

Eindeloos combineren

Lotus draagt in de shoot een witte jeans en zwarte geribte body – de ultieme outfit voor een avond uit of om juist comfortabel te zijn. Beide items zijn van Levi’s. Het Californische cultlabel staat al decennialang bekend om haar beeldbepalende jeansfits. Van de iconische 501 tot baggy stijlen met een knipoog naar de jaren tachtig en negentig. Het designteam van Levi’s blikt graag terug op deze stijltijdperken, terwijl het label altijd blijft innoveren. Stoffen worden duurzamer, silhouetten losser, verhoudingen verschuiven en de denim kan op eindeloos veel manieren worden gedragen.

Wil je meer weten over Levi’s en de items die Lotus draagt? Dat kan hier