deze-retro-geinspireerde-footwear-schuiven-we-dit-najaar-maar-wat-graag-aan-onze-voeten-218766

Van edgy tot sophisticated

We stellen graag aan je voor: de laars Ansie, die het midden houdt tussen het poppunk-temperament van Debbie Harry en de glamrock van David Bowie. Loafer Brittie combineert edgy en retro – en is er zo een waarin je Alexa Chung van lunch naar launch ziet stiefelen.

- Video player -

Behalve laarzen en loafers biedt de collectie ook Mary Janes – je kent ze wel, met bandje over de wreef en dichte neus – waarin we bijvoorbeeld Jeanne Damas’ sophisticated coolness en Ariana Grandes insane cuteness terugzien.

Eigentijds retro

Met de nieuwe herfst- en wintercollectie weet Vagabond Shoemakers opnieuw perfect aan te sluiten bij de huidige tijdgeest. Met thema’s variërend van dressy seventies sophistication tot reimagined nineties chunky footwear.

En dan die kleuren. De retro-geïnspireerde boots en schoenen verschijnen in het kleurenpalet van bescheiden bruin, beige en bordeaux tot extravert felrood, oranje en fuchsia. Laat dat najaar maar komen.

vagabond Ansie

vagabond loafer

Goed voor de planeet

Nog even over het label: dat ontstond bijna dertig jaar geleden in een studio in het Zuid-Zweedse kustplaatsje Varberg. Vanaf het begin komen hier wilde ideeën tot leven en zit het designteam boven op de laatste trends.

Het goede nieuws: daverend design hoeft geen fortuin te kosten, zo blijkt. En, even better: het merk neemt zijn verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam denken en handelen. Qua materiaalkeuze, productie, transport en consumptie wordt gedacht vanuit een planeetreddende mindset. Onweerstaanbare footwear die goed is voor de wereld, de portefeuille én jezelf dus.

Je shopt de nieuwe collectie in de winkel en op vagabond.com