zoek-je-een-unieke-geur-in-dit-parfum-zitten-219-ingredienten-en-amber-is-er-een-van-211501

Zo snel als de fashiontrends elkaar opvolgen, zo behoudend zijn we als het aankomt op onze parfumkeuze. Welk parfum ‘heb’ jij? – bijna alsof je er eentje kunt claimen – is dan ook geen gekke beautyvraag. Een unieke geur kan je doen herinneren aan iets of iemand, en al snel een vast onderdeel worden van je beautyroutine.

In dat geval ben je een van de gelukkigen die een geur heeft gevonden die bij je past. Zo’n zoektocht kan namelijk best even duren. Behoor jij tot de groep, die z’n match made in heaven nog niet heeft gevonden? Duik eens in de nieuwe parfum releases.

Unieke geur

Zeer welkome bijkomstigheid van de new kids on the block: op een feestje ruik je ‘m nog niet om de haverklap. Als jouw parfum zich überhaupt van andere geuren onderscheidt, want daarvoor moet je van ‘goede (parfum)huizen’ komen.

Een parfumhuis dat altijd een unieke geur garandeert, is Clive Christian. Elke parfum van het parfumhuis bestaat namelijk uit minimaal 120 (en maximaal 258!) van de meest verfijnde ingrediënten ter wereld, wat deze high end geuren complex en one of a kind maakt. Bovendien bevatten de geuren een hoge concentratie parfum (20 tot 25 procent), zodat-ie extra lang blijft zitten. De twee nieuwste releases zijn ook zeker geen uitzondering.

Amber

Deze geuren zijn volledig geïnspireerd op het Art Deco tijdperk. Dat staat voor uitbundige flair met een moderne twist en rijke, warme geuren en kleuren. Niet geheel toevallig dat één van de meest kostbare ingrediënten uit dit tijdperk – amber – het hoofdingrediënt is voor de twee nieuwe geuren van het parfumhuis.

In de twee parfums komt amber op een totaal andere wijze naar voren. In Blonde Amber (219 ingrediënten) wordt amber gecombineerd met een rokerige blonde tabak. Geuren die na een spray je neus bereiken? Roze peper, zure sinaasappel en rum. Gevolgd door zoet gedroogd fruit, tabak en tuberoos. De geuren die als laatste overblijven – ook wel de basisnoten genoemd – zijn tonka, vetiver en mirre.

Het zusje van Blonde Amber is Amberwood (145 ingrediënten), waarin houtachtige noten en bergamot de hoofdrol spelen. Iedereen met een scherpe neus ruikt vers engelwortelzaad, roze peper en salie. Vervolgens kun je hout, patchoeli en tabak ontdekken. De geuren die het langste blijven hangen – wederom de basisnoten, goed opgelet – zijn aromatische salie, amber en het Arabische oud. Een combinatie die zomaar ‘jouw’ parfum kan worden.

Op zoek naar een unieke geur? In dit parfum zitten 120 ingrediënten

De twee nieuwe parfums van Clive Christian zijn vanaf nu verkrijgbaar bij geselecteerde, luxe parfumerieën. Officiële verkooppunten vind je hier.