Vogue
Ivania x SHOWstudio

fashion

Ivania x SHOWstudio

Datum
Auteur
Babette Grunder
Romeo Pokomasse

 

Ivania Carpio van Osch (24) is meer dan blogger van Love Aesthetics alleen: zo levert ze regelmatig foto's voor bedrijven aan, schrijft ze als freelancer voor merken als Nasty Gal en Asos en haar do it yourself's (DIY's) duiken overal ter wereld op.
Vanaf vandaag zal de Nederlandse een week lang de Tumblr van SHOWstudio beheren, een modewebsite die afgelopen jaar een Webby Award won voor de beste mode-website.

“Je kunt het zien als een digitale expositieruimte die ik geheel naar mijn eigen idee mag inrichten,” vertelt Ivania een paar dagen voordat het project van start gaat terwijl ze tussen de kledingsets zit. “Het is een one in a million kans en ik ben dankbaar dat ik die gekregen heb.”

De Tumblr van SHOWstudio is een verzameling van beelden gemaakt en verzameld door inspirerende illustratoren, journalisten, stylisten en kunstenaars. Iedere eerste week van de maand gaat een gastcurator aan de slag die de Tumblr naar eigen inzicht mag inrichten. Vanaf vandaag uploadt Ivania dagelijks zo’n tien foto's, geschoten door haarzelf en haar vriend Romeo Pokomasse. Het zijn afbeeldingen van kleding en accessoires vastgelegd op de manier die we van haar kennen: strict en uniform. De foto's van Ivania hebben alles te maken met mode: ze plaatst portretten van zichzelf en haar uitgekozen kledingsetjes, die zullen aflopen van zwart -begin van de week- tot wit aan het eind.

Bij de styling en kledingkeuzes, die varieert van Alexander Wang tot J.W Anderson, krijgt ze hulp van stylist Agata Belcen. “Afgelopen weekend heb ik in al mijn enthousiasme veel outfit-ideeën naar haar doorgestuurd en Agata kwam op haar beurt weer met suggesties voor mijn haar en make-up. We liggen qua stijl heel erg op één lijn en ik waardeer haar hulp enorm. Normaal gesproken kies ik mijn kleding zelf en laat ik via mijn blog zien wat ik die dag aan heb, maar dan fotografeer ik maar één outfit per dag en nu soms wel tien.”

Ivania leeft door het project in de wolken en de samenwerking consumeert naar eigen zeggen al haar gedachten. “De eigenaar van SHOWstudio, Nick Knight is een legendarische fotograaf en SHOWstudio heeft zo'n enorme invloed gehad op hoe mode en internet nu samen komen. Natuurlijk stemde ik meteen in met dit project. Ik moest terugdenken aan drie jaar geleden, toen Rei Nadal gastcurator was. Ik was toen zo onder de indruk van het verhaal van Rei, die als net afgestudeerde een week lang de Tumblr mocht beheren. Op de website schreef ze hoe ze eerst niet inging op zijn voorstel, omdat ze niet geloofde dat het de echte Nick Knight was die haar vroeg. Dat verhaal is me bijgebleven en daarom is het zo bijzonder voor me dat ik nu ook gevraagd ben. En het meest bizarre is nog wel dat Rei Nadal, zonder dat ze weet dat ik haar ken, mij aan Nick heeft aanbevolen.”

Bekijk hier het werk van Ivania op de Tumblr van SHOWstudio.

 

Verwant met Van Gogh

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten