Topmodel Madison Stubbington kaart eetproblemen in de modellenwereld aan

In haar hoogtijdagen als model leefde ze op 'appels en koffie'.

madison-stubbington-eetproblemen
Melodie JengGetty Images

Terwijl de Amerikaanse Vogue in een artikel op Vogue.com al heeft aangegeven dat ze alleen nog maar met 18+ modellen wil werken en in Nederland al de Models Health Pledge wordt gelanceerd tijdens fashionweek, zijn daarmee niet alle problemen uit de wereld. Zo deelde topmodel Madison Stubbington op Instagram vandaag dat ze tijdens haar hoogtijdagen in de modewereld aan ernstige eetstoornissen leed.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Fashionweek-seizoen

Het roodharige, Australische model (21) liep al voor Saint Laurent, Anna Sui, Chalayan en Valentino en stond onder meer op de cover van Numéro. In een Instagram-post maakt ze nu bekend dat haar modellencarrière haar niet is komen aanwaaien. Sterker nog, het heeft waarschijnlijk anorexia in de hand gewerkt. Zo post ze een Instagram waarop ze op de rechterfoto (in 2014) flinterdun was, naast een beeld (in 2018) op links waar ze iets 'voller' van figuur is. Het model vertelt dat ze op de foto in 2014 net in Parijs was gearriveerd voor haar eerste show-seizoen, waarbij ze zo goed als alleen maar leefde op appels en koffie. De foto op rechts is afgelopen week genomen in Adelaide, waar ze de tijd neemt om 'haar lichaam te helen na het jarenlang slecht te hebben behandeld.' Ze voegt toe: '#healthiswealth, dus zorg goed voor jezelf.' Terwijl bureau's en agenten hier niet altijd op letten omdat ze natuurlijk een succesvol model willen leveren, (waarbij in high fashion vaak genoeg nog maatje 0 wordt gevraagd) kunnen deze dappere uitlatingen wel bijdragen aan meer openheid en verbetering van de industrie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health