Ontdek de grootste lessen die we leerden tijdens 5 Days of Vogue Beauty

Of je er nou bij was of niet, hier vind je alles wat je moet weten.

Vogue Nederland organiseerde van 12 t/m 16 april de allereerste editie van '5 Days of Vogue Beauty'. In verschillende masterclasses en workshops van beauty-experts, Vogue-editors en beroemdheden leerden we alles over skincare, haar, make-up, inner beauty en body positivity. Misschien was je erbij, misschien niet, in beiden gevallen is hier een handige recap van '5 Days of Vogue Beauty', met alle belangrijkste lessen die we leerden.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dag één: make-up

De eerste dag, 12 april, stond volledig in het teken van make-up. Nederlands model Jewaria Gazaele Luu toonde haar ultieme red lip beauty tutorial. Hiervoor gebruikte ze de rode lippenstift van Rihanna’s Fenty Beauty. Een paar tips van Jewaria waren: gebruik geen mascara zodat je lippen nóg meer poppen, breng eerst je lippenstift aan en dán je lipliner en gebruik een lipkwastje voor de laatste puntjes op de i.

Daarna volgde een exclusieve masterclass van Dior met make-up artist Pernell Kusmus die zijn ultieme backstage make-up geheimen onthulde. Een aantal van Pernells bonus tips waren: kies deze lente voor zachte, peachy kleuren voor een extra natuurlijke make-up look en kijk voor de juiste foundation-kleur naar je hals in plaats van je gezicht.

Dag twee: ondernemerschap en beauty

Op dag twee ging Vogue’s hoofdredacteur Rinke Tjepkema in gesprek met de Nederlandse influencer en beauty-ondernemer Negin Mirsalehi over haar beautymerk Gisou. Negin bracht een aantal tips voor het opzetten van je eigen onderneming: praat met mensen die je kunnen adviseren om zo tot steeds betere ideeën te komen, en: wilskracht. Als je er echt in gelooft en de passie hebt, dan lukt het ook.

Daarna volgde een at home manicure masterclass van nail-artist en Lakwerk-oprichter Jessica Scholten. De grootste tip: gebruik de plakwerk-set, een set nagels voorzien van kant en klare nail-art die je alleen maar hoeft op te plakken. Wel belangrijk: prep je nagels door ze goed te vijlen en ontvetten voor het beste resultaat.

Tot slot ging Rinke Tjepkema in gesprek met topmodel turned business woman Miranda Kerr, die vertelde over haar beautymerk KORA Organics. Miranda tipte haar dagelijkse re-energize rituelen: begin elke dag met een celery juice op lege maag, neem genoeg me-time en doe een uitgebreide skincare-routine, gewoon voor jezelf.

Dag drie: skincare met Estée Lauder

Dag drie werd ingeluid door een Estée Lauder-paneltalk onder leiding van Nicole Huisman met Nederlandse stylist Oumayma Elboumeshouli, creative Lucy Woesthoff en Estée Lauder skincare expert Jeltje Lebbink. De grootste conclusies uit de talk waren: skincare doe je voor jezelf, dus doe wat je zelf fijn vindt. Consequentie is key. Voeding, water en slaap zijn misschien wel de allergrootste beauty geheimen.

Daarna volgde een exclusieve beauty masterclass verzorgd door Jeltje Lebbink waarin tips en tricks voor het creëren van de ultieme skincare routine werden onthuld, met als ultieme product een van de meest gevierde producten van Estée Lauder: het vernieuwde Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex Serum.

Nederlands model Annekee Molenaar sloot het programma af met een healthy kookworkshop met de lekkerste gezonde pasta voor thuis. In één zin uitgelegd: stop een gekookt handje spinazie en handje boerenkool in de blender met twee eetlepels nutrional yeast, twee eetlepels parmezaanse kaas en olijfolie, en voeg dat bij je gekookte linzenpasta. Buon appetito!

Dag vier: zelfexpressie

Anna Nooshin startte dag vier met een gesprek met de celebrity make-up artist Allan Avendaño. Allans tips om succesvol te worden in de creatieve industrie: werk hard en wees leergierig, want je kunt nooit genoeg kennis hebben. Wees op de hoogte van wat er gaande is in jouw vakgebied. Én, het hebben van talent is zestig procent, de rest gaat vooral over het hebben van een goede houding en positieve energie. Work hard and be nice.

Daarna volgde een masterclass over de betekenis van inner en outer beauty met zangeres en actrice Romy Monteiro. Drie verschillende factoren spelen daarbij voor haar een rol: hoe je je voedt, hoe je je voelt en hoe je je verzorgt. Romy: ‘als die dingen in balans zijn, dan ben jij een ultieme beauty.’

Tot slot ging Vogue’s Stephanie Afrifa in gesprek met creatives én zusjes Amaka en Fia Hamelijnck over de betekenis van beauty als tool voor zelfexpressie. Amaka’s en Fia’s beautytips: Amaka zweert bij K-beauty skincare producten. 'Het is bijna allemaal vegan en bevat natuurlijke en super krachtige ingrediënten. Mijn huid is er veel beter door geworden.' Fia heeft een wondermiddel ontdekt voor iedereen met krullen: Uncle Funky’s Daughter Hair Lotion.

Dag vijf: zelfliefde

Op de laatste dag ging Stephanie in gesprek met modellen Danielle van Grondelle, Rose Bertram en Julia Bergshoeff over zelfliefde. Hun tips om dichtbij jezelf te blijven: 'meditatie, pp dat moment ben je volledig in jezelf gekeerd en voel je alleen de dingen die in jou omgaan,' aldus Julia. 'Blijf dichtbij je basis. Waar ik ook ben geweest, ik weet dat ik altijd terugkom naar een plek waar ik volledig mezelf kan zijn,' adviseert Rose. En Danielle: 'neem tijd voor jezelf en wees vooral lief voor jezelf. Doe waar jij gelukkig van wordt en ga om met mensen die je energie geven.'

Vervolgens sprak Vogue’s Nathalie Wouters met Belgisch model en activist Maxim Magnus die haar platform gebruikt om aandacht te vragen voor de transgender gemeenschap. Voor Maxim is zelfliefde een van de belangrijkste onderdelen van haar carrière als succesvol model en trans-activist. Haar grootste geheim: behandel jezelf als een queen.

Afsluitend ging Rinke Tjepkema in gesprek met Nederlands topmodel Luna Bijl, die al jaren aan de top van de mode-industrie werkt. Luna gaf een aantal tips voor jonge modellen: blijf dicht bij jezelf, kopieer niet iemand anders. Niemand is zoals jij en dat is jouw kracht. Doe waar jij je goed bij voelt, luister naar jezelf. Maar ook: je moet hard werken en bereid zijn veel op te geven. Je moet dingen aan de kant kunnen zetten om je droom waar te maken.

Styling hoofdredacteur Rinke Tjepkema tijdens 5 Days of Vogue Beauty door Sofie van der Velden:
Dag 1: Witte blouse The Attico, collier Tiffany & Co.
Dag 2: Oranje overhemd Rika, collier Tiffany & Co.
Dag 3: Blouse Nanushka via de Bijenkorf, sieraden Alighieri en Elhanati
Dag 4: Witte jurk Totême, sieraden Alighieri en Elhanati
Dag 5: Jurk Cecilie Bahnson, sieraden Elhanati en Alighieri

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder