Deze self-care gewoontes moet jij aannemen volgens jouw sterrenbeeld

Astrologe Lisa Stardust legt je uit hoe je de helende kracht van jouw self-care-rituelen kunt versterken.

Een lang bubbelbad, een kalmerend gezichtsmasker, een kristalhelende sessie: wat het ritueel ook is, self-care is een van de belangrijkste investeringen in je gezondheid. Het is een daad van zorg voor je mentale en fysieke welzijn, tijd maken voor jezelf in een wereld die constant je aandacht opeist - een angstzaaiende krantenkop hier; een late email daar. Deze deadline, die deadline. En zeker a year deep in de pandemie is self-care belangrijker dan ooit.

Maar heb je ooit geprobeerd je self-care gewoontes af te stemmen op je sterrenbeeld? Volgens de New Yorkse astrologe Lisa Stardust kun je op die manier het helende potentieel ervan versterken op een dieper, intrinsieker niveau.

Jouw ideale self-care volgens je sterrenbeeld

Ram

Zelfs de besten hebben soms een peptalk nodig. Je kunt niet nummer één zijn zonder jezelf op te peppen voordat je aan het werk gaat, een afspraak maakt, een sollicitatiegesprek hebt - of iets anders dat belangrijk voor je is. Daarom moet je er elke ochtend een gewoonte van maken om jezelf in de spiegel aan te kijken en je zekerheden uit te spreken - intenties die je de wereld in wil sturen. Dit kunnen gevoelens zijn die je over jezelf hebt (groot of klein), die je kracht geven. Stel doelen en geloof in jezelf.

Stier

Time to take care of yourself, Stier. Je zal troost vinden in het toevoegen van een beetje glamour aan je dagelijkse self-care routine. Jezelf een manicure geven of experimenteren met make-up geeft je de mogelijkheid om je innerlijke en uiterlijke schoonheid te waarderen. Er goed uitzien voor jezelf is een vorm van zelf-aanbidding, die helpt bij de manier waarop je naar jezelf kijkt. Neem een paar selfies - gewoon voor jezelf - om te zien hoe fantastisch en mooi je bent. Dit zal je zelfvertrouwen een boost geven.

Tweelingen

Om een van de meer negatieve eigenschappen van een Tweeling te vermijden (de neiging om te roddelen), heb je een grote ontsnapping nodig. Dat betekent maar één ding: pak een goed boek erbij en laat je eens helemaal erin meeslepen. Je intellectuele geest zal de inhoud in zich opnemen en zich verliezen in het verhaal. Je zal zo meer uit de buurt willen blijven van alle onnodige drama.

Kreeft

Een lekker bad zal je helpen om je problemen weg te weken. Voeg wat magnesiumzout toe om je aura te reinigen, kristallen om je energie in balans te brengen, en rozenblaadjes om gevoelens van zelfliefde op te wekken. De ideale tijd om een herstellend bad te nemen is tijdens de volle maan. Neem je tijd en blijf lang genoeg badderen. Na 25 minuten zullen al je spanningen lichter worden. Je zult je herboren voelen.

Leeuw

Een artistieke onderneming is de beste vorm van self-care voor jou. Probeer tie-dye, sieraden maken, pottenbakken, schilderen, collages maken of stillevens schetsen. Door kunst kun je al je frustraties en ergernissen kwijt, je emoties en spanningen loslaten terwijl je tegelijkertijd iets moois maakt. Elke keer dat je naar die creatie kijkt zal je blij worden, omdat je weet dat je er je hart en ziel in hebt gelegd. Plus, misschien ontdek je nog wel een onontdekt talent.

Maagd

Je bent iemand die veel nadenkt en in gedachten verzonken kan raken, wat zich kan uiten in bezorgdheid. Het is belangrijk om soms even alles eruit te laten. Dat klopt, Maagd, het is tijd om je mond open te trekken, of het uit te zingen. Het zingen van je favoriete nummer zal je chakra openen, waardoor je opener zult worden. Dit helpt je en vermindert stress, omdat je je dromen met zekerheid kunt uitspreken en je beste leven kunt leiden - zonder zorgen. Zing je emoties uit om je innerlijke melodie te vinden.

Weegschaal

Je houdt van het goede leven, maar soms neem je grillige dagelijkse momenten voor lief. Des te meer reden om al het mooie en geweldige op te schrijven in een dankbaarheidsdagboek. Je zult dankbaar worden voor alles wat je hebt en alles wat op je pad komt. Door je zegeningen te tellen, kun je gelukkiger zijn dan ooit tevoren. Soms is het opmaken van de balans van je leven alles wat je nodig hebt om tot jezelf te komen en positiviteit te stimuleren.

Schorpioen

Omdat je een zeer intuïtief en gevoelig persoon bent, draag je vaak de energie van anderen met je mee. De enige manier om dit tegen te gaan is door je omgeving te reinigen met palo santo, salie of andere kruiden (citroenmelisse, rozemarijn, wierook en mirre). Dit zal negatieve sferen in huis en in je ruimte uitbannen. Het bijhouden van zulke spirituele gewoontes zal er niet alleen voor zorgen dat je je beter voelt, maar zal ook de manier veranderen waarop je met anderen omgaat. Je zult in staat zijn om op je gevoel te vertrouwen en zonder aarzeling de best mogelijke beslissingen te nemen.

Boogschutter

Je draagt veel stress mee in je lichaam. Daarom moet je deze vastzittende spanningen losmaken door te dansen. Buikdansen is daarbij bijzonder nuttig omdat het de brandpunten van de juiste chakra activeert en stimuleert. Het openen van deze chakra (deze bevindt zich bij de heupen in de onderrug en de buik) zal helpen om je emotionele stroom, sensualiteit en creativiteit te ontsluiten. Aan het einde van je dance party zul je meer in balans zijn op alle gebieden van het leven.

Steenbok

Je bent een harde werker, wat betekent dat je weinig tot nooit pauze neemt van uw werk. Het probleem is dat je vaak meer tijd nodig hebt om in te lopen op je slaap en sociale leven zonder dat je to-do lijst op je schouders drukt. Gun jezelf een dag vrij van je werk. Wees niet bang om 's ochtends op snooze te drukken en uit te slapen. Drink rustig een kop koffie terwijl je de krant of een boek leest. Zorg voor wat ontspanning op je vrije dag om te kalmeren en tot jezelf te komen.

Waterman

Blaas wat nieuw leven in je wereld met een beetje yoga, Waterman. Tijd doorbrengen op een matje en door het strekken van je spieren kan goed zijn voor je geest, hart en lichaam. Yoga zal jou helpen om op een dieper niveau contact met jezelf te maken. Het stelt je in staat om je geest te verruimen, zodat je echt in het moment kunt leven in plaats van je te concentreren op onnodige kleine dingen. Zie yoga als een geschenk.

Vissen

Begin met een avondritueel om jezelf voor te bereiden op een goede nachtrust. Leg een amethistkristal bij je bed om vervelende dromen en nachtmerries af te weren en doe ook wat lavendel in je kussensloop om een kalmerend aroma te creëren. Zet ten slotte al je elektronische apparaten uit, ten minste een halfuur voor het slapengaan. Een goede nachtrust laadt je lichaam op en geeft je energie voor de volgende dag.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health