Zara Beauty komt eraan: dit wil je weten over de lancering

Laat dat post-pandemie tijdperk maar komen.

Het is officieel: het Spaanse Zara komt met haar eerste eigen beautycollectie. Voor de lijn werkte het merk samen met de Britse make-upartiest Diane Kendal, die al langer de favoriete artist van namen als Proenza Schouler, Tom Ford en Marc Jacobs is.

Zara Beauty

Zara werkte 18 maanden aan de eerste collectie, die op 12 mei wereldwijd zal worden gelanceerd. In de lijn zitten producten voor de lippen, ogen, nagels en het gezicht, en er zullen tevens passende beauty accessoires verkocht worden. De items zullen ook in de fysieke winkels liggen, volgens het zogenaamde store-in-store concept (zoals meer ketens, zoals H&M, dat ook doen). Zara lanceerde eerder al een parfum met Jo Malone.

campagnebeeld van zara beauty met een model die roze lippenstift draagt
Nadine Ijewere / Courtesy of Zara
campagnebeeld voor zara beauty waarop een model lacht en blauwe oogschaduw draagt
Oliver Hadlee Pearch / Courtesy of Zara

Verschillende producten

Volgens beauty director Eva Lopez moest de collectie vooral voor íedereen worden, zo vertelt ze aan de Amerikaanse Vogue. 'Iemand die een klassieke, zachtere make-up look wil kan bij ons terecht, maar als je op zoek bent naar experimentelere kleuren hebben we die ook.' En dat is dan ook te zien: zo is er een oogschaduwpalet in bloedsinaasappel en turquoise, nagellak in kanariegeel en een rode lippenstift in afwerkingen als velvety gloss en powdery matte.

campagnebeeld van zara beauty met glitteroogschaduw
Zoë Ghertner / Courtesy of Zara

Cruelty free

De gehele lijn is cruelty-free en alle verpakkingen zijn opnieuw te vullen. Aan de debuutcampagne hebben creatieven als Oliver Hadlee Pearch, Steven Meisel en Craig McDean meegewerkt. Diane Kendal, die from scratch meewerkte aan de collectie, voorziet dat vooral de duo oogschaduws als een gek gaan verkopen. 'Na de pandemie zullen mensen meer met make-up willen gaan experimenteren.' Lopez beaamt dat. 'We missen momenteel een hoop dingen. En make-up is er zeker één van.'

lippenstift van zara beauty
Oliver Hadlee Pearch / Courtesy of Zara
blush van zara beauty
Oliver Hadlee Pearch / Courtesy of Zara

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health