Dit zijn de voordelen van in hitte te sporten

Ontvang nu exclusieve korting bij bbb health boutique tijdens Vogue Online Shopping Night.

Clothing, Street fashion, Eyewear, Fashion, Sunglasses, Waist, Abdomen, Outerwear, Sportswear, Tights,
Getty Images

Velen raakten bekend met in de hitte sporten door de populariteit van bikram yoga in het Westen: de pittige yogales in een zinderend hete yoga- of sportschool. Het is een rigoreuze work-out in een ruimte die verwarmd is tot 40°C, waarbij die hitte ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt. Het is bovendien goed voor je huid, want het werkt tegelijkertijd bijna als een sauna waarbij je poriën opengaan. Dit kunnen de oprichters van de holistische bbb health boutique (gevestigd door heel Nederland, in Amsterdam, Utrecht, Tilburg, Haarlem, 't Gooi, Den Haag, Den Bosch, Delft en vanaf begin 2019 ook Rotterdam) uit eigen ervaring en expertise beamen. Zij nemen dit vernuftige concept zelfs nog een stapje verder, en introduceren graag hun hitte work-outs in cabines aan de Vogue-lezers met (let op: alleen vandaag nog) met een exclusieve korting op een abonnement.

bbb health boutique

Vetverbranding en ontspanning

Zo kun je hier niet alleen yoga en pilates doen in een ruimte die verwarmd is tot tegen de 50°C doen, maar ook bbb, (buik, benen, billen) HIIT (High Intensity-Training) en bbb mama– voor wie zich tijdens of na een zwangerschap fit wil blijven voelen zonder zichzelf te zwaar te belasten. Maar vooral de 30 minute work-out is een echte favoriet. Hierbij sport je slechts dertig minuten in een hot cabin – effectief en ideaal voor wie weinig tijd heeft. Het is goed voor de doorbloeding, stimuleert de vetverbranding, is fijn voor de spieren en heeft een reinigende werking. 'Hiernaast werkt het ook uitermate ontspannend', zo vertelt oprichter Esther de Brouwer. Naast een individueel sportplan, kijken ze ook naar je voeding en leefstijl. Zo werk je heel holistisch aan jouw healthy journey. Win, win. De zussen, Inge en Esther, achter bbb health boutique zijn opgegroeid met deze specifieke work-outfilosofie en hebben gemerkt wat een goed het doet voor ieders lijf. Esther legt uit: 'Hier is een uitgebreide wetenschappelijke verklaring voor, maar simpel gezegd: in de hitte heeft het lichaam meer energie (a.k.a. calorieën) nodig om het lichaam weer naar de basistemperatuur (37 °C) te brengen. Hierdoor raak je sneller in vetverbranding.' Nederlandse actrices waaronder Toprak Yalciner, Tina de Bruin en Kiki van Deursen zweren er ook al bij.

Nederlandse actrices zoals Torak Yalciner zweren bij de workout in een hot cabin

Vogue Online Shopping Night

Nu zijn er een aantal zeer interessante nieuwe onderzoeken gedaan naar het effect van hitte op het lichaam. Volgens neurowetenschapper Young-Hwan Jo, die onderzoek doet aan de Albert Einstein College of Medicine in New York City, zou het namelijk honger na een fikse work-out onderdrukken. Juist op dat moment dat mensen uitgehongerd raken – en na al dat harde werken het liefst een tuna melt weg willen werken in plaats van een gezonde tofu scrambled of groene smoothie met een schepje (vegan) eiwitproteïne. Nu stamt sporten in de hitte al uit de jaren zeventig en over de jaren zijn er tal van studies geweest naar hoeveel baat sporters nu echt hebben bij in een warm ruimte bewegen. De resultaten zijn verrassend: zo zou naast een toegenomen hoeveelheid transpiratie (en dus afvoer van afvalstoffen, waardoor deze work-out reinigend werkt) ook het bloedplasmavolume (wat leidt tot betere cardiovasculaire fitness) van een atleet toenemen. Volgens Santiago Lorenzo, een professor in fysiologie aan Lake Erie College of Osteopathic Medicine en een voormalig professioneel sporter aan de University of Oregon, is bij herhaling gewend raken aan sporten in de hitte nog beter dan trainen op grote hoogte in de bergen – wat veel sporters doen voor een goede weerstand. Bij bbb health boutique komt alles bovendien samen, want naast een fijne, vrij korte en dus behapbare work-out wordt hier naar het gehele plaatje gekeken op het gebied van gezondheid. Niet alleen sportactiviteit, maar ook coaching op het gebied van voeding en leefstijl van experts. Tijdens Vogue Online Shopping Night (dat nog tot klokslag twaalf uur vannacht duurt) krijg je nu exclusief 50 euro korting op een abonnement. Zien we je daar?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health