Zo versla je een winterdepressie, aldus deze wellnessexpert

Shop de juiste supplementen met fikse korting tijdens Vogue Online Shopping Night.

image
Alique, Vogue Nederland, november 2017

Wellness is toch wel hét buzzwoord van 2018, waarbij zoveel mogelijk plant-based eten wordt gepredikt. Toch kan het soms lastig zijn om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarbij kunnen de juiste vitaminen via supplementen helpen, zoals die van een kwaliteitsaanbieder zoals VitaViva waar je tijdens Vogue Online Shopping Night fikse korting ontvangt. Sla je slag, zouden we zeggen.

Advertentie - Lees hieronder verder

Fight the winter blues

Velen van ons kunnen met een gebrek aan zonlicht (ofwel: vitamine D) op korte, koude winterdagen in een ware 'winterdepressie' geraken, of zich op zijn minst wat moody voelen. Wij vroegen daarom Bianca Brangstrup, de Scandinavische wellnessexpert en directeur als ook COO, bij VitaViva naar hoe het nu zit met winterdepressie? 'Wat je vaak ziet bij mensen die zich bij aanvang van de herfst minder energiek en meer down voelen is dat hun eetlust toeneemt, met name qua cravings voor zoetigheden. Meestal heb je ook meer slaap nodig – juist om die lusteloze gevoelens tegen te gaan. De reden voor een winterdepressie light hem in de verminderde hoeveelheid licht en lagere temperaturen die je ervaart. Dit zorgt voor een biologische verandering in het brein. Hier zijn nog geen doorslaggevende onderzoeken naar gedaan, maar het lijkt erop dat het signaal serotonine als ook het hormoon melatonine hier invloed op hebben.'

(C) Anne Marie Jørgensen

Mood boosters

Wat adviseert zij dan qua voedingsinname in dit soort gevallen? 'Van VitaViva de Mood formula, een optimale combinatie van vitamines, mineralen, kruiden als ook aminozuren waarbij de symptomen van stress worden onderdrukt. Ideaal voor de winter blues, bij depressie of stress. In Mood Formula zit onder meer DMAE dat een positief effect heeft op je stemming en ook je zintuigen aanscherpt. Verder zit er ashwaganda (een nieuwe super herb), GABA, kamille en magnesium in, die allen zorgen voor een relaxte staat en anxiety in het lichaam verminderen. Verder essentiële B-vitamines, zoals B1, B2, B6, B12, foliumzuur en niacine, waardoor je je minder snel gestresst als ook geïrriteerd voelt. Het zorgt ook voor een positievere mindset. Tot slot 5-HTP, een voorloper van de neurotransmitter serotonine. Heel belangrijk bij stress-tolerantie en mentaal welzijn. In combinatie met Mood Formula, raad ik Sleep Formula aan. Hierin zit een speciale combinatie aminozuren alsook kruiden, die bekend staan om hun relaxte invloed op het lichaam en het bevorderen van een diepere, betere slaap. Het lichaam heeft genoeg slaap nodig om te herstellen en om sterk en gezond te blijven. Als je te weinig slaapt kunnen je cellen gestresst raken, een verzwakt immuunsysteem, verzwakte cognitieve functies alsook mood swings. Melatonine is een van de belangrijkste ingrediënten, dat de natuurlijke slaapcyclus van het lijf regelt. Hierin zitten ook aminozuren zoals Gaba en 5-HTP, voor een positief en kalmerend effect op het brein. Verschillende Chinese kruiden werken ook kalmte in de hand en zijn goed voor het zenuwstelsel.' Shop nu de twee formules tijdens Vogue Online Shopping Night met korting. Plus, fijne voedingsmiddelen om je koel- en keukenkastjes mee vol te stoppen tegen winterdepressie: linzen, lijnzaad, walnoten, verse vis, besjes, champignons en cacao. Maak bijvoorbeeld een gezonde hot coco met rauwe cacaopoeder en een notenmelk. Een goede side voor bij je arsenaal aan supplementen, waarbij vooral ook de kwaliteit (zoals gewaarborgd bij VitaViva) van cruciaal belang is.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder