Waarom Kaia Gerber de belichaming is van Marc Jacobs' ultieme zomergeur

De zomer in een flesje met Kaia Gerber als het gezicht – dat is de nieuwe Marc Jacobs' Daisy Love-geur.

Vacation, Fun, Skin, Summer, Friendship, Happy, Smile, Photography, Beach, Leisure,
Marc Jacobs

Kaia Gerber, de 16-jarige dochter van jaren negentig-topmodel Cindy Crawford, heeft weinig nodig. Olijfkleurige huid, wilde wenkbrauwen boven Bambi-ogen omzoomd met ellenlange wimpers en al net zulke eindeloos lange benen. Daarnaast bezit ze die California cool attitude, want wat blijkt? Gerbers beautyroutine is bizar simpel. In een interview zegt ze: 'Ik draag weinig make-up en ik doe bijna niks aan mijn haar. Mijn haarstylisten worden boos op me, omdat ik hotel shampoos en conditioners gebruik. Maar, voegt ze daaraan toe: 'Ik ben altijd geobsedeerd geweest door lekker ruiken.' Het is niet voor niets dat uitgerekend Gerber het gezicht is van Marc Jacobs' iconische Daisy-parfum, dat tien jaar sinds diens lancering meerdere zusjes heeft bijgekregen zoals Eau So Fresh, Daisy Dream en Daisy Love.

Marc Jacobs

Jeugdherinnering

Gerber kent het parfum zelfs nog uit haar meisjeskamer: 'Als mijn moeder buiten de deur was, probeerde ik altijd al haar parfums uit. Ik zag een parfumflesje staan en bespoot mijzelf er van top tot teen mee. Maar mijn eerste persoonlijke parfum, als een volwassene, was Marc Jacobs' Daisy. Nu wissel ik af tussen Daisy en Daisy Love, dat zowel fris en clean als elegant ruikt.' In de nieuwe campagne lijkt Kaia Gerber ook wel het evenbeeld van haar moeder op dezelfde leeftijd – getuige het beeld hieronder.

Cindy Crawford voor L'Oréal, Kaia Gerber voor Marc Jacobs' Daisy Love

Sisterhood

Dit voorjaar lijkt het erop dat Marc Jacobs het Daisy Love-parfum nog dichter bij de belevingswereld van zijn muze heeft gebracht; groene weiden zijn namelijk vervangen door een zonovergoten strand. Laat Kaia Gerber nu zijn opgegroeid nabij de oceaan, in Malibu. Deze geur is dan ook zomer in een notendop: het transformeert je naar dat gelukzalige gevoel van een zonnige en zorgeloze middag, met noten van gekristalliseerde gele bosbraam,‘Daisy’ bloemblaadjes en de warme combinatie van kasjmier-musk en drijfhout. De inspiratie? Alsof je naar de weerspiegeling van de zon in de oceaan, onder een blauwe hemel, tuurt. Het is een zoete geur, maar ook sprankelend en verfijnd. Liefde en sisterhood voeren hierbij de boventoon, want Kaia Gerber is samen met modellen Faith Lynch en Aube Jolicoeur ambassadeur voor Daisy Love. Was het in de nineties nog Cindy Crawford die haar spotlight deelde met andere supers, waaronder Claudia Schiffer en Linda Evangelista, nu staat Gerber erom bekend goed bevriend te zijn met andere modellen, zoals Vittoria Ceretti en de Nederlandse Yasmin Wijnaldum. Want jezelf voelen bij je vriendinnen is natuurlijk het ultieme thuisgevoel.

Daisy Love via Marc Jacobs

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health