The Model's Health Pledge roept modellen op om misstanden in de mode-industrie te melden

The Model's Health Pledge lanceert hun eerste modellen enquête.

The-Models-Health-Pledge-enquete
Sonny Vandevelde / Indigital.tv

De afgelopen jaren komen steeds meer schandalen aan het licht binnen de mode-industrie over de werksituaties van modellen. Zo werd eerder bekend dat Balenciaga modellen uren in de kou in het donker liet staan en dat tijdens de Yeezy-show modellen flauw vielen door uren in de zinderende hitte te staan. Afgelopen jaar werd bekend dat ook in Nederland aandacht uitgaat naar deze misstanden met de oprichting van het platform The Model's Health Pledge, dat de werkomstandigheden in de mode-industrie wil aankaarten en verbeteren. Nu roepen ze modellen op om misstanden in de mode-industrie te melden via een enquête.

Oproep voor Nederlandse modellen

The Model's Health Pledge is een online platform en meldpunt waar modellen, aspirant-modellen en hun families, maar ook andere modeprofessionals, anoniem een melding maken van zorgwekkende situaties. Dertig bedrijven binnen de branche waaronder Vogue ondertekenden en ondersteunen de 'Pledge'. Middels de enquête, waar je nu aan kan deelnemen, wordt onderzocht hoe het staat met de gezondheid van modellen en de werkomstandigheden in de Nederlandse modebranche. De enquête is anoniem en biedt modellen de mogelijkheid om hun eigen ervaringen in de branche te delen en bekend te maken. De resultaten worden geanalyseerd en gedeeld met het netwerk dat verbonden is aan het initiatief.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health