Gloria Steinem maakt lippenbalsem met feministisch beautymerk The Lipstick Lobby

Met de samenwerking steunt Steinem het unPrison Project.

Ms. Foundation For Women 2017 Gloria Awards Gala & After Party
Getty Images

Feministe Gloria Steinem (84) slaat de handen ineen met een beauty-merk voor een nieuw activistisch project. Samen met The Lipstick Lobby creëerde Steinem een lippenbalsem waarmee vrouwelijke gevangenen in de Verenigde Staten worden gesteund.

In The Clear

Gloria Steinems project met het maatschappelijk-betrokken beautymerk steunt vrouwelijke gevangenen tijdens hun tijd in detentie. Steinem heeft samen met The Lipstick Lobby het project In The Clear gestart, waar de lippenbalsem met vitamine-E extract bewustzijn creëert en geld inzamelt voor het unPrison Project. Deze door vrouwen geleidde non-profit organisatie leert gedetineerde vrouwen nuttige beroepsvaardigheden, helpt hen om contact te houden met hun kinderen terwijl ze hun straf uitzitten en ondersteunt ze bij het maken van een toekomstplan voor hun leven na het gevangenschap.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'We moeten de problemen aanpakken zoals we die aantreffen - gedetineerde vrouwen hebben niet de middelen om voor zichzelf en hun families te zorgen of om de hulp te krijgen die ze nodig hebben,' zo stelt Steinem in een persbericht. 'Ik heb voor de naam In The Clear gekozen omdat het de toegankelijkheid van dit product vertegenwoordigt - clear is universeel en draagbaar voor iedereen die een impact wil maken. Daarbij is het een metafoor voor het nieuwe leven dat deze vrouwen te wachten staat na hun detentie. We hebben allemaal het recht om 'In The Clear' te zijn, ongeacht ons verleden.'

Lobby

Voor haar project wordt Steinem gesteund door Orange is the New Black-actrice Selenis Leyva, die niet geheel toevallig de rol van vrouwelijke gedetineerde Gloria Mendoza in de populaire Netflix-serie speelt, waarin het leven van een groep gedetineerde vrouwen aan de kaak wordt gesteld. The Lipstick Lobby werd opgericht in 2017 en heeft met haar producten geld opgehaald voor organisaties als Planned Parenthood, The American Civil Liberties Union en The Brady Campaign tegen de wapenhandel in de Verenigde Staten. De lippenbalsems van de Gloria Steinem samenwerking zijn verkrijgbaar in de winkels van Opening Ceremony in Los Angeles en New York, en op de webshop van The Lipstick Lobby. De gehele 16 euro die het product kost wordt gedoneerd aan het unPrison Project.

The Lipstick Project

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health