Birgit Kos is samen met Jamie Dornan het gezicht van de nieuwe geur van Boss - The Scent

In de campagne van Hugo Boss The Scent Private Accord draait alles om de rol van geur bij een ontmoeting.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Birgit Kos is niet alleen covermodel van het november nummer van Vogue Nederland en een van de meest gevraagde catwalk-modellen van dit moment, ook heeft ze een van de meest felbegeerde parfum-campagnes op haar naam gezet: samen met Ierse Fifty Shades-acteur Jamie Dornan, schittert het Nederlandse supermodel in de nieuwe campagne van BOSS THE SCENT, zowel For Him als For Her. Extra bijzonder: in beide geuren is donker cacao te vinden, oftewel Ouhout, een nooit eerder gebruikte houtsoort in een geur met het intense en verslavende van cacao...In bovenstaande campagne-film zien we de spannende wisselwerking tussen de aantrekkelijke acteur en Kos, waarmee ze aantonen hoe belangrijk geur is in het spel van verleiding, maar ook dat onze digitale realiteit nooit de echte realiteit van de ervaringen die geuren ons geven gaan evenaren. De campagne pleit hiermee om vooral echt contact met elkaar te houden, en dat we ons van tijd tot tijd moeten onttrekken uit de digitale wereld.

   We gingen met Birgit in gesprek over deze nieuwe grootse mijlpaal in haar carrière.

   ‘Mijn droom was altijd een geurcampagne doen – die droom is nu uitgekomen.’

   Lang, rank en met grote, heldere en pientere ogen. Het haar losjes in een uitgroeibob, niet meer zo kort als vroeger. Birgit Kos vouwt haar slanke handen om haar over elkaar geslagen benen. Ze lacht aanstekelijk, want ze is blij met de hagelslag die ik voor haar heb meegenomen uit Amsterdam. Die eet ze graag als topping op een boterham met pindakaas, heb ik ergens gelezen. De pindakaas werd helaas op Schiphol uit mijn handbagage gevist door de douane, maar de hagelslag mocht door. En zie daar maar eens aan te komen in Zwitserland, waar Birgit Kos tegenwoordig woont.

   Maar nu zijn we in Londen, waar de internationale beautypers een sneakpreview krijgt van de nieuwe geur BOSS THE SCENT Private Accord van Hugo Boss en waar ook de campagnefilm, waarin Birgit een hoofdrol speelt, voor het eerst te zien is. Het kan zijn dat ik een beetje bevooroordeeld ben – Kos is een Nederlands model en daar zijn we als Vogue Nederland trots op – maar ze is werkelijk fantastisch in deze film, die spectaculair romantisch is. Stel je een adembenemend mooie concerthal voor. De prachtige locatie is het Heydar Aliyev Cultureel Centrum in Baku, Azerbeidzjan, een ontwerp van Zaha Hadid (en Baku schijnt het Parijs te zijn van de Kaukasus). Het theater lijkt door de organische vormen wel een hal van woestijnzand en alleen al het afdalen van de schitterende trappen is genoeg voor een geweldig shot.

   'Ik vind trouwens de BOSS The Scent Private Accord For Him erg lekker, die zou ik zo zelf dragen.’

   Birgit komt in een open sportwagen aanrijden, net voordat een pianoconcert begint. Wat je trouwens niet ziet is dat het ijskoud was tijdens de nachtopnames en dat een ski-jack over het frêle Hugo Boss-jurkje niet gek zou zijn geweest. Eenmaal in het theater heeft ze een plekje naast niemand minder dan de zwoele Jamie Dornan (ook voor wie Mr. Grey niet gezien heeft, deze jongen is behoorlijk sexy) en dan… bekijk bovenstaande video maar.

   Pindakaas met hagelslag

   Wat opvalt is de gelijkenis tussen Kos en Keira Knightley, en het lijkt me dan ook niet onwaarschijnlijk dat ze een dezer dagen gecast wordt als actrice. Hoe kan het dat dit Nederlandse model uit Overijssel in het buitenland zo goed scoort, maar bij ons nog nauwelijks gewerkt heeft? Kos was 14 toen ze gescout werd door een lokaal modellenbureau. Dat zei dat haar heupen iets te breed waren en dat was wat Kos zelf betreft meteen het einde van het verhaal. Later deed ze op aandringen van haar vader toch mee aan de Elite Model Look, waaraan ze een contract bij Elite overhield. Er volgden shoots voor Elle en Glamour en nadat ze in 2016 een show voor Armani had gelopen, was ze een internationaal bekend model en woonde ze in New York. ‘Ik woon tegenwoordig in Zwitserland. New York is leuk, maar niet als dat alles is, mijn vriend en ik zijn gewoon geen city people, ik ben een buitenmens. Zwitserland heeft prachtige natuur, ik kan er uren wandelen met mijn hond. Ik kom uit een sportieve familie, heb zelf negen jaar aan atletiek gedaan, met name kogelstoten en discuswerpen. Maar toen kwam het modellenwerk en ben ik veel cardio gaan doen. Door in New York alles te gaan lopen ben ik enorm afgevallen en nu hoef ik eigenlijk niets te laten om mijn figuur te houden. Ik let natuurlijk wel op wat ik eet. Niet iedere dag vet, maar wel als het even kan die boterham met pindakaas en hagelslag, én echte boter eronder.’

   In de campagne van BOSS THE SCENT Private Accord draait alles om de rol van geur bij een ontmoeting. ‘Ik geloof ook echt dat geur belangrijk is. Ze zeggen dat als je de geur van je partner niet lekker vindt, het geen echte liefde is.’ En zo is het volgens mij. Ik vind dat mannen over het algemeen best goed zijn in het uitkiezen van een geur die bij ze past. Als ik mijn vriend een tijdje niet heb gezien, hem dan weer omhels en zijn geur ruik, is dat echt thuiskomen. Ik vind trouwens de BOSS THE SCENT Private Accord For Him erg lekker, die zou ik zo zelf dragen.’

   De toekomst lacht haar toe. Ga er maar vanuit dat we de komende jaren graag Birgit Kos’ leverancier zullen zijn van pindakaas en hagelslag.

   BOSS THE SCENT Private Accord is nu te koop in een vrouwen- en mannenversie, bij de betere parfumerie.

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Beauty & Health