Romy Boomsma eerlijk over plastische chirurgie: 'Het komt niet alleen door lipliner'

In een interview met Linda. magazine vertelt Romy Boomsma hoe zij over plastische chirurgie denkt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Romy Boomsma heeft zich in een interview met Linda. magazine uitgesproken over lipfillers: 'Daar wil ik niet geheim over doen.' De 28-jarige Boomsma is een stunning natural beauty, laten we dat voorop stellen. Het model (zelfs hoogzwanger in lingerie voor het Nederlandse label Tisja Damen) en influencer deelt op haar Instagram veel over haar persoonlijke leven – van skincare tot (duurzame) mode- en interieurvondsten en haar ideeën over motherhood met de opvoeding van haar twee kinderen, zoontje Mozes en dochter Bobby.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Met beleid

De geboren en getogen Amsterdamse heeft ruim 85.000 volgers op Instagram, met wie ze vaak het gesprek aangaat door bijvoorbeeld op Instagram Stories vragen te beantwoorden of stellen. Ze vindt het, aldus het verhaal in Linda. magazine, belangrijk dat meisjes goed nadenken voor ze iets aan hun uiterlijk laten doen. Haar eigen lippen zijn niet helemaal puur natuur, maar daar doet ze ook niet geheimzinnig over. Ze licht toe: 'Ik heb al honderd jaar fillers in mijn lippen, al vér voor het hip werd op Instagram.' Tegelijkertijd kleeft er een risico aan lipfillers, zoals Drs. Van Randwijck eerder al aan Vogue vertelde. Zo zien veel jonge vrouwen die deze behandeling ondergaan op een gegeven moment niet meer hoe vol hun lippen zijn geworden, en blijven daardoor maar doorspuiten. Dit kan resulteren in een overmatige duckface. Verder is er nog wel meer wat je in acht zou moeten nemen voordat je aan fillers begint. Boomsma beaamt dit door te benadrukken dat ‘het niet oké is’ hoe sommige artsen de gezichten van meisjes maar blijven opspuiten. Proceed with caution, dus.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Achterliggend verhaal

Op Instagram Stories deelt Boomsma meer over deze ingreep: 'Nee, ik heb geen lipfillers omdat ik mijzelf daarvoor niet waardeerde, maar omdat ik het op deze manier prachtig vind. Mijn gezicht met veel make-up vind ik niet mooi, de lippen passen er juist goed bij en dat is voor een groot deel te danken aan een goede arts. De reden dat ik het er op social media nooit over heb is omdat ik het heftig vind hoeveel mensen klakkeloos dingen overnemen zonder zich zelf te verdiepen; die verantwoordelijkheid wil ik niet dragen als het gaat om plastische chirurgie. Maar ik vind het belangrijk er open over te zijn.' Ze wil anderen niet aansporen zichzelf te laten veranderen, maar vertelt wel wie haar arts is: dr. Kroeskop van Knap Institute. Tot slot voegt Boomsma toe: 'Ik vind het van belang dat mensen zich niet doodstaren op de levens en het uiterlijk van mensen online, dit is zo vaak photoshop of plastische chirurgie dat ik het absurd vind dat mensen (zeker met veel jonge meisjes als volgers) dat onderwerp niet opengooien.' Het dagelijkse beautyritueel van Romy Boomsma is overigens wel au naturel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health