Hermès komt naast geuren nu ook met complete beautylijn

Het Franse modehuis bevestigt een make-uplijn te willen lanceren.

hermes-beautylijn
EstropGetty Images

Hermès staat bekend om zijn lederwaren, prêt à porter-collecties en geurenlijn, maar daar kan het Franse modehuis binnenkort een complete beautylijn aan toevoegen. Zo heeft het luxemerk bekendgemaakt een heuse make-uplijn te lanceren, bestaande uit onder andere skincare en cosmetica. De beautylijn staat gepland voor 2020, laat het modehuis weten aan Business of Fashion.

Hermès beauty

De beautylijn van het Franse Hermès zal binnen het bedrijf zelf worden ontwikkeld, maar uiteindelijk geproduceerd worden door derde partijen, die grotendeels opereren in Frankrijk en Italië. 'Het is heel spannend allemaal; een nieuwe activiteit op onze markt met alle risico's van dien,' zegt Axel Dumas, directeur van Hermès, tegen BoF. 'We zullen de lijn op een progressieve manier uitzetten, met te beginnen in onze eigen winkels.' Hermès kan met zijn aangekondigde cosmeticalijn worden toegevoegd aan een rij aan luxemerken die al eerder een beautylijn ontwikkelden, waaronder Giorgio Armani, Burberry en Tom Ford. Ook Italiaans modehuis Gucci kondigde begin dit jaar aan te starten met de ontwikkeling van een beautylijn. 'We zijn op een voorzichtige manier bezig [met het opzetten van een beautylijn], omdat de markt erg groot is en bestaat uit vele sterke spelers,' laat Dumas weten. 'Het is daarom erg belangrijk dat we onze plek vinden.' Net als Gucci heeft het Franse modehuis al wel een bestaande, succesvolle geurenlijn. Met de komst van make-up en skincare in 2020 hoopt Hermès een gevestigde partij te worden op het gebied van beauty.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health