De anticonceptiepil voor mannen duurt mogelijk niet lang meer

Onderzoekers delen weer een doorbraak in de ontwikkeling van een anticonceptiepil voor mannen.

Doorbraak in ontwikkeling mannenpil
Getty Images

De ontwikkeling van de mannenpil – een anticonceptiepil voor mannen – is in volle gang. Onderzoekers lieten in het verleden weten vooral moeite te hebben met het ontwikkelen van een pil die zo veilig en effectief is als de vrouwenpil, maar daar lijken ze nu toch langzamerhand in te slagen.

De mannenpil

De onderzoekers hebben hoop dat de mannenpil er binnen een aantal jaar nu toch echt gaat komen. Onlangs werd er een test gedaan met een dagelijks in te nemen capsule, die geen grote bijwerkingen toonde. En dat is goed nieuws, aangezien onderzoekers er nog niet eerder in slaagden om de aanmaak van spermacellen drastisch te laten afnemen zonder dat dat grote effecten had.

Mogelijkheden uitbreiden

Stephanie Page – professor aan de Universiteit van Washington, waar de test werd uitgevoerd – legt aan The Guardian uit waarom de mannenpil zo belangrijk is. 'Het doel is om de anticonceptiemogelijkheden voor mannen uit te breiden, en een menu van keuzes te creëren zoals we die ook voor vrouwen hebben. Momenteel negeren we een groot deel van de populatie, met de beperkte opties die beschikbaar zijn voor mannen.'

Op de markt

Volgens de onderzoekers kan het nog een decennium duren voordat de mannenpil op de markt verschijnt. Dat kan ook korter zijn, maar daar valt vooralsnog niks over te zeggen. Onderzoekers werken momenteel aan de kleine bijwerkingen die mannen nog hebben, zoals lichte hoofdpijn, acne, een verlaagd libido en minimale gewichtstoename.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health