Rituals lanceert een Amsterdam Collection in samenwerking met het Rijksmuseum

De nieuwe lijn van Rituals is een ode aan Delfts Blauw.

The amsterdam collection
Rituals

Rituals heeft samen met het Rijksmuseum de Amsterdam Collection ontwikkeld. Deze oer-Hollandse collectie van negen home en body producten is geïnspireerd op zeventiende-eeuws Delfts aardewerk dat te zien is in het Rijksmuseum en is vanaf 3 juni verkrijgbaar.

Blue, Room, Floor, Furniture, Tile, Interior design, Flooring, Home, Table, Chair,
Rituals

Delftsblauw met Aziatisch decor

De spicy geur verwerkt in negen producten – van een geurkaars en interieurparfum tot bodycrème en handbalm – opent met een zachte noot van de Nederlandse tulp en de verfrissende geur van Japanse yuzu (een citrusvrucht) en eindigt in een geurig boeket van exotische bloemen. Een rijk en levendig parfum dus, dat je mee terugneemt naar de tijd waarin Amsterdam – als economische en culturele hub – voor het eerst in aanraking kwam met Aziatische producten.

Porcelain, Blue and white porcelain, Blue, Serveware, Saucer, Tableware, Table, Teacup, Coffee cup, Ceramic,
Rituals

Over die yuzu raken we niet uitgepraat. Het sap ervan wordt vaak gebruikt ter ontspanning, de yuzu is rijk aan antioxidanten en staat bekend om zijn kalmerende en huidverzorgende eigenschappen. De tulp is hydraterend en heeft een herstellend vermogen. De combinatie van deze twee ingrediënten zorgt voor een gehydrateerde, weldoorvoede huid.

Het bijzondere design van de collectie is geïnspireerd op een zeventiende-eeuwse vaas van Delfts aardewerk, die te zien is in het Rijksmuseum. In de zeventiende eeuw, toen de Aziatische invloeden voor het eerst merkbaar waren in Amsterdam, was porselein een ware luxe. De vaas is gemaakt in Delft en laat de grote voorliefde voor de Aziatische vormentaal zien.

Furniture, Living room, Room, Coffee table, Table, Interior design, Couch, End table, Material property, Floor,
Rituals

Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni ontvangen de eerste 50 klanten in de Bijenkorf in Amsterdam een exclusieve Amsterdam Collection canvas tas met heerlijke producten. Tijdens het bijzondere event kun je je eigen Delfts blauw ‘tegeltje’ laten personaliseren en een foto maken met een prachtige flower wall. Zit je niet bij de eerste 50 klanten? Niet getreurd! De unieke Rituals Amsterdam Collection tas ontvang je ook bij aanschaf van twee producten uit de Amsterdam Collection.

De exclusieve Rituals Amsterdam Collection is vanaf maandag 3 juni verkrijgbaar in het Rijksmuseum, Rituals Leidsestraat Amsterdam, Rituals Schiphol, de Bijenkorf Amsterdam, rituals.com, debijenkorf.nl en aan boord bij KLM.

Meer Rituals? Bij 8 x Vogue krijg je nu een Rituals of Namasté set (t.w.v. €106) cadeau.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health