Lady Gaga lanceert officieel haar eigen beautylijn Haus Laboratories

Na tijden van speculatie maakt de popster het grote nieuws eindelijk zelf bekend.

Lady Gaga Haus Laboratories
Haus Laboratories

Na maanden (of inmiddels jaren?) van speculatie is het hoge woord er eindelijk uit: Lady Gaga lanceert officieel haar eigen beautylijn. En die gaat niet Haus Beauty heten, zoals iedereen (inclusief ondergetekende) dacht, maar krijgt de naam Haus Laboratories. Maandag schreven we nog dat de eerste beelden waren gelekt, waarvoor de multi-getalenteerde popster veel lof ontving wegens de onbewerkte foto's. Nu komt Gaga met een reeks nieuwe beelden die het startsein geven voor haar gloednieuwe make-upcollectie.

Lady Gaga lanceert Haus Laboratories

Op Instagram maakt de 33-jarige zangeres het grote nieuws bekend met een campagnevideo, die precies in de stijl van Gaga is. Zo zien we een jaren tachtig-setting met discolampen, dansende modellen en lichtflitsen. Op de achtergrond klinkt de nieuwe, opzwepende muziek van Gaga in samenwerking met BloodPop, Tchami en Boys Noize. 'Het laatste wat de wereld nodig heeft is nog een beautymerk, maar dat is dan maar jammer,' klinkt de stem van Gaga in de video. Vervolgens komen meerdere modellen in beeld die de gloednieuwe make-up van de popster dragen.

Volgens Business of Fashion zal Gaga's beautylijn in september verkrijgbaar zijn. De lijn bestaat uit producten uit zes intense kleuren die zowel voor de oogleden, wangen en lippen te gebruiken zijn. Een complete kleurencollectie zou momenteel in de maak zijn. 'Kleur kan complete transformatie mogelijk maken - het is krachtig, ziet er fantastisch uit en het is hoe ik mijn draai heb gevonden met make-up,' vertelt de zangeres openhartig tegen BoF.

Inclusiviteit

Haus Laboratories staat in het teken van inclusiviteit, waar Gaga zich al jaren hard voor maakt. Schoonheid komt in alle vormen, dat is wat de zangeres probeert te zeggen met haar producten. 'Geen boodschap over zelf-acceptatie, geen deal,' vertelt ze aan BoF. 'Ik heb zeggenschap in de wereld. God heeft mij deze stem gegeven voor een reden, geen idee waarom, maar ik ga hoe dan ook geen make-upmerk uitbrengen dat mensen onzeker maakt over zichzelf,' aldus Gaga.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De zangeres werd begin deze week al geprezen om de gelekte campagnebeelden, die niet al te gephotoshopt zijn. 'Ik vind het fantastisch dat haar promobeelden niet zo erg bewerkt zijn,' liet een fan weten op Instagram. 'Je ziet duidelijk haar natuurlijke gezichtsvormen en de textuur van haar huid!' Zo klonken er meerdere lovende reacties op de eerste foto's, die stuk voor stuk Gaga prijzen om de echtheid van de nieuwe beelden.

Samenwerking met Amazon

Voor Haus Laboratories slaat Gaga de handen ineen met Amazon. De collectie zal in eerste instantie beschikbaar worden in negen landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Helaas nog niet in Nederland, maar het wachten daarop zal niet lang meer hoeven duren. Mocht je vanuit Duitsland of Frankrijk willen bestellen, de pre-order van de collectie start op 15 juli.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health