Zo wordt het nieuwste Gabrielle Chanel Essence-parfum gemaakt

Vogue reisde af naar Grasse in Zuid-Frankrijk om te ontdekken hoe het nieuwste Chanel-parfum wordt gemaakt.

chanel gabrielle Essence
Chanel

Hoe maak je het beste kennis met het nieuwste Chanel-parfum? Als het aan het Parijse modehuis ligt, moet je terug naar "de core van het alles". En dát alles ligt in het heuvelachtige Grasse. Vogue reisde af naar la douce France om de nieuwste Gabrielle Chanel Essence-parfum te ontdekken. Geen straf als je weet dat mijn olfactoire zintuig het meest ontwikkeld is in mijn holy temple.

Op de bloemenvelden van Chanel

Grasse en zijn legendarische status als bakermat van de parfumerie zijnde, kan niet anders dan een rijke geschiedenis hebben. Al meer dan driehonderd jaar worden er Grasse-gewassen verbouwd die bestemd zijn voor de parfumerie. Waarom juist op die plek in Zuid-Frankrijk? De vruchtbare grond uit deze regio wordt namelijk verkoeld door de zeebries en verwarmd door de mediterrane zon, het ideale klimaat dus voor parfumbloemen. Niet geheel onlogisch dat in 1987 Chanel besloot een langdurige samenwerking aan te gaan met de grootste bloemenproducent van Grasse om een duurzame toekomst voor hun zeldzame erfgoed te verzekeren. Een sterke relatie tussen die tot op vandaag met veel respect wordt onderhouden.

chanel gabrielle Essence
De bloemenvelden van Chanel in Grasse.
Chanel

Les petites mains van de bloemenwereld

En wat blijkt? Bij het produceren van de Chanel-parfums komt bijna evenveel precisie kijken als het creëren van de haute couture collecties door "les petites mains" in de Chanel-ateliers op Rue Cambon 31 in Parijs. Les petites mains (wat letterlijk kleine handen betekent verwijst naar de 2200 naaisters die nauwgezet haute couture-creaties tot leven brengen, red.) Maar wie zijn dan "les petites mains" die verantwoordelijk zijn om de wereldwijde geliefde Chanel-parfums ontwikkelen?

Familie Mul

Op initiatief van Jacques Polge, die parfumeur van het Huis was van 1978 tot 2014, tekent Chanel de allereerste samenwerkingsovereenkomst met de grootste plaatselijke bloemenproducent, de familie Mul uit Pégomas. De vriendschappelijke banden die hierdoor ontstonden, stelden de toekomst van het zeldzame erfgoed in de streek rond Grasse veilig, en zorgen er tot op vandaag voor dat het proces van bloem tot parfum perfect wordt beheerst door de familie Mul. De gemeenschappelijke liefde voor bloemen en parfums dat beide families al jarenlang delen leidt tot de Chanel-parfums die tot de meest verkochte parfums ter wereld behoren.

Photograph, Black-and-white, Photography, Monochrome photography, Stock photography, Grass, Monochrome, Recreation, Plant, Hill,
De familie Mul met Olivier Polge, de neus van Chanel, op het tuberoosveld in Grasse.
Chanel

Bloemen plukken in stijl

Om echt in aanraking te komen, mochten we tijdens ons bezoek aan Les Champs de Chanel - de bloemenvelden van Chanel, de opaalwitte tuberoos zelf plukken. Een soort die als de meest welriekende bloem van het plantenrijk wordt beschouwd. En dat plukken deden we in stijl waarbij de logomania-trend, die je op de catwalk tijdens de afgelopen internationale modeweken zag, op het bloemenveld in Grasse domineerde. Geheel gehuld in Chanel-gummilaarzen, een Chanel-hoed en linnen short plukten we voorzichtig de tuberoos - zoals tot in detail gedemonstreerd door Monsieur Mul - en ontdekten we het dagelijkse proces van bloem naar extract dat uiteindelijk wordt gebruikt als hoofdingrediënt van de nieuwste Gabrielle Chanel Essence.

Gabrielle Chanel Essence

Tijdens mijn bezoek aan Les Champs de Chanel mocht een ontmoeting met Olivier Polge, de neus van Chanel, niet ontbreken. Tijdens het plukken en wegen van de bloemen door vertelde Polge, die overigens het stokje van zijn vader Jacques vier jaar geleden overnam, gepassioneerd over over de bloemige interpretatie van Gabrielle Chanel Essence. De nieuwste lancering van Chanel is daarbij opgebouwd uit vier bloemen; de romige tuberoos, frisse oranjebloesem, fruitige ylang-ylang en de exotische jasmijn. Geen wonder dat de Gabrielle Chanel Essence het meest bloemige parfum uit het Chanel-portfolio is.

Gabrielle Chanel Essence 
Gabrielle Chanel Essence
Chanel

Margot Robbie als gezicht

Dat de Australische actrice Margot Robbie de nieuwe ambassadeur van het nieuwe Gabrielle Chanel Essence parfum is, werd afgelopen zomer al bekendgemaakt. Voor haar is dit de eerste Chanel parfum-campagne als Chanel-ambassadeur. In een statement zegt Robbie: 'het is een droom om dit tijdloze en iconische merk te representeren.' Met deze nieuwe stap in haar carrière treedt de blonde Australische actrice in de voetsporen van actrice Kristen Stewart en Lily-Rose Depp.

Achter de schermen

Bij het nieuwste Chanel-parfum hoort vanzelfsprekend een campagne en die is niet van de minste. Geregisseerd door de beroemde fotograaf Nick Knight is de Academy Award genomineerde actrice Robbie, vastgelegd op beeld in een dromerige campagne te midden van een wervelwind van witte en gouden sluiers. Kijk mee achter de schermen van de Gabrielle Chanel Essence-campagne.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health