Insta art: maak kennis met Ariana Papademetropoulos (28), kunstenares en nieuwste Gucci-muze

Voor wat meer artistieke en beauty-inspiratie op Instagram: volg het nieuwe gezicht van Gucci's parfum.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Misschien zou je denken dat de kunstwereld daarvoor te high-brow is, maar juist ook in kunstenaarskringen telt Instagram tegenwoordig mee. Er zijn talloze artistieke Insta-sterren wiens werk door het sociale medium een extra zetje hebben gekregen, omdat ze ineens wereldwijd bereik hebben. Zo ontdekte Gucci's Alessandro Michele bijvoorbeeld Unskilled Worker a.k.a. Helen Downie, die het schilderen pas op haar 48e ontdekte. Ze zette de doeken op Instagram (waar ze nu 200,000 volgers heeft) en werd gestrikt door Gucci. De volgende ster in de dop: Ariana Papademetropoulos, een 28-jarige creatief uit Los Angeles én (in aanloop naar de Lente/Zomer 2020-show van Gucci vandaag) uitgeroepen tot nieuwe gezicht van Gucci's Mémoire d'Une Odeur-parfum.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geëxposeerd werk

De half-Argentijnse, half-Griekse beauty heeft haar strepen ook verdiend op het welbekende social media-platform: ze telt ruim 30.000 volgers. Haar schilderijen, video's en installaties werden al gepresenteerd tijdens Frieze, in The Park Avenue Armory en in The Underground Museum. Niet mis. Veel van haar dromerige werken behelsen ook zelfportretten. Waarbij haar stijl de ene keer surrealistisch (het zou ons niet verbazen als ze de kunst een beetje heeft afgekeken van Salvador Dalí) en sprookjesachtig, als een droombeeld dat rechtstreeks uit Michele's expressieve geest zou kunnen komen. Anderzijds is haar esthetiek geestig (no pun intended) en van nu, zoals het gefotoshopte beeld van haar eigen hoofd in een Gucci-schoenendoosje. Wellicht ook als knipoog naar de laatste Gucci-show voor Herfst/Winter 2020 waarin modellen een replica van hun eigen hoofd onder de arm droegen. Voor de campagne van Gucci zien we Papademetropoulos door een Montecalvello Kasteel rennen met niemand minder dan zanger Harry Styles naast zich. In het echte leven droomt ze er verder op los, want voor haar job als kunstenaar trad ze geregeld op als zeemeermin onder het pseudoniem Opal Desdemona. Compleet met verf en glitters op haar gezicht. Dat trucje hoeft ze in ieder geval niet meer uit te halen, want met de accolades van Gucci kan ze inmiddels vast haar brood verdienen met haar mixed-media art.

Make-up inspo

Als gezicht van een Gucci-parfum (iets waar ieder model van droomt) is ze zelf niet alleen een schoonheid, maar inspireren haar make-up keuzes op Instagram ook. Voor New York Fashion Week droeg ze lila strass op haar oogleden. Verder schetst ze met gitzwarte eyeliner en rode lip stain niet perse een plaatje dat iets wegheeft van een betoverende nimf, maar doet ze eerder denken aan Old Hollywood. Een beetje Lana del Rey, maar net iets speelser. Als make-up artist zou ze het vast ook niet gek doen. In een interview met Vogue.com vertelt ze verder dat ze gefascineerd is door parfum omdat 'we in een wereld leven waarin alles is gebaseerd op zicht... Terwijl een geur je gelijk terug kan brengen naar een bepaalde herinnering.' Zoals in haar geval het musk-achtige, natte aroma van de Pirates of the Caribbean-attractie in Disneyland waardoor ze nu een voorliefde heeft voor grotten, het spoor van grootmoeders wasmiddel die op kleding is achtergebleven en de markante mist van een jasmijnstruik die als kind buiten haar ouderlijk huis stond. In plaats van louter een terugblik kijkt de jonge artiest ook graag vooruit: zo staat er een soloshow in Athene op de planning volgende maand, gevolgd door een presentatie in Miami tijdens Art Basel en een expositie bij de Vito Schnabel Gallery in St. Moritz volgend jaar. Heel veel kunstshows, waar ze Gucci naar hoge waarschijnlijkheid ook hier en daar in gaat meenemen. Een beautymuze om gelijk op de voet te volgen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health