Nieuwe beautytrend? Gucci toont modellen met nepwimpers als wenkbrauwen

Tijdens Gucci's Lente/Zomer 2020 show zagen we modellen met een nogal opvallend uiterlijk.

gucci-nepwimpers
Vittorio Zunino CelottoGetty Images

Alessandro Michele staat erom bekend zijn (mode)publiek met iedere collectie opnieuw te verrassen, zowel met looks als politieke boodschappen. Zo ook tijdens zijn Lente/Zomer 2020 show voor Gucci, waar modellen over de catwalk liepen met nepwimpers geplakt op hun wenkbrauwen.

Gucci nepwimpers

De show van Gucci sloot afgelopen zondag Milaan Fashion Week af, en dat deed creative director Michele dan ook met een bang. Niet alleen vormde de klinische setting met vliegveld-loopband een surrealistisch decor en stond de eerste groep modellen in sobere, witte uniformen op de bewegende band, ook zagen we een opvallende beautylook voorbijkomen. Zo liepen de modellen – die na de witte uniformen kwamen en er kleuriger uitzagen, zoals we van Michele gewend zijn – met flinke ladingen nepwimpers over de catwalk. Die wimpers waren niet alleen bevestigd op de wimperranden, maar ook op de wenkbrauwen.

Gucci - Runway - Milan Fashion Week Spring/Summer 2020
Daniele VenturelliGetty Images

Een interessante beautylook van de Australische makeup artist Thomas de Kluyver, die zijn werk dan ook trots op zijn Instagram-account deelde. De nepwimpers als wenkbrauwen hadden in het felle tl-licht op sommige modellen een soort overdreven Twiggy-effect heeft, bij anderen zag het geheel er toch lichtelijk creepy uit. De nieuwe gezichtsbeharing stond dan ook in sterk contrast met de au naturel-beautylook. De modellen dragen namelijk – naast de buitensporige wimpers – amper make-up; er glanst enkel een natuurlijk gloss op hun lippen (Gucci Beauty’s Baume à Lèvres shade 1 in "Joslyn Clair").

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De nieuwe bushy brow?

Aangezien Gucci nog altijd het populairste merk van nu is (volgens de bekende Lyst-index), zouden we er niet van opkijken als de "nepwimper-wenkbrauw" uitgroeit tot beautytrend. Zo heeft de look veel weg van de bushy brow-trend, die een aantal jaren geleden opkwam en sindsdien niet meer is weggegaan. In plaats van smalle, geëpileerde wenkbrauwen – die vooral eind jaren negentig/begin 2000 populair waren – zien we tegenwoordig veel meer dikke, volumineuze brows à la Cara Delevigne. Wellicht zet Gucci hiermee de bushy brow-trend voort en lopen we binnenkort allemaal rond met nepwimpers geplakt op onze wenkbrauwen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health