Kylie Jenner lanceert exclusieve make-up lijn met Balmain tijdens Paris Fashion Week

De beautymogul kan nog een extra make-up lijn aan haar CV toevoegen.

kylie-jenner-balmain-olivier-rousteing-make-up-collectie
Kylie x Balmain

Beautymogul Kylie Jenner kondigt een nieuwe samenwerking aan op beauty gebied met modehuis Balmain, dat maakt Women's Wear Daily bekend. Jenner lanceert in samenwerking met Balmains creative director Olivier Rousteing een speciale capsule collectie voor Kylie Cosmetics. De collectie wordt 27 september gelanceerd wanneer tevens de Lente/Zomer show van het Franse modehuis zal plaatsvinden.

Kylie Jenner x Balmain

Kylie Jenners gloednieuwe make-up lijn voor Balmain wordt gelanceerd tijdens de show van het modehuis. Bij de Lente/Zomer 2020-show zal Kylie optreden als artistic director voor de make-up van de modellen die worden opgemaakt met de gloednieuwe items. De producten van de collectie variëren van een lipgloss, lipstick en een oogschaduwpallet tot poeder, lipliner en oogpotlood.

Martial arts uniform, Red carpet, Clothing, Martial arts, Dobok, Carpet, Costume, Flooring, Taekwondo, Karate,
Kylie Jenner tijdens de Grammy’s in Balmain couture
Getty Images

De inspiratie voor de samenwerking ontstond door Kylie's Grammy look van begin dit jaar, een pastelroze couture broekpak van het Franse modehuis. 'Kylie hield enorm van mijn afgelopen couture-collectie bestaande uit zachte pastelkleuren die volledig in harmonie zijn met haar universum. Zo besloten we uiteindelijk om onze twee werelden te combineren', vertelt Rousteing aan WWD. In de campagne van de collectie zal Kylie ook te zien zijn in het specifieke roze ontwerp van Balmain.

Diversiteit

Het duo lanceert make-up voor vrouwen van verschillende leeftijden en huidtinten. 'We willen allebei dat iedereen die Olivier's kleding of mijn make-up draagt zich zelfverzekerd en mooi voelt. We willen dat mensen de beste versie van zichzelf voelen en we werken er aan om items te bieden die dat tot leven brengen', zo stelt Kylie tegenover WWD. De uiteindelijke producten zijn dan ook een resultaat van intieme samenwerking, zo vertelt Olivier Rousteing: 'meestal werken labels samen met cosmetica giganten voor het samenstellen van een collectie. Wij doen het op een intiemere schaal, omdat het ontwikkelingsproces is gebaseerd op onze vriendschap.'

Pink, Product, Eye shadow, Cosmetics, Eye, Lip gloss, Material property, Nail, Gloss, Eye liner,
Kylie X Balmain

Zodra de nieuwe make-up lijn uitkomt zijn de items enkel in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Wanneer en of de producten ook in Nederland te koop zullen zijn is nog niet duidelijk. Voor Balmain is dit de tweede beauty samenwerking. Eerder sloeg het merk de handen ineen met beautygigant L'Oréal Paris.

Kylie Cosmetics

Kylie Jenner is met haar eigen beautybedrijf Kylie Cosmetics een belangrijke speler geworden binnen de wereldwijde beauty industrie. WWD stelt dat het merk in 2018 omgerekend 327 miljoen euro omzet had, een stijging van negen procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Naast haar beautymerk, dat haar mede de jongste miljardair ooit maakte, heeft Kylie ook een eigen skincare lijn, lanceerde ze een baby-kledinglijn en ontwikkelt ze parfums met zus Kim voor haar merk KKW Beauty.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health