Waarom Bella Hadid volgens de wetenschap de mooiste vrouw ter wereld is

Wisten wij allang, maar haar schoonheid is ook wetenschappelijk te verklaren.

bella-hadid-science-mooiste-vrouw-ter-wereld
EstropGetty Images

Ons hoef je niet te vertellen dat Bella Hadid één van de mooiste vrouwen ter wereld is. Heeft wellicht wat te maken met haar oer-Hollandse liefde voor poffertjes, want laten we wel wezen: dat doet ieder mens goed. Een wetenschappelijke verklaring voor haar schoonheid is dus niet per se nodig, maar wordt wél aangeleverd – in de vorm van een bepaalde formule.

Golden Ratio of Beauty Phi

Schijnbaar is schoonheid te meten aan de hand van de Golden Ratio of Beauty Phi, een formule die zich op 'uiterlijke perfectie' richt. Nou klinkt weinig subjectiever dan dat, en het is dan ook goed om te weten dat de Golden Ratio naar de schoonheidsrichtlijnen van de Oude Grieken kijkt. Honderden jaren geleden bepaalden zij al wat bijvoorbeeld de 'perfecte' lengte en breedte van een gezicht is. De formule wordt niet alleen op mensen, maar ook op architectuur en andere kunstvormen toegepast.

Het artikel gaat verder onder de video.

Bekijk de mooiste beautylooks van Bella Hadid door de jaren heen

Bella Hadid als mooiste vrouw ter wereld

Verder geldt het credo: hoe meer symmetrie, hoe beter. En wat blijkt: Bella's gezicht schijnt voor 94,35 procent overeen te komen met de Golden Ratio. Daarvoor zijn onder meer haar ogen, lippen, wenkbrauwen, neus, kin, kaaklijn en gezichtsvorm 'gemeten', is te lezen op Daily Mail. Een Britse cosmetisch chirurg, die de formule toepast middels een hypermoderne software, voerde het onderzoek uit.

Beyoncé en Kate Moss

Hij heeft ook andere celebrities onder de loep gelegd. Beyoncé komt op een goede tweede plek, met overeenkomsten à la 92,44 procent. Haar wenkbrauwen en kin zijn echter nét iets minder 'perfect' dan die van Bella. Na de zangeres volgen Amber Heard, Ariana Grande, Taylor Swift en Kate Moss.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Bella Hadid