Een stralend wit gebit? Waarom deze tandenbleekset het proberen waard is

SmileWhite belooft een aanzienlijk witter gebit in zes dagen. Vogue deed de test.

thuis-tanden-bleken
SmileWhite

Advertorial - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SmileWhite.

Iedereen die droomt van een wit gebit weet: (thuis) tanden bleken is niet gemakkelijk. Vaak zijn de effectieve behandelingen erg duur (en niet zonder risico), maar met veilige opties zoals “whitening” tandpasta kom je geen meter vooruit. De oplossing is een tandenbleekset voor thuis, maar werkt dat nu echt? Vogue probeerde het uit in opdracht van SmileWhite, met verrassende resultaten als gevolg.

Thuis tanden bleken

Het ene na het andere horrorverhaal komt boven tafel als je simpelweg googelt naar tanden bleken. In veel van die gevallen wordt peroxide gebruikt, wat de nodige risico’s met zich meebrengt. Beschadigde zenuwen en tandglazuur bijvoorbeeld, evenals gevoelige tanden en zelfs brandwonden op het tandvlees of opgeloste (!) wortels. Niet bepaald een aantrekkelijke gedachte.

Een populaire optie is bleken bij de tandarts of een kliniek, maar die behandelingen maken tevens gebruik van peroxide en beschadigen het glazuur waardoor je dit maar 1-2 keer per 10jaar zou mogen doen. Door deze redenen en tevens het kostenplaatje wordt de voorkeur sneller gegeven aan een “makkelijke” thuisbleekset tegenwoordig. Geen dure, pijnlijke behandelingen, dokters in witte jassen en wél het gemak van thuis, want het kan gewoon vanaf de bank. Dat klinkt ideaal, maar is zo'n set überhaupt wel effectief?

Om gevaarlijke situaties – zoals bovenstaand beschreven – te voorkomen, heeft de overheid overigens het percentage peroxide in bleekproducten verlaagd naar 0,1 procent. Dat mag bleken met peroxide dan wel iets veiliger maken, effectief is het niet, want hierdoor is de werking vrijwel nihil. Waar doe je het dan nog voor, is dan de vraag.

SmileWhite voor witte tanden

Het alternatief voor zo'n soort tandenbleekset is SmileWhite, een jong bedrijf met alle kennis in huis wat je (witte) tanden betreft. Zij leveren een tandenbleekset die niet alleen veilig is (met o.a. CE- en ISO certificering) en makkelijk te gebruiken, maar ook al resultaten belooft ‘na de eerste bleeksessie’. Op de website van SmileWhite, onder ‘hoe het werkt’, kun je alle onderzoeken en keuringen inzien. Het werkend bestandsdeel in de gel-formule van SmileWhite is PAP, deze stof is vergelijkbaar aan Peroxide maar minder schadelijk, veiliger en betrouwbaarder volgens rapporten gepubliceerd door toonaangevend research instituut Elsevier. Al met al een veelbelovend product: tijd om SmileWhite aan de tand te voelen (pun intended) en het zelf uit te proberen.

SmileWhite Thuis Tanden Bleken
SmileWhite

Vogue deed de test

En dan nu: de test. Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie zo mijn bedenkingen had. Ik heb nog niet eerder een tandenbleekset gebruikt en ben iemand die redelijk snel beïnvloed wordt door, zeg, bovengenoemde horrorverhalen op internet. Nadat ik mij verdiept had in SmileWhite en verzekerd was van de kwaliteit, besloot ik het te proberen.

Een SmileWhite-kit bestaat uit een doosje met daarin een zesdaagse kuur waar je per dag tien minuten aan kwijt bent, voor zes dagen opeenvolgend. Dat is zo te squeezen in je dagelijkse routine, bijvoorbeeld tijdens het aanbrengen van je make-up of het netflixen. Hoewel mijn leven praktisch gezien geen "dagelijkse routine" kent, lukte het mij toch om iedere avond een momentje te vinden (ja, zelfs toen ik ging borrelen met collega’s en pas rond middernacht thuis was).

SmileWhite Tandenbleekset
SmileWhite

Ik heb van mezelf niet bepaald gele óf witte tanden, maar na een aantal dagen zag ik echt verschil. Het was niet dat ik opeens in een tandpasta-reclame kon verschijnen, maar mijn gebit was zichtbaar stralender. En daarmee bedoel ik: er zat opeens een soort glans over mijn tanden die er eerst nog niet zat. Met de witgraadmeter was ik daadwerkelijk een paar tinten lichter opgeschoven. Eerlijk gezegd was ik positief verrast, want ik ben van nature wat sceptisch over dit soort invasieve behandelingen verpakt als een "makkelijke DIY".

Sinds ik SmileWhite gebruik, merk ik dat ik ook bewuster omga met wat ik eet en drink. Tijdens de kuur werd het afgeraden om voedsel en dranken met een donkere kleur te nuttigen zoals rode wijn en koffie. Ik ben dan misschien één keer gezwicht voor een glas rode wijn, maar voor de rest heb ik netjes de aanbevelingen opgevolgd.

Om je stralende tanden na de eerste keer te behouden, zou je de kuur eigenlijk iedere maand moeten herhalen. Dat is wat te veel voor mij, dus ik ben bang dat ik binnenkort vaarwel moet zeggen tegen mijn million dollar smile-gevoel. Maar mocht je op zoek zijn naar een veilige (en makkelijke) manier om thuis je tanden te bleken – en je bent toegewijd – dan raad ik je zeker aan een tandenbleekset aan te schaffen.

Shop hier jouw SmileWhite tandenbleekset

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SmileWhite. De informatie in dit artikel is verstrekt door SmileWhite. Vogue is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden of anderszins ontstaan in verband met de aangeboden informatie. De producttest is uitgevoerd door één van onze redacteuren, aan deze persoonlijke review kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen over het product kun je contact opnemen met SmileWhite.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Beauty & Health