Op deze manier bespaar je water én voorzie je ontwikkelingslanden van sanitaire voorzieningen

Beleef een spagevoel thuis met het GROHE SmartControl douchesysteem én steun daarmee het goede doel.

clothing, lingerie, brassiere, abdomen, undergarment, beauty, thigh, leg, trunk, model,
Tung Walsh voor Vogue Nederland 2019

Er is maar weinig zo ontspannend als een heerlijk warme douche nu de temperaturen weer zakken. Douchen met een goed geweten doe je echter wanneer je bewust nadenkt over hoeveel water je verbruikt. Wil je je wasbeurt nog heilzamer maken? Kies dan voor een GROHE SmartControl douchesysteem – daarmee douche je niet alleen bewuster, je zorgt er ook nog eens voor dat wereldwijd mensen beter toegang krijgen tot water en sanitaire voorzieningen. Een win-win! Vogue legt je uit hoe.

Grohe SmartControl douchesysteem

Laten we je eerst even voorstellen aan het GROHE SmartControl douchesysteem. De bediening van het douchesysteem is simpel: drukken, draaien, douchen. Dit geeft je niet alleen controle over het watervolume, maar maakt ook het wisselen tussen straalsoorten en hoofd- en handdouche eenvoudig. Gebruiksvriendelijker hadden ze 'm niet kunnen maken – van de ultieme douchebeurt verzekerd dus. Je kan zelfs de stand van het gewenste watervolume opslaan voor de volgende douchebeurt. De douche is in verschillende varianten verkrijgbaar: opbouw, combi en inbouw.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Make a Splash!

En wat maakt een GROHE SmartControl douchesysteem een nóg geweldigere keus? Het feit dat GROHE voor jouw aankoop twintig euro aan Make a Splash! doneert. Dit goede doel zet zich in om toegang tot water en sanitaire voorzieningen voor iedereen ter wereld mogelijk te maken. Een initiatief van LILIX – het moederbedrijf van GROHE– heeft Make a Splash! de handen ineen geslagen met UNICEF om met projecten in Kenia, Ethiopië en Tanzania het aantal voorzieningen als toiletten en handwasfaciliteiten te vergoten, maar ook educatie te geven op het gebied van hygiëne.

Het belang van goede hygiëne

Als iets gebleken is in de afgelopen maanden, is het wel dat goede hygiëne van levensbelang is – voornamelijk tegen de verspreiding van ziektes. Toch heeft één op de vier mensen wereldwijd geen toegang tot een toilet – en sterven dagelijks dertienhonderd kinderen onder de vijf jaar aan diarree als gevolg van onhygiënische omstandigheden, waarvan minstens 800 door gebrek aan sanitaire voorzieningen. Volgens UNICEF heeft daarnaast 40% van de wereldbevolking thuis geen toegang tot elementaire handwasfaciliteiten. Bekijk hieronder een video van Make a Splash! waarin de noodzaak van goede hygiëne nog beter wordt uitgelegd.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

SATO toilet en tap voor handhygiëne

Door de huidige pandemie is Make a Splash! op zoek gegaan naar een nieuwe oplossing voor hygiëne in ontwikkelingslanden. Het innovatieve SATO toilet is daaruit voortgekomen: een veilig en betaalbaar toilet component dat niet alleen de hygiëne maar ook het waterverbruik ten goede komt. Daarnaast hebben ze de SATO tap ontwikkeld: een zelfvoorzienende oplossing om je handen mee te wassen. De tap is speciaal ontwikkeld voor huishoudens met een laag inkomen en zo ontworpen dat het overal in huis kan worden gebruikt, zelfs zonder toegang tot stromend water.

Om de SATO tap en toiletten snel beschikbaar te maken voor die huishoudens, hebben LIXIL – het Japanse moederbedrijf van GROHE – en GROHE meer dan 800.000 euro gedoneerd. Hiermee kunnen zo snel mogelijk maar liefst vijf miljoen (!) mensen bereikt worden.

Tachtig euro cashback

Hoe komt dit allemaal samen? Heel simpel: van zaterdag 1 augustus tot en met zaterdag 31 oktober 2020 doneert GROHE bij elke verkochte SmartControl douchesyteem €20,- aan Make a Splash! en ontvang jij een cashback tot wel €80,-. Daarnaast wordt voor ieder ander verkocht douchesysteem en -thermostaatkraan €1,- gedoneerd. Zo geniet je met het beste gevoel van je nieuwe douche-ervaring.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health