Alles wat je wil weten over de nieuwe coronamaatregelen

Wat zijn de nieuwe regels, waarom zijn ze nodig en hoe kun jij nog steeds een leuke coronaproof avond uit plannen?

anh kiet duong vog septemer 2020
Anh Kiet Duong, Vogue septemer 2020

Dit artikel volgt de maatregelen vanaf 15 december zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Het werd al lang geroepen, maar nu is het dan toch echt officieel. De tweede golf van de coronacrisis is er en vanaf 29 september gelden er nieuwe landelijke overheidsmaatregelen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De extra maatregelen volgen op de eerdere beperkingen die waren ingevoerd in de zes westelijke regio’s, maar die bleken onvoldoende om de infectieaantallen terug te dringen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Thuiswerken wordt de norm

Bij de persconferentie van afgelopen maandag zijn er een aantal ingrijpende beperkingen aangekondigd. De grootste verandering is dat vanaf 29 september thuiswerken weer verplicht wordt, behalve als dit echt niet mogelijk is. Daarnaast moeten alle niet essentiële binnenruimtes zoals kledingwinkels en musea vanaf 15 december deuren sluiten. Ook mogen er nog maar maximaal twee mensen samenkomen voor binnen- en buitenactiviteiten en thuis mag je maximaal 2 personen ontvangen.

Het artikel gaat verder onder de video.

Supermodel Jill Kortleve over wat verandering voor haar betekent

Druk op de zorg neemt toe

De nieuwe maatregelen zijn er om onder andere de verspreiding van het virus op de werkvloer te voorkomen. Hier vinden namelijk, op de thuissituatie na, de meeste infecties plaats. De verscherping van de maatregelen in de horeca zullen hopelijk de verspreiding onder jongeren terugdringen, want binnen deze doelgroep werden de afgelopen weken de meeste infecties vastgesteld. De forse stijging van infecties onder de jongeren lijkt helaas ook overgedragen te worden op oudere generaties en langzaam maar zeker lopen nu ook de ziekenhuiscijfers op waardoor er weer druk begint te ontstaan op de reguliere zorg. Juist nu is het daarom ook extra belangrijk om afstand van elkaar te houden. Zoek je nog inspiratie voor andere leuke bezigheden thuis of op 1,5 meter afstand, dan heeft Vogue een aantal coronaproof tips om je dagen en avonden mee vol te plannen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus