Waarom je in deze high tech beauty innovaties wil investeren

Vogue ging op onderzoek uit en lijst high tech beauty innovaties op die de moeite waard zijn om in te investeren.

De beautybusiness is booming, een feit dat al langer bekend is en de komende tijd niet meteen zal veranderen. Vogue lijst de high tech beauty innovaties op die de moeite waard zijn om in te investeren. De selectie werd gedaan op basis van reviews, klinische onderzoeken of gewonnen awards. Van de Nomige-beautyproducten die op basis van je DNA worden samengesteld en de stijgende vraag naar anti-pollutie en anti-HEV producten tot de nieuwste lanceringen zoals La Roche Posays UV-tracker die je huidconditie 24/7 in de gaten houdt.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Huidverzorging op basis van artificial intelligence
Green, Mascara, Cosmetics, Material property, Eye liner, Lipstick,
Proven

Het beautymerk Proven verzamelt met behulp van artificial intelligence (AI) jouw voorkeuren en gegevens om te ontcijferen welke ingrediënten het beste werken voor specifieke individuen en verschillende omgevingen. Het Skin Genome Project van Proven, dat gegevens verzamelt van acht miljoen consumentenrecensies, 100 duizend huidverzorgingsproducten, 20 duizend ingrediënten en vier duizend academische tijdschriften, heeft in 2018 onder andere de MIT AI Idol-prijs gewonnen. Ook Custom D.O.S.E is bekend om dezelfde werking waarbij jouw gegevens en voorkeuren verzameld worden om vervolgens een op maat gemaakt product aan te bieden.

Proven- AI gezichtsverzorging, via Proven.

2 LED-lichttherapie
Helmet, Sports gear, Personal protective equipment, Headgear, Metal, Costume, Mask, Steel,
Dr. Dennis Gross

LED-lichttherapie werkt door verschillende kleuren LED-licht dat op de huid wordt gestraald. Bij deze vorm van lichttherapie wordt er met lichtgolven gewerkt en komt er geen warmte vrij, zoals bij laser of IPL wel het geval is. Naast andere merken als Neutrogena die bijvoorbeeld bekend zijn om hun anti-acné LED-masker, is er het masker van Dr. Dennis Gross dat bekend staat als één van de vernieuwende modellen. Het masker komt in gouden accenten, 162 LED-lampjes en drie behandelingsopties om uit te kiezen: roodlichttherapie, blauwlichttherapie of rood- en blauwlichttherapie; allemaal bedoelt voor verschillende aandoeningen zoals acne, rimpels, littekens, pigmentvlekken of oneffenheden.

Dr. Dennis Gross - DRx SpectraLite™ FaceWare Pro, €496,95, via LookFantastic.

3 De opkomst van Backuchiol
Product, Beauty, Aqua, Turquoise, Liquid, Water, Material property, Turquoise, Cosmetics, Fluid,
Oskia

Bakuchiol, ook wel de "herbal botox" genoemd, is het plantaardige alternatief voor botox en retinol. Een bestanddeel afkomstig van de Indiase Babchi-zaden, die van oudsher eeuwenlang worden gebruikt om snijwonden te genezen. Bakuchiol werkt door het verhogen van de celvernieuwing, waardoor de collageenproductie en dus elasticiteit wordt gestimuleerd en rimpels van de huid worden verminderd. Het is een klinisch vergeleken natuurlijk alternatief voor retinol maar zonder de overgevoeligheid (door het stimuleren en reguleren van Type 1, III en IV collageen). Onder andere merken als Oskia, Lancer en Biossance werken met dit bestanddeel. Oskia's geurvrije Super 16 serum zit vol met voedingsstoffen en bio-actieve stoffen die de huid verstevigen, fijne lijntjes verminderen en ontstekingen verminderen.

Oskia - Super 16-serum, via LookFantastic.

4 De populariteit van gezichtsrollers
Metal, Handle, Fashion accessory,
Refa

Van rozenkwarts rollers tot de ietwat meer high tech roller. De populariteit van deze beautytool blijft stijgen. Gezichtsrollers worden ontworpen om moeiteloos over de contouren van het gezicht te glijden; het repliceert de zachte 'puntkneden' vingertopbewegingen van een professionele behandeling en stimuleert zo de bloedcirculatie, wat op zijn beurt zorgt voor een stralend gezonde teint. Het zorgt voor de verbetering van de elasticiteit van de huis en kan gebruikt worden voor een lymfedrainage. De Refa S Carat-gezichtsroller is een twee multi-hoekige apparaat met ingebouwd licht dat een diep rustgevend massage-effect geven.

Refa - S Carat-gezichtsroller, via Skinstore.com.

5 Huidverzorging op basis van DNA
Product, Material property, Cosmetics, Skin care, Cream,
Nomige

Nomige is een huidverzorgingsmerk dat producten maakt op basis van je DNA. Door middel van een 'Do-It-Yourself' kit wordt je DNA op een eenvoudige manier verzamelt en in een gecertificeerd laboratorium onderzocht. Zo stemmen zij ingrediënten specifiek op je DNA profiel af. Natuurlijk heeft de conditie van je huid ook te maken met je genen en levensstijl, die duidelijk wordt door de vragenlijst die je moet invullen. Het Nomige-pakket bestaat uit vier gepersonaliseerde producten; een dagserum, dagcrème, nachtcrème en nachtserum, waarvan de samenstelling is afgestemd op jouw DNA en levensstijl.

Nomige, gezichtsverzorging via Nomige.

6 Microneedling-therapie
Personal care, Razor,
GloPro

Microneedling-therapie of het gebruik van de Dermapen zorgt ervoor dat minuscule naaldjes op een vibrerende manier kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar beschadigen de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren en het gewenste serum sneller te laten indringen. De GloPRO microstimulatie gezichtstechnologie combineert microneedling, VibroTactile-stimulatie en LED-therapie om de stevigheid van de huid te versterken.

GloPRO - Microneedling Regeneration via Current Body.

7 Anti-pollutie en anti-HEV-producten
Product, Beauty, Water, Liquid, Fluid, Moisture, Solution, Skin care, Plant, Hair care,
Shu Uemura

Fijn stof, grote koolstofdeeltjes, vervuilende metalen en gassen dringen gedurende de dag de huid binnen. En aangezien wereldleiders het op de klimaattop maar niet eens worden, zal de vraag naar anti-pollutie producten blijven stijgen. Een nieuwe generatie huidverzorgingsproducten gaan de schadelijke gevolgen van pollutie op de huid tegen en zorgen ervoor dat droogheid, irritaties, onzuiverheden, verwijde poriën en hyperpigmentatie worden tegen gegaan. Shu Uemura's Anti / Oxi + is een reinigingsolie om micro-onzuiverheden en hardnekkige make-up zonder residu te verwijderen. Het product bevat drie groene ingrediënten; groene thee-extract met anti-oxidatie, moringa-extract bekend om het verwijderen van verontreinigende stoffen, en papaja-extract bekend om vlekken weg te poetsen. Ook jezelf beschermen tegen HEV ofwel high-energy visible light, de blauwe gloed die afstraalt van je smartphone, tablet, computer of televisiescherm, kan met anti-pollutie crèmes.

Shu Uemura - Anti/Oxi+ pollutant & dullness clarifying cleansing oil, via Shu Uemura.

8 Alles vastleggen via trackers
Fashion accessory, Jewellery, Silver, Pendant,
La Roche Posay

La Roche-Posay heeft My Skin Track UV gelanceerd, een draagbare huid- en zonneveiligheidssensor waarmee de persoonlijke blootstelling aan UV, vervuiling, pollen en vochtigheid opgevolgd kan worden. Met een sensor die individuele UV-niveaus meet en een bijbehorende app voor je mobiel die je blootstelling aan invloeden van buitenaf traceert. Zo zorgt deze tracker ervoor dat My Skin Track UV-gebruikers in staat zijn om beter geïnformeerde keuzes te maken als het gaat om hun huid. Ook is Neutrogena's Skin 360- en SkinScanner een gat in de markt. Deze tool verandert je iPhone-camera in een 30x vergrotende lens, met twaalf ultra sterke lampen om een high-definition beeld van uw poriën en fijne lijntjes vast te leggen.

La Roche Posay - My Skin Track UV, via La Roche Posay.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health