Deze 60's-inspired beautytrends zien we nu weer overal

Een terugblik op het tijdperk waarin de winged eyeliner haar oorsprong vond.

Actrice Lucy Boynton bij de première van The Politician, met nepwimpers. 
Taylor Hill

Als er één decennium het huidige straatbeeld (nog steeds!) beïnvloedt zijn het wel de sixties, de tijd waarin Sophia Loren, Brigitte Bardot en Twiggy voorgoed hun stempel op de mode- en beautyindustrie drukten. Vooral beroemdheden lijken recent geen genoeg te kunnen krijgen van het tijdperk vol pastelkleuren en babydoll wimpers, en verschijnen op de ene na de andere rode loper met een retro look. Van Lucy Boynton tot Priyanka Chopra: ze verwerken allemaal de zachte, vrouwelijke elementen van toen in hun beautykeuzes, waardoor de sixties ook nu nog ruimschoots voorleven. Vogue selecteert de beste throwback-looks van de celebrities, opdat we over jaren nóg weten hoe een elegant oog à la Twiggy er precies uit ziet (en we een dappere poging tot kopiëren kunnen doen).

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Natuurlijke blush
Priyanka Chopra bij de Annual Golden Globe Awards met een natuurlijke blush 
Steve Granitz

Blush was geen denderend populair product in de sixties, maar áls het werd gebruikt, betrof het zachte, perzikachtige kleuren. Het item kwam tevens praktisch altijd in poedervorm, en werd vrij gecentreerd aangebracht. Dat zien we hier terug bij Priyanka Chopra: een roze kleur op de 'appel' van je wangen zorgt duidelijk nog steeds voor een gezonde glow.

2 Gekleurde oogschaduw
Sophie Turner bij het Met Gala met blauwe oogschaduw 
Taylor Hill

Oogschaduw bestond in de sixties vooral uit koelere kleuren, zoals grijs, blauw en wit. En terwijl dat destijds bovenal te maken had met het beter laten uitkomen van de eyeliner en wimpers, wordt het nu als onderdeel van het oog als geheel ingezet. Zoals Sophie Turner hier met oceaanblauw laat zien: koele kleuren kunnen prima met wimpers én eyeliner.

3 Haarband
Beanie Feldstein bij de 77th Annual Golden Globe Awards - Arrivals
George Pimentel

Terwijl Beanie Feldstein hier vooral als een moderne godin aan doet, is de oorsprong van de haarband wel degelijk in de jaren zestig te vinden (zeker gecombineerd met winged eyeliner, waarvan hier ook akte). Zo zag je destijds – met dank aan Brigitte Bardot – steeds meer bouffaint kapsels (waarbij de achterkant hoog is opgestoken, red.) met haarbanden- en strikken in het straatbeeld.

4 Nepwimpers
Actrice Lucy Boynton bij de Vanity Fair Oscars Afterparty 2020 
Frazer Harrison

Zeg je nepwimpers (of überhaupt, wimpers!) dan zeg je Twiggy. Het Britse supermodel maakte furore met haar grote Bambi-ogen, die onder én boven haar ogen vaak ook nog eens extra aangezet werden met kleine zwarte streepjes (de voorloper van de nepwimper, zeg maar). Lucy Boynton – die wel wat weg heeft van een moderne Twiggy – heeft al meermaals laten zien dat deze beautystijl ook in 2020 nog hartstikke relevant is.

5 Pixie haircut
Zoë Kravitz met pixie hair cut bij een gala 
Jon Kopaloff

Deze hoeven we eigenlijk niet toe te lichten, maar wát is de Pixie haircut nog steeds geliefd, hier te zien bij Zoë Kravitz. Terwijl het kapsel stiekem al populair werd in de jaren vijftig door Audrey Hepburn in haar debuutfilm Roman Holiday, verwierf de Pixie cut pas écht faam door actrice Mia Farrow (bekend van Roman Polanski's Rosemary's Baby) en, wederom, Twiggy.

6 Nude lippen
Saoirse Ronan op de rode loper met nude lippenstift
Steve Granitz

Niet alleen de wangen, maar óók de lippen mochten nude zijn in de jaren zestig, al kwamen subtiele roze, rode en koraalkleurige tinten ook voor. Saoirse Ronan kiest hier voor een lippenstift die erg in lijn ligt met de kleur van haar huid, zoals men dat destijds vaak zag.

7 Cateye / "cut crease" oogschaduw
Chanel : Photocall- Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020
Pascal Le Segretain

Als we het over een focus op de ogen hebben, mogen de befaamde cateye en "cut crease" oogschaduw niet vergeten worden. Hoewel een winged eyeliner alweer járen te zien is op menig rode loper (en daarbuiten!) blijft deze manier van opmaken razend populair. Kijk maar naar Janelle Monae, die hier met een combinatie van een winged én cut crease (waarbij er duidelijk twee contrasterende kleuren worden gebruikt, red.) eyeliner debuteert. Slim, want een winged eyeliner maakt het oog niet alleen optisch groter, het geeft ook een flirty touch aan je gehele beautylook.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health