Tantastic: 4 x de beste spray tans van Amsterdam getest door de Vogue redactie

Dit zijn volgens de Vogue-redactie de 4 beste spray-tans van Amsterdam.

Finger, Skin, Human leg, Shoulder, Sitting, Joint, Red, Thigh, Knee, Waist,
Lachlan Bailey, Vogue Paris, april 2012.

Om er na het verstrijken van de jaren niet uit te zien als een oude leren tas (buh-bye uren zonnebaden) maar wél te genieten van een gebronsd huidje dat de impressie geeft dat je net drie weken aan de Côte d'Azur hebt doorgebracht, is daar de spray tan. Makkelijk, snel, en een week genieten van een gebruinde huid, het klinkt als een utopia. Maar aan onze huid geen oranje-boven polonaise! De grenzen tussen healthy glow en healthy clown zijn nu eenmaal vaag, en daarom is het zo gek nog niet om naar een professional te gaan om de perfecte Saint Tropez teint te bereiken. Met het credo 'Geen Oranje Toegestaan' in het achterhoofd ging de Vogue-redactie op pad om de beste spray-tans van Amsterdam uit te testen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 T-tans - digital editor Zoe Rosielle
T-tans

Bosboom Toussaintstraat 50, Amsterdam.
Behandeling: T-tan Express, €42

BOEK HIER


Ik ben Zoe, en hou van zonnebaden. Zo, dat is eruit. Ik wil heus geen oude leren tas worden en lig echt niet met een aluminiumfolie-bord in de tuin. Maar zonnestralen op mijn huid voelen als puur geluk. Een spray tan heb ik echter nog nooit gedaan. Door verschillende collega’s wordt mij T-tans in Oud-West aangeraden als dé plek voor een professionele tan, dat wil ik weleens meemaken.

In een apart kamertje mag ik me uitkleden en mag ik kiezen of ik mijn onderbroek aanhoud, helemaal naakt ga of kies voor de wegwerp slip. Wegwerp slip it is! De Express Tan hoeft in tegenstelling tot de reguliere spray tan niet 8, maar 4 uur te drogen. Ik mag ook al na 2 uur douchen als ik de kleur te heftig zou vinden (fijne optie!). Ik krijg nog even wat crème op de droge delen van mijn lichaam (knieën, ellenbogen) en een beschermende lak voor mijn nagels en dan wordt ik stukje voor stukje beneveld door tan-expert Tamara. Even drogen en dan mag ik me alweer aankleden.
Tintje Copacabana

Eenmaal thuis kies ik voor de volledige 4 uur droogtijd te gaan, Copacabana here I come! Na een korte douche ben ik verbluft door het resultaat: zongebruind, egaal, gepolijst. Ik voel me knap! Alleen bij mijn polsen lijkt het iets donkerder, dus dat scrub ik even weg. Al met al ben ik zeer positief, en zou ik de behandeling zeker aanraden voor een feest of strandvakantie als je er nét even gebronzed uit wil zien. Of voor iedereen die zich voor even een Victoria’s Secret angel wil wanen.

2 Déja Vu Hair and Beauty – Digital editor Pauline Breeuwsma
Déja Vu

Amstel 84, Amsterdam.
De behandeling: Bronz Original hele lichaam, €35

BOEK HIER


Mijn lichte huid met sproeten zorgt ervoor dat ik minstens één keer per jaar een spray tan salon bezoek als ik ineens in jurkjes moet verschijnen voordat de zon in ons land goed en wel geschenen heeft. Deze test is een paar dagen voor mijn vertrek naar de Malediven komt dus perfect uit.
Caramel

Ik word ontvangen door Roxanne, de eigenaresse van Déja Vu, waar de spray tanning geroutineerd en tijdsefficiënt georganiseerd blijkt en ik binnen 15 minuten weer buiten sta: in een spray tan tent in de salon adviseert Roxanne door de roze ondertoon van mijn huid om voor ‘caramel’ te gaan. Bij Déja Vu werken ze niet met ‘licht, middel of donker’ zoals bij veel spray tanning salons, maar met een waaier aan tinten voor allerlei huidtypen. Nadat ik mezelf heb uitgekleed krijg ik een reinigende voorbehandeling zodat mijn huid de tan goed en mooi egaal opneemt. Geroutineerd krijg ik de tan zelf (95% natuurlijk, geen agressieve chemicaliën en parabenen) aangebracht en word ik nabehandeld met de BeauBronz Moister Lock, een hydraterende body spray. Hiermee vermijd je de welbekende tanning lucht die je huid kan aanmaken.

Conclusie: oprecht de beste spray tan die ik heb gehad, omdat ik:
A) Na de teint er niet uit zie als een wortel en heerlijk ruik;
B) Tot 6 dagen na de spray nog een geweldige bruine teint heb over mijn hele lichaam;
C) Ik geen vreemde kleurverschillen zie. Alleen een beetje aan de binnenkant van mijn handen. Vraag daarom een extra goede scrub van de binnenzijde van je handen.

3 Sunday's - fashion assistant Sofie van der Velden
Sofie van der Velden

Sunday's Beethovenstraat, Stadionweg 39, Amsterdam.
Behandeling: iSpray tan, €30

BOEK HIER


‘Omarm je lichte huidskleur en kom nooit meer aan die bronzer die je vandaag op hebt!’ de wijze woorden van hair & make-up artist Eva Copper. Sorry Eva, vandaag ga ik toch echt voor een Victoria’s Secret kleurtje à la Romee.

Ik krijg advies om voor een medium gradatie spray-tan met een triple bronzer te gaan en kies het kokos geurtje om alvast in de vakantiestemming te komen. Ik doe het haarnetje op, plakkers op de onderkant van mijn voeten en smeer mijn tenen en handen in met crème. Nadat de medewerker mij benadrukt op tijd uit de cabine te gaan voordat de zelfreiniging begint – het is niet de eerste keer dat iemand is blijven staan – stap ik toch wel lichtelijk nerveus en geheel naakt de volautomatische spray tan cabine in. Van de automatische stem moet ik met mijn voeten op twee van de vier nummers op de vloer gaan staan. Drie, twee, één, en van onder naar boven wordt er gesprayd. De stem vertelt mij naar rechts te draaien en herhaalt zich tot ik helemaal rond ben geweest.

Na tien minuten ben ik weer klaar om te gaan. Ik mag dan wel acht uur lang niet douchen, maar diezelfde avond al ontvang ik van verschillende mensen complimentjes over hoe goed en vooral gezond ik eruit zie! Maar ook de volgende dag geen oranje kleur, geen vlekken en een natuurlijke kleur die van mij nog wel (een week tot negen dagen) mag blijven zitten.

4 Pure Tans - editorial assistant Georgina Schrama
Georgina Schrama

Pure Tans, www.spraytan-amsterdam.nl.
Behandeling: Rapid Tan, €35


Ik zal eerlijk zijn, gevoelens van geluk en paniek wisselden elkaar af, toen digital editor Zoe me vroeg of ik een spray tan wilde testen. Ga ik dan eindelijk een keer gebruind in plaats van als spook op vakantie? Of ben ik straks een Oempa Loempa?

Al snel bleek dat de paniek nergens voor nodig was. Ik testte de Rapid Spray Tan bij Pure Tans. Dit houdt in dat je na het spray-tannen binnen 1,5 uur weer mag douchen. De dikke spray laag verdwijnt tijdens het douchen, waarna een natuurlijke en egale bruine gloed over blijft. De kleur is licht, en past bij mijn eigen huidskleur. De Rapid Spray Tan is ideaal voor last minute feestjes, aangezien je geen 8 uur hoeft te wachten tot het droog is.

Groot voordeel: Pure Tans komt op locatie in Amsterdam. Asia van Pure Tans zette een tent op in mijn eigen woonkamer, waar ik vervolgens in ging staan om 15 minuten later gebruind uit te komen. Hoe ideaal is dat? Geen stress om na het sprayen in een regenbui op de fiets terecht te komen. Je trek na afloop gewoon je eigen badjas weer aan, en ploft neer op je bank. Al met al, een zeer aangename spray tan ontgroening.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health