Bio-Oil op je gezicht? 3 redenen waarom dit cultmiddel tegen striae juist wonderen doet voor je huid

Deze beautyfavoriet helpt bij rimpeltjes, littekens en hyperpigmentatie.

Bottle, Glass bottle, Vase, Branch, Wine bottle, Cut flowers, Flower, Table, Tableware, Drinkware,
Bio-Oil

De oude, vertrouwde Bio-Oil is zo'n betaalbaar product van de apotheek die de echte beautyliefhebber altijd in zijn badkamerkastje heeft staan. Het is de ultieme cultfavoriet, die er tot dusver vooral bij werd gepakt in het geval van striae. Van beautymagnaat Kim Kardashian West tot Brits model Kelly Brook en Melanie Brown (ja, Mel B van de Spice Girls) zweren erbij. Daar houdt het weliswaar niet op. In de afgelopen jaren is gezichtsolie in plaats van moisturizer zeer populair geworden – zelfs als je te kampen hebt met een vettige huid. De fijne Bio-Oil in het herkenbare perzikkleurige flesje zit bovendien bomvol vitamines en kan naast voor je ledematen ook bijzonder veel voor je gezichtshuid betekenen. Van het vervagen van littekens tot het kalmeren van een oververhitte huid door de zon of juist uitgedroogde huid door de wind. Bij Bio-Oil vinden ze het bovendien belangrijk dat die claims zijn gestoeld op wetenschappelijk onderzoek, en dus leveren ze ook bewijs waarom het zo effectief is om Bio-Oil op je gezicht te deppen. Meer weten? Lees mee.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Acne littekens
Bio-Oil

Wie goed bekend is met Bio-Oil zal weten dat het ook een remedie is voor het minimaliseren van de verschijning van littekens en striae. Hetzelfde geldt voor littekens veroorzaakt door hevige acne. Ja, zelfs op je delicate (en wellicht) getergde gezichtshuid. Uit een onderzoek, uitgevoerd in 2012 aan Peking University in China, bleek dat 84% van de mensen bij wie verse acne-littekens te zien waren een vervaging optrad van die littekens als ze de olie tweemaal daags op hun gezicht aanbrachten, gedurende tien weken. Hiernaast zeiden de participanten dat de olie ook de roodheid, veroorzaakt door de littekens, werd tegengegaan. Win, win. Belangrijk weetje: de olie is niet-comedogeen, waardoor je niet bang hoeft te zijn om je poriën te verstoppen.

2 Gaat lijntjes en rimpels tegen
Bio-Oil

Kim Kardashian West was ahead of her game, toen ze in 2013 al aan Allure vertelde dat het beautyproduct 'rimpeltjes rondom mijn ogen tegengaat en hiernaast helpt bij striae over mijn hele lichaam.' Zus Kourtney Kardashian gebruikt de olie ook rondom haar ogen. Nu is Bio-Oil niet zo sterk als retinol of hyaluronzuur-serums, maar wel krachtig en een stuk natuurlijker. Zo zit er Vitamine A (waar retinol uit is afgeleid) in, naast Vitamine E. Allebei goed voor het herstel van de huid. Volgens een ander onderzoek uit 2011 blijkt dat bij tweedaags gebruik van Bio-Oil gedurende 12 weken maar liefst 94% van de deelnemers zei dat ze een 'significant' verschil zagen in de verschijning van UV-schade op hun gelaat – de nummer één oorzaak van lijntjes en rimpels.

3 Oneven huidoppervlak
Bio-Oil

Hiermee kan Bio-Oil je ook uit de brand helpen. Heb je te dealen met zonneschade of hormonen die alle kanten uitvliegen? Dep de olie dagelijks op je huid om hyperpigmentatie (denk: donkere plekjes) terug te dringen. Dit is ook een van de voornaamste redenen waarom je huid er ouder uit gaat zien. Bio-Oil is hierbij een redder in nood, omdat het voorzien is van net de juiste mix aan vitaminen en botanische extracten, waaronder calendula, rozemarijn en kamille. Door UV beschadigde huidcellen zijn hierbij gebaat. Volgens een studie uit 2011 in Texas zag 86% van de deelnemers een 'statistisch gezien grote verbetering' in een huid die er oneven uitzag – waarbij de olie tweemaal daags gedurende 12 weken werd aangebracht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health