Dit zijn de vijf beste beauty podcasts die je nu wilt beluisteren

De populairste K-Beauty-ingrediënten, een stortvloed aan make-uptips en interviews met bekende ondernemers en visagisten – van deze podcasts word je mooier én wijzer.

dolce  gabbana  runway   mfw fw2015
Daniele VenturelliGetty Images

Of je nou onderweg bent op de fiets, je slaapkamer loopt schoon te maken of even boodschappen moet doen, een goede podcast zorgt ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen. Het is dan ook niet gek dat de podcast uitgegroeid is tot hét medium van het moment. Over elk onderwerp is er wel eentje te vinden en ook binnen de categorie beauty is er geen gebrek aan keuze. Van tips voor beginnende beauty ondernemers tot aan reviews over de nieuwste gezichtsbehandelingen, Vogue selecteerde voor het juli/augustusnummer de beste podcasts die de antwoorden hebben op al jouw beauty vragen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Fat Mascara

De Amerikaanse beautyredacteuren en best friends Jennifer Goldstein en Jessica Matlin bewijzen met hun hilarische podcast dat ruim 60 minuten over beauty praten absoluut niet saai hoeft te zijn. De naam Fat Mascara is een knipoog naar de vaak overdreven beautymarketingtaal, vol krachttermen als ‘super hydrating boosting serums’. Goldstein en Matlin praten honderduit over nieuwe productlanceringen en hun persoonlijke favorieten en geven een stortvloed aan make-uptips. Aangevuld met interviews met bekende ondernemers, actrices en visagisten. Favoriet is de aflevering met de voormalige beautydirector van de Amerikaanse Elle, Julie Schott. Zij deelde op social media persoonlijke kwalen als constipatie (#pooptalk) en haar problemen met acne. Dit leidde ertoe dat ze Starface oprichtte, het eerste acne positivity beautymerk. Met de podcast won Fat Mascara de Refinery 29 Beauty Innovator Award en zijn ze dit jaar genomineerd voor de Best Beauty & Fashion Podcast Award van iHeartRadio, een van de grootste online-radiostations in de Verenigde Staten.

2 The Beauty Brains

Benieuwd of zuurstof-gezichtsbehandelingen echt werken? Is vapen net zo slecht voor je huid als roken? Wat is het effect van cosmetica op het milieu? Dankzij hun loopbaan als chemici bij cosmeticabedrijven hebben hosts Perry Romanowski en Valerie George van The Beauty Brains vanzelfsprekend een streepje voor op het gebied van beautykennis. Elke aflevering beantwoorden ze vragen met wetenschappelijk onderbouwde antwoorden. Favoriet is aflevering 203, waarin – eindelijk – wordt ontkracht dat prijzige crèmes altijd van hoogwaardige ingrediënten gemaakt zijn.

3
4 The K-Beauty Podcast

De Zuid-Koreaanse beauty-industrie was in 2019 goed voor een omzet van 17 miljard dollar. Het is lastig om de constante toestroom van nieuwe trends binnen de K-Beauty bij te benen, maar niet onmogelijk. Sugarpeaches van The K-Beauty Podcast helpt je op gang met de laatste ontwikkelingen. Ze bespreekt crazy nieuwe populaire ingrediënten (zoals idebenon, een medicijn dat van oorsprong is bedoeld om alzheimer te behandelen) en updatet daarnaast regelmatig haar dertiendelige verzorgingsroutine. Een ruim anderhalf uur durende show voor K-Beauty-aficionado’s en beautynerds.

5 Where Brains Meet Beauty

Where Brains Meet Beauty omarmt ook de minder spectaculaire kanten van het leven. Host Jodi Katz voert goudeerlijke gesprekken met de top van de beauty-industrie. Wat levert dit op? Openhartig carrièreadvies en persoonlijke levenslessen. Zo vertelt de CEO van Cake Beauty hoe moeilijk het is om het moederschap te combineren met het runnen van een eigen (beauty-) bedrijf. Ook gevoeligere onderwerpen binnen de industrie als greenwashing komen aan bod. Handig: alles is online (uitgeschreven) terug te lezen.

6 Green Beauty Conversation

Zoals de naam misschien níet doet vermoeden wordt er in Green Beauty Conversations regelmatig over iets anders dan natuurlijke producten gesproken; het starten van een eigen indiebeautymerk bijvoorbeeld. De podcast, opgericht door Formula Botanica, een Amerikaans opleidingsinstituut voor natuurlijke cosmetica, geeft praktische tips aan beginnende beauty-ondernemers: hoe pitch je een beautyproduct aan buyers? Waar haal je de ingrediënten – natuurlijke, dat wel – vandaan? Hoe begin je een ethisch verantwoorde business? En hoe kun je het beste dealen met groene beauty-influencers?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health