Dit zijn de K-beauty Instagram-accounts waar we geen genoeg van kunnen krijgen

Van adviezen voor het behandelen van acne tot de beste producten en ingrediënten op de markt - dit zijn de K-beauty experts die je wil volgen voor tips, trucs en de laatste trends.

Benieuwd hoe je een échte glowy huid krijgt? Dan is het tijd om je K-beauty kennis bij te spijkeren. Het aanbod aan huidverzorgingsproducten op de Koreaanse markt evolueert immers voortdurend (er komt veel meer kijken bij Koreaanse cosmetica dan alleen maar dan de 10-stappen beauty routines). En als je je afvraagt waar je moet beginnen, volg dan deze K-beauty Instagram-accounts voor wetenschappelijk onderbouwde tips, trucs van experts en de grootste trends.

Wat is K-Beauty?

K-Beauty is de overkoepelende term van beautyontwikkelingen afkomstig uit Zuid-Korea. Het is een bepaalde filosofie over huidverzorging die hét geheim zou zijn voor de meest stralende en glowy huid die je maar kunt krijgen. En daar is wel het één en ander voor nodig, want een simpele make-up remover en dagcrème don't do the trick. De Koreaanse beautyrituelen bestaan in de meeste gevallen uit minstens tien stappen, van het dubbel reinigen van je gezicht tot het aanbrengen van verschillende serums, toners en crèmes.

7 K-beauty experts om te volgen

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Claudia Christin @FunSkincare

Claudia Christin, geboren en getogen in Indonesië, is een medisch opgeleide dermatoloog en merkconsulente. Claudia’s interesse voor K-beauty begon toen ze op school last kreeg van opkomende acne. ‘Het was toen het enige toegankelijke huidverzorgingsproduct voor studenten,’ zegt ze. Maar toen ze in 2017 naar Zuid-Korea verhuisde, voelde ze de behoefte om haar encyclopedische kennis met de wereld te delen, wat ze vandaag de dag nog steeds doet via Instagram. Bezoek Claudia’s Instagram voor wetenschappelijk onderbouwde tips over huidverzorging en hoe je hyperpigmentatie en acne kunt behandelen.

2 Michelle Wong @LabMuffinBeautyScience

Michelle Wong zendt haar huidtips uit vanuit Sydney. Met een master in scheikunde, is Michelles belangrijkste focus het ontrafelen van de wetenschap achter complexe ingrediënten en productformules op een makkelijk te begrijpen manier. ‘Ik gebruik Koreaanse schoonheidsproducten sinds mijn moeder me meenam naar een Laneige-winkel in Hongkong toen ik op de middelbare school zat,’ vertelt ze. ‘K-beauty heeft veel interessante innovaties en het is fascinerend om te onderzoeken hoe ze precies werken.’ Claudia is momenteel bezig met het schrijven van haar tweede boek over actieve ingrediënten in huidverzorging - haar eerste, The Lab Muffin Guide to Basic Skincare, kun je vinden op haar website.

3 Renée Chow @Gothamista

Zoals Renée Chow bovenaan haar pagina verklaart, probeert ze elk product uit zodat jij dat niet hoeft te doen. Na tien jaar werken als productontwikkelaar voor verschillende huid- en lichaamsverzorgingsmerken en als schoonheidsinkoper, is haar brede kennis van onschatbare waarde. De New Yorkse verdiepte zich acht jaar geleden in K-beauty na een reis naar Seoul en deelt sindsdien haar kennis via haar YouTube- en Instagram-accounts.

4 Jude Chao @FiddySnails

'Mijn kijk op K-beauty is inclusief en flexibel,' zegt de Amerikaans-Taiwanese Jude Chao. 'Ik wil dat mijn volgers manieren vinden om zich mooi en goed te voelen, ongeacht hun persoonlijke definitie van schoonheid.' Jude houdt naast haar Instagram ook haar blog Fifty Shades of Snails bij, waar ze alles behandelt over huidverzorging en mentale gezondheid. Ze heeft ook een lijn gezichtsmaskers en een boek over huidverzorging in de maak.

5 Coco Park @TheBeautyWolf

Coco Park, voormalig visagiste en schoonheidsspecialiste, was een van de eerste Engelstalige K-beauty bloggers. Ook is ze co-auteur van Korean Beauty Secrets. Nadat ze in de badkamer van haar schoonmoeder een heleboel K-beauty-producten had ontdekt, startte ze haar blog, The Beauty Wolf, om haar ontdekkingen te delen met haar vrienden.

6 Elisa Lee @Sokobeauty

Elisa Lee is het brein achter de cruelty-free K-beauty webshop Dot Dot Skin. Bekender is ze echter van haar Instagram, waar ze haar mening deelt over de nieuwste producten en trends. Ze verdiepte zich in K-beauty in 2012 toen ze naar Korea ging om te studeren en begon te bloggen als een manier om haar ervaringen te delen met familie en vrienden. 'De mensen die me al langer volgen, kennen mijn persoonlijkheid en weten dat ik eerlijk ben in mijn reviews,' zegt ze. 'Plus dat ik het niet erg vind om mijn blote huid te laten zien.'

7 Katherine Spowart @Skinfullofseoul

Katherine Spowart is een expert in alles wat met K-beauty te maken heeft. Ze begon zich erin te verdiepen toen ze van 2014 tot 2018 in Seoul woonde. Wat begon als een blog is uitgegroeid tot een carrière en een zeer leerzame Instagram. 'Ik heb altijd ruimte gemaakt om te leren over en respect te hebben voor de culturele concepten die de Koreaanse schoonheid beïnvloeden,' vertelt ze. 'Ik zou zeggen dat een belangrijke filosofie van K-beauty is dat je de producten kunt kiezen die bij je passen en dat je dagelijks echt voor je huid zorgt.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Health