Wat is er nou écht aan de hand met Trumps haar? Deze video kan je niet ontzien

De wereld heeft kennis gemaakt met de kale schedel van Donald J. Trump.

trumps-haar-mysterie
Getty Images

Vorige week vrijdag stapte Donald J. Trump aan boord van zijn privévliegtuig, de Air Force One. De president van de Verenigde Staten leek zijn Make America Great Again pet vergeten te zijn, en bij het betreden van het vliegtuig blies een onverwachte windvlaag zijn zorgvuldig bij elkaar gekamde strengetjes haar – de comb over der comb overs – omhoog. Het gevolg: de pers legde voor altijd het moment vast waarop de wereld kennismaakte met Trumps lang verscholen kale schedel. Het volgende fragment kan je niet ontzien:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nu wordt er al jaren gespeculeerd over het bizarre kapsel van Donald Trump. De met militaire precisie vervaardigde comb over van flassig, met Just For Men (geen grap) geverfd haar is a thing of mystery. Na het zien van het fragment van afgelopen week kan echter niemand meer terug, laat staan Trump zelf. Een klein rondje onderzoek op het wereldwijde web toont al snel aan dat wij niet de enige zijn die het over het haar van Trump hebben. Zo blijkt uit het recent uitgekomen boek Fire and Fury Inside the Trump White House – geschreven door journalist Michael Wolff die naar eigen zeggen maanden onopgemerkt rondzwierf in de gangen van het Witte Huis – dat Trumps bloedeigen dochter Ivanka maar wat graag een boekje open doet over de materie die op haar vaders hoofd zweeft (of kleeft?). 'Ze beschreef vaak de techniek achter [het kapsel] aan vrienden: een compleet kale kop – het gevolg van een schedel verkleinende operatie – wordt omringd door een cirkel haar aan de voor- en zijkanten van zijn hoofd, waarvandaan alle eindjes omhoog en naar achteren gekamt worden en elkaar ontmoeten in het midden waar ze vastgezet worden met verstijvende nevel,' aldus Wolff in zijn spraakmakende boek. Het grote mysterie rondom het haar op het hoofd van de Amerikaanse president bij deze opgelost door Ivanka Trump. En ja die schedel verkleinende operatie is dus een operatie waarbij de kale plek op de schedel kleiner wordt gemaakt maar laten we niet in detail treden want er moet vanavond ook nog gegeten worden.

Ik hoor je denken. Waarom hebben we het over zijn haar en niet over Noord-Korea? Maar laten we niet vergeten dat Trump een man is geobsedeerd door zijn imago, dat hij eigenhandig oplapte tot dat van een "succesvol" zakenman en miljardair (let wel: Trump is volgens bronnen nooit meer waard geweest dan 250 miljoen (dus geen miljard), en is zes keer failliet verklaard). Een (vals) imago waarmee hij het tot president van de Verenigde Staten schopte, en wat hij onder andere in stand houdt door steeds jongere vrouwen aan zijn zijde en een kabinet uitgekozen op uiterlijk. Én door dat absurde haar, de steeds dunner wordende strohalm waaraan hij zich vastklampt (Trump is 71). Wanneer dat neppe, op lucht gebaseerde imago wordt blootgelegd aan de hele wereld, dan mogen we daar best even om lachen.

Kijktip: in aflevering 6 van de Netflix Originals serie Dirty Money wordt Trumps imago van slimme zakenman onder de loep genomen door journalisten en oud-werknemers, die een zakenimperium blootleggen vol drama en dubieuze praktijken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar