Vogue’s Sofie test: voor langere tijd haarvrij voor Dummies deel 2

'Een reminder op mijn telefoon popt op: het is IPL o’clock.'

IPL ontharing Philips Lumea thuis laseren
Fotograaf: Anh Kiet Duong. Blauwe satijnen pyjama Marie Jo.

Even een paar interessante feiten over ontharen op een rij. Vrouwen uit het oude Egypte onthaarden zich met pincetten gemaakt van schelpen en met wax op basis van suiker. In het Romeinse rijk werd weinig lichaamshaar gezien als een teken van klasse. Dit kan je nog terugzien aan de standbeelden uit die tijd waarbij de intieme zones vaak haarloos zijn. Enjoy checking out. Tot een jaar geleden was er nog niet eerder een scheermesjes-reclame gemaakt voor vrouwen waarin lichaamshaar is te zien. Zo kan ik nog wel even doorgaan. (Ongewenste) Haargroei tegengaan is van alle tijden. Zelf kijk ik niet meer op van een foto waarin Cara Delevingne vorige week op Instagram haar okselhaar (pruikje!) toont. Ook al vind ik persoonlijk gladde oksels fijner o.a. omdat het mij een schoner gevoel geeft, mijn beenhaar iets langer laten groeien vind ik vaak geen probleem, ieder zo zijn/haar voorkeur.

Een reminder op mijn telefoon popt op: het is IPL o’clock. Het is de derde keer dat ik weer mag gaan flitsen met de Philips Lumealees hier hoe mijn eerste kennismaking met de Lumea verging. De app is een uitkomst voor mij, ik hoef me niet op dagelijkse basis bezig te houden met mijn lichaamshaar. Ik scheer mij weer voor ik aan de slag ga. Mijn beenhaar heb ik twee weken (sinds mijn laatste keer flitsen) niet geschoren, maar ‘I name it and embrace it’, als Liz Lemon uit 30 Rock die haar snor de naam Tom Selleck geeft. Mijn versie van Sofie’s hairy world.

Skin, Footwear, Fashion accessory, Metal,
De Philips Lumea heeft opzetstukjes voor verschillende zones.
Ankhiet Duong

Ditmaal gebruik ik de Lumea gewoon op mijn bank voor de tv. Eerst doe ik mijn oksels en bikini-lijn waarna ik het snoer aansluit, omdat ik verder ga op mijn benen. Hier pas ik de flits en slide methode toe. Ik flits en sleep het apparaat over mijn huid naar boven en dit herhaal ik. Met snoer gaat dit iets sneller omdat de flitsen elkaar sneller opvolgen als de Lumea aan stroom is aangesloten. Ook een vierde keer gaat smooth en ik voel me inmiddels een Lumea Pro. Bij mijn oksels merk ik inmiddels ook verschil qua haargroei, ook al gebruik ik hier een niet al te hoge stand in verband met mijn gevoelige huid onder mijn armen.

Na deze derde sessie ben ik nog niet volledig haarvrij, maar gaat het echt de goede kant op. Ik schat 75 procent haarvrij. Aangezien het mooi weer begint te worden hoop ik dat ik snel volledig haarvrij ben. Dit lees je over twee weken.

Vogue's Sofie test deze maand de Philips Lumea en deelt haar ervaringen in deze rubriek op Vogue.nl. Lees hier deel 1.

De Philips Lumea is te koop bij o.a. Bol.com voor €448,99 óf via het handige Try&Buy systeem voor slechts €39,95 per maand.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar