Zo behoud je jouw nieuwe haarkleur tijdens de zomer

Met deze tips blijven je nieuwe highlights of haarkleur langer levendig en glanzend.

Hairstyle, Blond, Long hair, Costume, Plastic bag,
Jan Welters, Vogue April 2019

In het normale leven is het al een prestatie om je haarkleur of highlights te behouden, laat staan tijdens de zomermaanden. Knappe kop die er geen uitgedroogd puntje op na laat wanneer blootstelling aan zonnestralen en zout zeewater de kleur van je lokken doet vervagen en uitdrogen. Vogue verzamelt daarom handige tips waardoor je haarkleur haar levendigheid en glans niet verliest tijdens de zomermaanden.

Hoeveelheid wasbeurten

Hoe frequent je de shampoofles op je lokken loslaat, heeft veel invloed op het kleurbehoud van je haar, stelt haarexpert Matt Rez in een interview met Vogue.com: 'een tot drie keer per week wassen is de gouden tip voor goed verzorgd en gekleurd haar'. Als je wel elke dag wilt wassen, is het raadzaam om in voedende producten te investeren. 'Je haar verliest veel natuurlijke oliën wanneer je dagelijks wast, en dergelijke producten kunnen de balans weer herstellen.' Rez benadrukt daarbij dat warmteproducten een no-go zijn omdat intensief steilen of föhnen sterk bijdragen aan kleurvervaging.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Natuurlijke producten

De meeste haarkleur producten bevatten chemicaliën die kunnen zorgen voor verzwakking van het haar, gespleten haarpunten en droogheid. Een goede vuistregel om je geverfde haar te onderhouden is producten te gebruiken die vrij zijn van sulfaten, siliconen en parabenen. Deze ingrediënten zorgen dat het haar sneller uitdroogt en de kleur doffer wordt. Het gebruik van verzorgingsproducten op basis van natuurlijke onderdelen is daardoor een sterke aanrader.

Hydraterende en voedende producten

Gebruik daarbij tijdens het wassen altijd een kleurintensiverende shampoo en voedende conditioner (zeker na het zwemmen), want droog en beschadigd haar is funest voor je kleur. Hydraterende maskers zijn tijdens warme maanden dan ook een pré, vooral met natuurlijke ingrediënten die je behandelde haar versterken. Het echte geheim voor kleurbehoud zit hen echter in het gebruik van een foaming gloss als aanvulling op je wasbeurt. Gebruik het product ongeveer twee tot vier keer per week in combinatie met kleurbehoudende shampoo en conditioner, en je haar ziet er weer uit alsof je nét van de kapper bent weggewandeld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar